0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Gost

Катетеризация?
« -: Април 28, 2006, 17:28:21 pm »
Здравейте. Интересува ме какво предствлява катетеризацията на пикочния мехур при жената? Как се прави? Боли ли?
Питам защото може би ще ми се наложи да ми го направят! :roll:
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
Re: Катетеризация?
« Отговор #1 -: Април 28, 2006, 18:00:18 pm »
Цитат на: Gost
Здравейте. Интересува ме какво предствлява катетеризацията на пикочния мехур при жената? Как се прави? Боли ли?
Питам защото може би ще ми се наложи да ми го направят! :roll:

Пъха се катетър (тръбичка, като от система)   през отвора на уретрата в пикочният мехур.  През него (катетъра) изтича урината. Не е болезнено.
Какво ти предстои? Секцио или някаква друга операция?

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

Gost

Катетеризация?
« Отговор #2 -: Април 28, 2006, 18:13:37 pm »
Диагнозата е цистит. Доколкото разбрах това е с цел вкарването на разтвор за диагностика :?:
Всъщост аз съм все още девствена. Досега не съм ходила на гинеколог. Катетеризирането както при гинекологичен преглед ли се прави-в смисъл на "специалното" столче с разтворени крака?  :roll: Колко време продължава самата процедура?
Ще помоля ако някой от форума е претърпял подобно нещо да опише точно как протича манипулацията. Знам че задавам много въпроси, но наистина се притеснявам! :cry:
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
Катетеризация?
« Отговор #3 -: Април 28, 2006, 18:25:14 pm »
Цитат на: Gost
Диагнозата е цистит. Доколкото разбрах това е с цел вкарването на разтвор за диагностика :?:
Всъщост аз съм все още девствена. Досега не съм ходила на гинеколог. Катетеризирането както при гинекологичен преглед ли се прави-в смисъл на "специалното" столче с разтворени крака?  :roll: Колко време продължава самата процедура?
Ще помоля ако някой от форума е претърпял подобно нещо да опише точно как протича манипулацията. Знам че задавам много въпроси, но наистина се притеснявам! :cry:

Контрасно вещество и снимка?
Както и да е.
Няма начин,краката се разтварят :wink: , но дали на гинекологичед стол, незнам.Това може да се направи и на обикновенна кушетка (там където сядаш или лягаш ,когато отидеш на лекар). Вкарването на катетъра  става за 5-6 секунди , не боли.Трябва да си отпусната и спокойна.Ако си напрегната няма как да вкарат катетъра (ако стискаш) Не е страшно изобщо (стахът е голям).Не са ми правили това изследване,но са ми правили къде по страшни и болезнени неща. Слагали са ми катетър. Аз дори и неразбрах (бях заета с друго) :wink:  След вкарването на веществото предполагам, че изпиташ чувството че ти се пишка (пълен пикочен мехур). Не се страхувай! Желая ти успех

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

Gost

Катетеризация?
« Отговор #4 -: Април 28, 2006, 18:49:42 pm »
denis, благодаря ти! Поне отчасти ме успокой. За притеснението няма как.
Страхувам се че ще се наложи и гинекологичен преглед. Лекарят ме попита дали съм девствена.Чух до да си говори с друг лекар,че може би ще се наложи да ми се опипа ....нещо, през влагалището . Как се процедира когато това се налага?  Търсих подобен случай и попаднах на доста страшни неща. Преглед през ануса с цел запазване на химена..... Дали е вярно? :roll:
*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
Катетеризация?
« Отговор #5 -: Април 28, 2006, 18:56:04 pm »
Вярно е . Преглед при девственост се прави през ануса. Не е чак толкова неприятно /поне е мъж, а не жена както при мене беше и то таз жена със солиден маникюр  :cry: /. Изтрайва се, това не е болка за умиране - прегледа през ануса.
*

Anonymous

Катетеризация?
« Отговор #6 -: Април 28, 2006, 19:07:06 pm »
lady_11 и ти ли си била девствена когато са те преглеждали? Някакви инструменти ли се пъхат в ануса? :? А дали все пак не е за предпочитане да ти разкъсат химена при прегледа? Все пак това според мен е за препочитане
Катетеризация?
« Отговор #7 -: Април 28, 2006, 19:11:09 pm »
Цитат на: lady_11
 и то таз жена със солиден маникюр  :cry:

Много тъпа лекарка, мое ли лекар, който пипа пациента, с маникюр  8O

Госте, не е страшно, не се плаши предварително. Прегледа през дупето наистина е за да се запази химена. Предполагам, че на гинекологичен стол ще е изследването. Да не би да се казва цистоскопия? При това изследване се вкарва тръбичка с оптика в мехура и се оглеждат стените на самия мехур и уретрата. Бих ти казала - радвай се, че си жена, при мъжете болките са сериозни, докато при жените не боли. Стискам палци за хубави резултати!
Катетеризация?
« Отговор #8 -: Април 28, 2006, 19:12:36 pm »
Госте, мен не, но майка ми са я преглеждали през дупето когато е била госпожица. Не е страшно. Да, неприятно е, ама няма как.
*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
Катетеризация?
« Отговор #9 -: Април 28, 2006, 20:09:46 pm »
Цитат
Много тъпа лекарка, мое ли лекар, който пипа пациента, с маникюр  

Детско-юношеския кабинет на поликлиниката на Майчин дом . Лекарката  като име не си я спомням. Барем с прегледа ми спука кистата, не че ми се виждаха цветя и рози от това.

