Освобождаването на яйчниците, за което говориш е фенестрация. Аз лично не бих ти препоръчала да го правиш
Ако някой ден се стигне до ин витро /което не ти пожелавам, рзбира се/, тази фенестрация може да ти изиграе лоша шега и яйчниците ти да реагират лошо на стимулацията.
И аз съм с поликистозни яйчници, но нямам болки и кой знае какви проблеми. Не съм пила нищо за тях. При мен основния проблем е тубарен фактор, отстранени са ми тръбите и сега се оказа, че имаме и мъжки фактор. Правила съм 2 стимулации за ин витро и двата пъти реагирах много добре - 16 и 19 яйцеклетки! В моя случай поликистозата имаше положителен ефект
Чувала съм, че момичетата пият Диане, но това трябва да се предпише от лекар. Четох в друга тема, че си пила клостил без да се провери проходимостта на тръбите
Време ти е за цветна снимка
Правилно си преценила, че за 3 години много неща могат да се променят. Според мен трябва да си смениш лекаря веднага и да се насочиш към клиника по стерилитет. В подфорум Адреси на клиники и лаборатории ще намериш координати и отзиви за различните лекари.
Успех!