0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Темата на бременните - 51
« Отговор #200 -: Януари 03, 2010, 18:01:33 pm »
Жаси мила,много е неприятно това което ти се е случило!Лекарите са за убиване направо :x
Кучето нали е домашно,не се притеснявай за бяс.Дано раната заздравее бързо и не те боли много.И не плачи,че бебо усеща всичко. :bighug:

Re: Темата на бременните - 51
« Отговор #201 -: Януари 04, 2010, 10:16:00 am »
Здравейте, момичета-кокичета!

Жаси, много неприятна случка! Аз ти предлагам да подадеш една писмена жалба до ръководството на болницата, може с копие до директора на НЗОК. Не оставяй нещата така, защото в противен случай няма да се променят никога. Ако не ходиш още на работа, можеш да помолиш мъжа ти да го пусне по факс. И най-важното - не се притеснявай за бебо, не става въпрос за улично куче, едва ли има бяс. Разпитай стопаните, за да си по-сигурна. Важното е сега да преодолееш болката и стреса от ухапването, почини си хубаво, гледай някое филмче, хапвай силна храна и имай възможно най-приятните емоции.

Аз сутринта бях на лекар, защото имах преживявания през уикенда - адски болки в кръста, наложи се да ми слагат обезболяваща инжекция даже. Оказа се, че имам ниска плацента и трябва много да се пазя, защото може всеки момент да прокървя. Ако болките ми в кръста пак се появят, ще трябва да си взема болнични една седмица. Но дано всичко се размине. Мъжът ми каза, че само да ме е видял пак да шетам из къщи, да му мисля.  :wink: Важното е, че бебчо засега е добре и е много голям! Някой от вас имал ли е подобни проблеми?
*
Re: Темата на бременните - 51
« Отговор #202 -: Януари 04, 2010, 11:01:41 am »
Благодаря за топлото посрещане, момичета :-)
И аз имам един проблем: в 15+2 седмица сьм и вече сьм + 6кг!
Пьрвите три месеца ме гонеше зловещ глад и веднага напьлнях, но сега внимавам много какво и колко ям и пак пьлнея :-( ако продьлжавам така в какво сьстояние ще стигна в 8-9 месец :-( Вие как се справяте с кг?
Jasmin_veni: не сьм в бьлгария, за сега, и не се водя кьм никоя клиника.
Утре сьм на екограф, вече няма тьрпение да видя как са бебетата след празниците.   
Лек ден на всички :-)

*
Re: Темата на бременните - 51
« Отговор #203 -: Януари 04, 2010, 11:59:32 am »
Здравейте милички, толкова ми липсвахте. По празниците бях в къщи и не съм пипала компютъра. Малко закъсняло, но от сърце и моето поздравление
Нека не броим дните и много да са ни парите!
Нека да живеем лудо и всеки ден да бъде чудо!
Нека зло под камък да спи и по вода да ни върви!!![/
i]
Аз рядко пиша, но с удоволствие ви чета. Жаси, дано всичко мине без проблеми. Добре дошли на новите мами.  Голямо гуш :bighug:
Re: Темата на бременните - 51
« Отговор #204 -: Януари 04, 2010, 12:27:04 pm »
здравейте момичета, искам да попитам дали е вредно да се ходи на парна баня и сауна когато си в ранна бременност, към 6 седмица? майка ми каза че било противопоказно, но аз вчера ходих и се притеснявам нещо да не ми е станало, моля ви пишете
Re: Темата на бременните - 51
« Отговор #205 -: Януари 04, 2010, 12:38:04 pm »
Момичета, благодаря ви за милите думи :bighug:
Бързо ми мина, защото вчера ми донесоха количката за бебо - подарък от наш приятел от Германия. Не е нова, но е страхотна просто. Гледах я един час като индианец и започнах да я разучавам :)Ще си купуваме столче за кола и чанта за количка :)
Scarlett  аз тия седмици също имах болки, тогава се сдобих с колана за бременни от Лиско. Помага много. Но не съм се и пресилвала, все пак дори спрях да ходя на работа. Тия болки не са шега работа, затова си вземи малко болничен, поне докато се закрепиш и отминат. Магнезий пиеш ли?
santini - никаква сауна, никаква парна баня! В никой случай! Има достатъчно писано за високите температура и как това влияе на бебо, прочети малко преди да правиш експерименти с това. Ти си в много ниска седмица,не бива да се претопляш. Да не говорим за гъбичките в тези парни бани. Аз съм голям фен на парната баня, но се въздържам от както разбрах за чудото! Колко време седя в сауната и парната баня?
[/url][/url]
Re: Темата на бременните - 51
« Отговор #206 -: Януари 04, 2010, 12:41:45 pm »
ужас изобщо не знаех че е вредно, сега дали може да ми е станало нещо, стоях може би 10 мин не повече, но наистина съм ранна седмица, да аз бях с бельо така че не се притеснявам за нещо да съм се заразила но от високата температура дали ми е станало нещо? да се обадя ли на лекаря? как мислиш?
*
Re: Темата на бременните - 51
« Отговор #207 -: Януари 04, 2010, 12:59:47 pm »
Здравейте момичета  :D
Нови попълнения приемате ли  :)
Аз ви чета от известно време, но най-после се престраших да пиша в тази тема  :oops:

