0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Темата на бременните - 51
« Отговор #60 -: Декември 20, 2009, 16:05:47 pm »
Цитат
За стриите- много съм доволна от маслото против стрии на Икаров!!!
И аз :wink:

*

    pimpa77

  • ***
  • 284
  • pozitivnata misal pravi jivota 4udesen!!!
Re: Темата на бременните - 51
« Отговор #61 -: Декември 20, 2009, 16:56:14 pm »
Аз съм доволна от МАМА ДОННА на Чико.Нямам нито една стрия по корема,но и аз пропусках някой път гърдите и там имам.Също и дупето,там се сетих да се мажа като ги видях  :?
*
Re: Темата на бременните - 51
« Отговор #62 -: Декември 20, 2009, 17:00:52 pm »
Здравейте,момичета!В този снежен ,зимен ден е най-хубаво у дома на топличко :D!
Относно стриите-на-вече зависи от кожата ви,но пък и вие трябва да й помогнете.Аз се мазах с масажен крем на Лавена с бадемово масло,а после и с лосион с тиква от серията Органик на Арома,цените са доста поносими.Стрийка -две ми излезнаха само на дупето и никъде другаде(а не съм била особено стриктна в мазането).
Спокойна неделя на всички!

Re: Темата на бременните - 51
« Отговор #63 -: Декември 20, 2009, 18:11:05 pm »
Здравейте момичета :)
аз от първия месец се мажа с Джонсън бейби, сега с едно кремче на Ейвън и като свърши ще си взема Ексципиал неутрал лосион. Ходих на дерматолог да питам кое да избера и тя ми го предписа. Ползвам Ексципиал Хидро за лице и съм страшно доволна. Но все пак зависи и колко рязко качвате килограми Ако държите едно тегло цяла бременност и накрая за един месец качите 6 килограма ще излезат стрии, защото кожата няма да понесе това рязко разтягане с каквото и да я мажете.
Но постоянството при мазане с каквото и да е мазило е от най-голямо значение. Важно е кожата да е хидратирана.
[/url][/url]
Re: Темата на бременните - 51
« Отговор #64 -: Декември 20, 2009, 21:17:34 pm »
Здравейте, момичета!
Голяма зима е навън, нали? Цял ден не съм си подавала носа. Дано утре да не е така зле по пътищата, че съм в отпуска и ми се щеше да пообиколя малко магазините, че още не съм купила нито един коледен подарък.
Аз за стриите съм си купила едно олио на Weleda, ама честно да си призная само веднъж съм се мазала досега, не обичам мазилата по принцип, само кремче за лице слагам. А моята кожа си е податлива на стрии, имам си ги и на дупето, и на коленете. Трябва да се стягам с мазането, че килограмите се качват. Засега съм +2 кг, обаче коремчето ми вече стърчи, а си мисля, че е рано. На дрехи още не се забелязва, но в петък за първи път си сложих бременни панталони, че другите взеха да ме стягат точно на корема. На вас кога ви проличаха коремчетата, в смисъл вие кога започнахте да ги виждате, то на дрехи е ясно, че по-късно почва да личи. А и исках да попитам дали използвате някакво по-специално бельо? Моето нещо започна да ме дразни, особено сутиените, защото всичките са ми с банели.
Re: Темата на бременните - 51
« Отговор #65 -: Декември 21, 2009, 08:31:58 am »
Добро утро!
Темата с кремчетата за мазане живо ме интересува и ви чета редовно (въпреки че ми е рано още), но аз си имам достатъчно и ми се иска да не стават повече.

Преди години бях с почти 15кг повече, товага ми се появиха доста стрии по бедрата, дупето, кръста и гърдите и се чудя дали да не почна по-рано с мазането за всеки случай (кожата ми е ужасно суха, постоянно се лющи и само редоно мазане с кремове я оправя :().

Все още не смея да предпиема нищо по-сериозно докато не чуем сърчицето, но до сега съм се мазала профилактино, но не редовно с Eveline и имаше ефект вече съществуващите стрии се позаличиха малко, единствено на корема нямам, въпреки че беше доста голям, но с много коремни преси успях да го прибера успешно.