Не е болка обаче за умиране - трае се.
*

Gost

Катетеризация?
« Отговор #10 -: Април 28, 2006, 20:14:41 pm »
Благодаря на всички за отзивите.
Все пак ако кажа на лекаря че предпочитам да не ми пази химена и да ме прегледа по нормалния начин?
Замислям се и над варианта да правя секс (имам си приятел, почти на 17 год съм!).
Катетеризация?
« Отговор #11 -: Април 28, 2006, 20:27:33 pm »
Ох, Госте, и да ти разкъса химена доктора, вероятно ще е по-неприятно. По-добре започни със секса, ама с презерватив, нали.
*

Gost

Катетеризация?
« Отговор #12 -: Април 28, 2006, 20:37:45 pm »
little_rabbit благодаря за компетентния съвет. Разбира се, че ще ползвам презерватив.  :oops: Лошото е, че това не беше планирано и ще трябва да избързам със секса. Прегледа най-вероятно ще е другата седмица-вторник или сряда.
*

rally_g

• 959
  • Искам да бъда добра!
Катетеризация?
« Отговор #13 -: Април 28, 2006, 21:38:37 pm »
Госте,
много си ми сладка;). Аз си мисля, че ако ще правиш секс с приятеля си само, защото ти се налага гинекологичен преглед и предпочиташ да не е през ануса, а вагинално, а не - защото се чувстваш готова, имаш желание, смяташ, че той е подходящия човек, не си струва; по-добре си изтърпи прегледа за запазване на химена.
Успех:)
ЗА КООРДИНАТИТЕ НА ИЗПИТАНИ СПЕЦИАЛИСТИ ПО РЕПРОДУКЦИЯ ВИЖТЕ http://www.zachatie.org/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=6
*

лили

• 2151
  • мързи ме да натискам шифт-а
Катетеризация?
« Отговор #14 -: Април 28, 2006, 21:52:56 pm »
Цитат на: rally_g
Госте,
много си ми сладка;). Аз си мисля, че ако ще правиш секс с приятеля си само, защото ти се налага гинекологичен преглед и предпочиташ да не е през ануса, а вагинално, а не - защото се чувстваш готова, имаш желание, смяташ, че той е подходящия човек, не си струва; по-добре си изтърпи прегледа за запазване на химена.
Успех:)

аха. много точно казано.
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!
*
Катетеризация?
« Отговор #15 -: Април 28, 2006, 22:05:16 pm »
и аз подкрепям Лили и Рали, не си струва. Помисли добре :roll:
Катетеризация?
« Отговор #16 -: Април 28, 2006, 22:07:36 pm »
Не си струва, но все пак си струва повече, отколкото лекарят да го направи...

Госте, за толкова кракто време няма смисъл да форсираш нещата. Не е толкова страшно да те прегледат през дупето.
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
Катетеризация?
« Отговор #17 -: Април 29, 2006, 09:51:12 am »
Разкъсването на химена е една механична процедура, която няма нищо общо с любовта. Може да ти я разкъса лекар, а ти по-натам да имаш пълноценна връзка с много любов и пръв сексуален акт. Първият сексуален акт е зареден с много емоции и вълнения, и мога да ти кажа че няма никакво значение дали имаш химен или нямаш.
Катетеризация?
« Отговор #18 -: Април 29, 2006, 21:19:30 pm »
Няма значение как ще те прегледат-през дупето или вагинално. Гинекологичният преглед все е неприятен. Мен са ме преглеждали и по двата начина. Когато бях девойка през дупето - след прегледа се чувства малко тежест все едно ти се ходи до тоалетната, но бързо отминава.
Не виждам смисъл да бързаш със секса, ако не си готова за това преживяване, само заради гинекологичния преглед.
Като ще ти е за първи път такив вид преглед все ще ти е неприятно, няма значение от къде ще те прегледат :wink:
Успех :P

Катетеризация?
« Отговор #19 -: Май 02, 2006, 10:31:58 am »
Цитат на: Lali
Разкъсването на химена е една механична процедура, която няма нищо общо с любовта. Може да ти я разкъса лекар, а ти по-натам да имаш пълноценна връзка с много любов и пръв сексуален акт. Първият сексуален акт е зареден с много емоции и вълнения, и мога да ти кажа че няма никакво значение дали имаш химен или нямаш.

И аз съм на това мнение. Даже си мисля, че малко пречи тоз химен, тази болка, а понякога кръв  :roll:  Не че се изпитва удоволствие от първия път, ама все пак.
Вярвам, че всеки един от тук ще сбъдне мечтата си!