Честита Нова година! Желая ви много здраве, щастие, късмет, лека и безпроблемна бременност и здрави бебчета на финала  :)
 
Да кажа нещо за себе си накратко - след осемгодишна борба със стерилитета, един спонтанен аборт, 4 операции, след много разочарования и сълзи от "светила" в медицината ни, днес, благодарение на един сърцат лекар - д-р Александров, съм бременна след първи опит инвитро. :D
С нетърпение чакам следващият си преглед след седмица  :)

Лек ден на всички и се пазете много. Аз боледувах около седмица преди Коледа, трета седмица кашлицата не е отминала, а днес пак имам хрема. :( Тая рязка смяна на температурите ...
Re: Темата на бременните - 51
« Отговор #208 -: Януари 04, 2010, 13:21:12 pm »
момичета много се притесних с тази сауна, дали може да съм навредила на плода? как ще разбера чак в петък съм на преглед, ако нямам някакви призначи значи всичко трява да е наред си мисля, какво ще кажете? това денонощие достатъчно ли е да се прояви някакъв проблем? друг път корема страшно ми е подут у тази сутрих като станах глаък като дъска, вече почвам да си въобразявам сигурно, моля ви пишете
Re: Темата на бременните - 51
« Отговор #209 -: Януари 04, 2010, 13:24:14 pm »
Eли :) добре дошла мила :bighug: :welcome_1:  Радвам се, че си тук при нас :) Имала си трудности по пътя, сега гледай напред и мисли само за положителни неща и за прекрасния финал, в който ще гушкаш здрав бебок.

santini ако искаш обади се на лекаря си и го питай според него има ли нещо тревожно и дали трябва да те види извънредно.

Виж някои основни неща тук:
http://www.zachatie.org/index.php?option=com_content&task=blogcategory&id=174&Itemid=61 и накратко за парната баня
http://www.moetodete.bg/bremennost/p3_631_0.html

Освен парната баня консултирай с лекаря си какво да избягваш. Има храни които не е много ОК да се консумират при бременност, проучи повече или ако искаш си купи някоя книжка.
[/url][/url]
Re: Темата на бременните - 51
« Отговор #210 -: Януари 04, 2010, 14:50:06 pm »
Ели, добре дошла! Лека и безпроблемна бременност след толкова чакане и мъки, и здраво бебче около термин, разбира се!

santini, че не е хубаво да ходиш на сауна и парна баня при бременност, не е хубаво. Ама хайде сега недей да се шашкаш. Обади се на лекаря си и ако той прецени, отиди да те види по-рано. Иначе си дочакай прегледа в петък, ей го къде е. И послушай Жаси, почети малко книжки или в интернет какви неща трябва да се спазват при бременност, не е сложно, просто трябва малко дисциплина. Успех и здраво бебче ти желая!