Дали сухата кожа е предпоставка за по-лесно напукване? Ако е така наистина да се мобилизирам по-рано?
Спермограма се прави само в клиника по стерилитет от ембриолог!
Между традиционното АГ и специалист по стерилитет има голяма разлика, не я пренебрегвайте!

Re: Темата на бременните - 51
« Отговор #66 -: Декември 21, 2009, 08:53:12 am »
Стинке, ако кожата е суха има по-слаби еластични съединителни тъкани и я прави по-склонна към стрии. Мажи всеки ден ако трябва по два пъти, но с нещо силно хидратиращо, не просто мазно. Дерматолог пита ли, щом си предразположена? Аз също съм и затова питах :)
[/url][/url]
Re: Темата на бременните - 51
« Отговор #67 -: Декември 21, 2009, 09:03:33 am »
Жаси, не съм питала, просто докато не се успокоя, че всичко с бебчо е наред, не смея нищо да направя. Но си мислех, че това би било проблем, и явно е :?
При първа възможност ще се консултирам.
Пробвала съм какво ли не - също така бебшеките лосиони на Джонсън, които много ми помагат, но кожата ми просто става нормална, но дали е достътъчно, за да се предпазя от допълнителни стрии не знам :?
Спермограма се прави само в клиника по стерилитет от ембриолог!
Между традиционното АГ и специалист по стерилитет има голяма разлика, не я пренебрегвайте!

*
Re: Темата на бременните - 51
« Отговор #68 -: Декември 21, 2009, 09:47:39 am »
Аз имам доста стрии от рязко качване и сваляне на кг доста преди да забременея и сега от 5 г.с. се мажа почти след всяко къпане и старите стрии започнаха да се заличават.В книгата си пише,че още от първите седмици е хубаво да се мажем с хидратиращи препарати,т.к. и от самата бременност се изсушава кожата.
Re: Темата на бременните - 51
« Отговор #69 -: Декември 21, 2009, 10:17:40 am »
Здравейте момичета!Аз се мажа с масажно масло против стрии на Икаров,много съм доволна!нещо ме притеснява а чак утре съм на доктор-излезе изследването което е последно но не го разбирам,мисля че нещо не е наред но не съм сигурна-ФЕЦЕС НЕ СЕ ИЗОЛИРАХА ПАТОГЕННИ ЧРЕВНИ БАКТЕРИИ - SALMONELA ET SIGELLA НЕ СЕ ИЗОЛИРАХА ПАТОГЕННИ E. COLI ET KLEBSIELLA-може ли някой да ми каже какво означава! :youwoman:
*
Re: Темата на бременните - 51
« Отговор #70 -: Декември 21, 2009, 10:53:36 am »
Да не ви отчайвам мацки, но и с мазане и без мазане, ако сте предразположени към това да ви излязат стрии ще излязат и обратното... ;) Първата бременност мажех, втората последните месеци ги изкарах в болница и не съм мазала и по корема нямам, но пък имам по гърба от ученическите години.


Imagination sets the spirit free into a distant land of fantasy;
close your eyes and you will see within your mind there lays the key.

Почивай в мир мамо - обичаме те!
Re: Темата на бременните - 51
« Отговор #71 -: Декември 21, 2009, 11:40:46 am »
Здравейте, момичета!
Успешна коледна седмица и леко пазаруване!
Количката ми е Jane Nomad- не е триколка, лека е, но е широка и като се сгъне пълни целия багажник на колата :((колата ни е Фиат Браво- средно голяма със сравнително голям багажник).Когато я купувахме беше на промоция и ни излезе по-евтино от очакваното, но така или иначе си е много скъпа- над 1000лв. В Бейби Мол в Люлин я имат и то от новата колекция цветове- там имат и много други и е удобно да се разгледат на едно място- там нашата е ок. 900лв.-зимно и лятно кошче.
Иначе съм супер доволна от нея,но най-добре е да си ги разгледате и пипнете, за да видите коя е най-удобна за вас.
Спокойно бременеене и поздрави!

Нощта е най-тъмна преди зазоряване.
*
Re: Темата на бременните - 51
« Отговор #72 -: Декември 21, 2009, 12:36:37 pm »
... А и исках да попитам дали използвате някакво по-специално бельо? Моето нещо започна да ме дразни, особено сутиените, защото всичките са ми с банели.
Само памучно бельо и сутиени за бременни! Много по-меки са и задължително без посплънки.


Нашето първо чудо е вече на 7 г.!!! 26.12.2009 г.
Второто ни чудо, нашият коледен подарък, се появи на 25.12.2016г.!
Re: Темата на бременните - 51
« Отговор #73 -: Декември 21, 2009, 14:46:52 pm »
Здравейте :) Мен пък никак не ме дразнят сутиените, само по-стегнатите и си взех два-три по-евтинки малко по-голям размер :)
Аз преди час се върнах от ТК и се видях с Доки предпразнично. Бебето е добре, даже е дръпнало като ръст - отговаря на 20 г.с.  :bori_002: :lol: Спеше си милото, ама то не може да будуваш цяла нощ и да риташ мама и да очакваме през деня да е будно  :balk_126:Каза ми вечер да пия по лъжица мента, глог, валериан, да ме успи и да се успокоя  :lol: Иначе имам единични бактерии в урината и след НГ ще ходя да пусна още една стерилна урина за всеки случай. Но ми каза, че щом няма циститна симптоматика не бива да се притеснявам излишно. Затова сега  :music22: :balk_123: (имаме ли емотикон, който си подсвирква?) до след НГ  :D

Иначе видях приятелка в клиниката, която е в 7ми месец и се изненада, че нямам корем  :oops:Каза, че нейния бил доста голям в 5ти месец  :bighug:
[/url][/url]
*
Re: Темата на бременните - 51
« Отговор #74 -: Декември 21, 2009, 16:54:19 pm »
Жаси браво за хубавите новини от прегледа!
Аз също не можах да спя,но от това,че много ме сърбо коремчето.Ходих при личния и каза преди да се намажа с лосиона против стрии да се намажа със спирт и като изъхне хубаво тогава да мажа.дано помогне,че е кошмар :(
Прегръдки на всички!

Re: Темата на бременните - 51
« Отговор #75 -: Декември 21, 2009, 18:19:27 pm »
Хриска, а дерматолог посети ли? Спирта изсушава много кожата. С какво се мажеш, да не правиш някоя реакция срещу някоя съставка?
[/url][/url]
*
Re: Темата на бременните - 51
« Отговор #76 -: Декември 22, 2009, 10:33:24 am »
Здравейте бременелки!Да се запиша и аз в темичката, че до сега само ви четях.
Дано има още нови попълнения.Лека бременност на всички и весели празници!
Прегръдки!
Re: Темата на бременните - 51
« Отговор #77 -: Декември 22, 2009, 10:51:38 am »
Кети, честито мила, лека бременност до края, много се радвам за теб!
*
Re: Темата на бременните - 51
« Отговор #78 -: Декември 22, 2009, 11:48:25 am »
Кети добре дошла!Лека и спокойна бременност!
Жаси,не съм ходила на дерматолог,ходих при личния.Мажа все с неща с които се мажа от началото и до сега не съм имала проблем :? Аз си мисля,че проблема е по-скоро от това,че коремчето ми порасна за две-три седмици доста,преди ми личеше съвсем малко и може би е от рязкото разтягане на кожата.Доста е неприятно.

Re: Темата на бременните - 51
« Отговор #79 -: Декември 22, 2009, 12:01:39 pm »
здравейте момичета вчера получих положителен кръвен тест и направо не мога да повярвам че съм бременна, хора чудя се вярно ли е това толкова го чакахме да стане, утре съм на видиозон. Исках да попитам нормално ли е да ми е подут толкова силно корема в 4-тата седмица и имам някакво силно придърпване в корема, всичко това нормално ли е? чувствам се като в 5 месец подута а не е ли още рано?