Жаси, магнезий не пия, само но-шпа 3 пъти по едно и аспирин протекта, но той ми е за антителата. Боли ме ту корема, ту кръста, явно са си контракции, въпреки че аз вътрешно за себе си още не съм убедена, че това точно би трябвало да усещам при контракции. Ама аз съм си и магаре, търпя на болка доста.
А, и да не забравя - честита количка  :lol: Нямам търпение да се напълни и нашата къща с бебешки нещица, толкова са ми сладки :)
*
Re: Темата на бременните - 51
« Отговор #211 -: Януари 04, 2010, 14:54:58 pm »
Eли :) , особено се радвам да те видя тук в тази прекрасна тема!
Желая ти лека и безпроблемна бременност, изпълнена с много положителни емоции.  :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers:
Желая ти много поводи за наслада и усмивки през месеците на очакване на вашето малко чудо и незабравима среща с бебчо в началото на лятото! 
Много късмет ти желая. yahoo_17

jasmin_veni, хубаво е, че се чувстваш добре след стреса , който си изживяла покрай ухапването. Дано се размине само с това, в смисъл без други последствия. И честита ти нова продибвка - имаш достатъчно време да я разучиш. :wink:

Аз днес бях на запис на тонове на бебо. Док каза, че са ОК. Другата седмица пак съм там и тогава вече ще направим преглед и ще поговорим за раждането. Моля се бебо да си стои мирно и да изкара още поне две седмици на топло и уютно в мен.  :) А за след това вече ще я смятаме.  yahoo_17

Дживотинче нещо ми се позагуби. Имам спомен, че беше определена за другата седмица  :ask: .

Хубави и леки дни желая на всички ни.
Re: Темата на бременните - 51
« Отговор #212 -: Януари 04, 2010, 14:57:58 pm »
благодаря ти Жасмин, обадих се на доктора но ще ме види чак  петък, много се притеснявам до тогава, дано всичко е наред, за сега нямам оплаквания но това не означава нищо, с кой акал отидох на тази сауна не знам, но вече е минало, за първи и последен път го правя, надявам ес да не съм направила нещо непоправимо.
*
Re: Темата на бременните - 51
« Отговор #213 -: Януари 04, 2010, 15:22:09 pm »
ЧЕСТИТА НОВА ГОДИНА!!!

пожелавям на всички ни здрави бебчета през 2010 година ! :)

жаси много съжалявам за случката с кучето, но ако е домашно не трябва да се притесняваш от бяс, питай стопанина за направените ваксини, но наистина болниците ни са под всякаква критика,

добре дошли на новите майчета  :welcome_1:

аз минах една Фетална при Томова, много съм доволна, но не мисля да ходя повече на 3Д вие как мислите,
всеки месец моята лекарка си ме гледа на 2Д, пък и Томова каза че всичко е наред с бебо, даже се развива с 6 дни напред

в началото беше със 2-3 дни по-голямо, сега 1 седмица, ще видим на 26.01 какво ще кажат.
беше с главичката надолу, мин месец, но вече сме напречно разположени с главичката в дясно и от 1 седмица е толкова активен, не мога да му се нарадвам

оф че много писах :) :)  :oops: реших да се отчета ххихихихх

Re: Темата на бременните - 51
« Отговор #214 -: Януари 04, 2010, 15:39:43 pm »
Scarlett мила аз в началото бях също само на но-шпа, но за да се подиля ядях плодове с много магнезий в тях. Най-много магнезий има в сушените кайсии - хапвай все ден от тях. Аз омитах по 200 грама дневно, докато не ми падна един мост :lol:
ranan, честити хубави резултати от феталната :)  :bighug: Аз със сигурност ще ходя на Фетална ехокардиография на 13.01, тогава съм и на ЖК. Но ще си ида и на 4Д в 28-32 седмица. Това обаче си е въпрос на личе избор.
twin гушкай бебо на топло и ще видиш, че всичко ще е ОК ;)Радвам се че записа е минал добре :) Ти как искаш да раждаш - естествено или секцио?
santini - изчакай си петъка, щом доки така е казал. После да пишеш какво е станало :) СЕга си почивай, многото адреналин също вреди:)
[/url][/url]
Re: Темата на бременните - 51
« Отговор #215 -: Януари 04, 2010, 16:21:12 pm »
ranan, поздравления за отличните новини. Аз също ходих при доц. Томова на 29-ти декември за ранна ФМ и си записах час за средата на февруари пак при нея. Тогава живот и здраве би трябвало да съм в 19-та седмица. Та, тъй като моята лекарка, която ми следи бремеността, ме гледа на 2D постоянно, доц. Томова каза, че ранната ФМ при нея е можело да я пропусна, защото гинеколожката ми си е достатъчно добра. Важната е тази в около 19-20 седмица, за да може да види добре сърчицето. Аз също мисля след нея да не ходя повече при Томова, а само при моята си гинеколожка, без друго ФМ ми влиза в абонамента за ЖК, няма смисъл да я дублирам на друго място. Но това са ми само размишления на този етап, ще видим като наближи какъв акъл ще ми дойде.

Жаси, това за кайсиите е отлична идея, без друго много ги обичам! Още тази вечер ще си взема.
« Последна редакция: Януари 04, 2010, 16:32:05 pm от Scarlett »
*
Re: Темата на бременните - 51
« Отговор #216 -: Януари 04, 2010, 17:23:49 pm »
Здравейте момичета!
Ели добре дошла!Лека и спокойна бременност ти желая!
Браво за хубавите новини от прегледите на всички!
Аз ходин днес при док,но той ми даде само болничния-нали от 31.12 съм официално по майчинство :),изобщо не му беше работно и не ме прегледа,каза чак на 18.01 да ида.А нали сега е важно да се следят води и плацента,но щом така е преценил,ще се опитам да съм спокойна до 18-ти.
Желая на всички приятна вечер!

*
Re: Темата на бременните - 51
« Отговор #217 -: Януари 04, 2010, 17:27:33 pm »
Ели  :)добре дошла.Здраво бебче на финал :bighug:
Re: Темата на бременните - 51
« Отговор #218 -: Януари 04, 2010, 19:43:06 pm »
Някой от вас има ли проблеми с хемоглобина? Уж пия желязо вече повече от месец, и пак е 102 при референти граници 110-180.


*
Re: Темата на бременните - 51
« Отговор #219 -: Януари 04, 2010, 21:18:11 pm »
За много години, момичета! Да сме живи, здрави и много щастливи!

Туйнче, тук съм, миличко. Чета само, че мързел ме гони. Радвам се, че при теб нещата са наред и така и ще бъдат! Правилно помниш - за другата седмица съм. На 14.01 ми определиха секциото  8O Май скоро ще ме втресе вече страха. Утре съм при моя си док на преглед и ще имам повече инфо по въпроса. Иначе бебчо е добре - прави невероятно разместване на "мебелите" в "квартирата", че 9-месечния му наем изтича скоро  :lol:
Елиииииииии, добре дошла, мила - страхотна новина. Лека и безпроблемна бременност!
Краси, аз що желязо (феро-фолгама) изпих и ХГ е все 104-105. Не си го слагай толкова - надявам се, че не е чак толкова нисък и няма нищо притеснително.

Целувки, сладурки и лека вечер!
"Рибата става акула, когато излезе от водата, спре движението и ухапе полицай!"