0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Темата на бременните - 51
« Отговор #20 -: Декември 17, 2009, 18:37:14 pm »
Честита ни нова темичка!
Да се напълни с много сбъднати мечти!  :crossfingers:
Много нови попълнения и лека и приятна среща на стигналите до финала.  yahoo_17

За помпите - на мен именно заради това ми е чуденката покрай помпата дали да я взема или не - притеснявам се да не стане така, че да не ми трябва, понеже не се знае дали и колко кърма ще имам. А никак не е евтина инвестиция.
Също така, ако взема само шишета пък, след това, ако се наложи и помпа и тя е с шишета - няма ли да станат множко!? Значи идва въпроса, в крайна сметка колко шишета са нужни за бебето? И съответно с каква големина?

И в тази темичка да пожелая леко раждане и незабравима среща с малките слънца на всички наближили финала.
lucrecia, то и при теб не останало, мила! Като нищо ще ни зарадваш с едно коледно-новогодишно бебче! Стискам палци всичко да мине леко!  :crossfingers:

И да благодаря за стиснатите паллци! :flower:
Всяка една от нас има нужда от това! :D
Леки и спокойни дни желая на всички ни!  yahoo_17
Re: Темата на бременните - 51
« Отговор #21 -: Декември 17, 2009, 19:17:06 pm »
Здравейте момичета!
Честита ви нова тема!Нека има много бременни и да се раждат живи и здрави бебенца!

Понеже обсъждате въпроса с помпите та реших да се включа.Моя Емчо така и не поиска да суче и от самото начало се цедя и му давам с шишето.Имах помпа на Бертони(20лв ) от една приятелка тя се счупи в ръцете ми докато се цедях и си взех на Камера от една аптека защото беше късно вечерта за 3(три ) лева и се родих с нея.Такъв вакум прави и така хубаво изпомпва и аз не очаквах за тази цена.Имайте впредвид че и най-скъпата помпа може да не може да ви помогне с изцеждането.Надявам се че съм помогнала.
На всички на финалната права успех и леко раждане!

*

    Lisko

  • *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
Re: Темата на бременните - 51
« Отговор #22 -: Декември 17, 2009, 19:37:55 pm »
И аз да се изкажа за помпите:))))))Че няма да мога да спя а имам много свободно време:)))))
На мен ми дадоха помпа на авент.
В болницата след секциото акушерките ми показаха как да се цедя на ръка а след като ме изписаха започнах с помпата. Лесно и удобно ми беше. Не съм имала болки при цеденето и помпата ми беше удобна.
Re: Темата на бременните - 51
« Отговор #23 -: Декември 17, 2009, 22:02:57 pm »
Привет :) Аз пак от зъболекар и после се видях с Анмарчето :crossfingers:

Аз прочетох наляво-надясно и мисля да си взема помпата на Томи Типи + 4 шишета - 2х150 и 2х260 /антиколик/. Цените са им много поносими, а всички ги хвалят като основния конкурент на Авент и съответно с качествени артикули. Мисля да взема това:
http://www.pakostnik.com/bg/productdetails.php?id=5112

но ще видя дали от София или от ибей ще потърся. В ибей са по-ниски цените, но пък като сметнеш и шипинга до Бг...ще помисля и ще информирам за покупката :)
[/url][/url]
Re: Темата на бременните - 51
« Отговор #24 -: Декември 17, 2009, 22:05:57 pm »
Здравейте, момичета!
Честита нова коледна темичка!
На всички спокойна и безоблачна бременност, а на тези, на които им е време- леко и незабравимо приятно раждане!
Да се намеся и аз за помпите: Не бързайте да си купувате, огледайте, изберете си, после винаги някой, например мъжът ви може да я вземе(при точни инструкции :D)- те се продават във всяка по-голяма аптека, а цените се различват незначително. Аз имам ръчна на Chicco и нищо не мога да свърша с нея, дадоха ми на заем електрическа на Медела- все същият успех- просто не мога да се цедя, а имаше, особено в началото, моменти, в които от гърдите ми течеше на струйки!
Добре, че моят беби от самото начало суче като змей. Яд ме е, че не мога да цедя и да замръзявам, но си купих едни джаджи на Авент, които са като панички със силиконов протектор с дупка, които са за в сутиена да се събира течащата кърма от едната гърда докато се кърми от другата. На мен те ми свършиха работа и сега събирам от 20 до 50мл. на кърмене.
Така че по-добре да се изчака да видите за вас кое ще работи. Има жени, на които им е най-лесно на ръка.
Иначе Медела имат регулация на вакуума.
Поздрави и бъдете здрави и обилно наритвани!
П.С. jasmin_veni,
те повечето бебочета нощем се разскачват, но човекът е препатил и сигурно за това се плаши от всичко!
« Последна редакция: Декември 17, 2009, 22:08:25 pm от Inke Tinke »

Нощта е най-тъмна преди зазоряване.
Re: Темата на бременните - 51
« Отговор #25 -: Декември 17, 2009, 23:02:28 pm »
Инке Тинке, какви са тези джаджи, че ми стана интересно?
Имаш ли снимка?

Аз искам да помоля всички мами, които вече са се сдобили с техните слънчица да не забравят темичката Грешки /бих добавила и препоръки :lol:/ по време на бременност. Според мен е много полезна, защото всички бъдещи мами черпят полезна информация от там :) А сега чакаме дъжд от бъдещи мами по Коледа :bori_023: :bori_023: :bori_023:, защото тогава се случват много чудеса, които за нашето форумче са  :bfp: :bfp: :bfp:


П.С. Джиджи нещо ми изчезна днес :?
« Последна редакция: Декември 17, 2009, 23:09:52 pm от jasmin_veni »
[/url][/url]
*

    anizi

  • *****
  • 1806
  • Е вярно е, че сърцето ми заби извън тялото!!!
Re: Темата на бременните - 51
« Отговор #26 -: Декември 17, 2009, 23:52:37 pm »
Хайде честита темичка и от мен! Дано да ни е на късмет! Стискам палци на всички, чиято първа среща с мъниците приближава малко по малко  :crossfingers:
Re: Темата на бременните - 51
« Отговор #27 -: Декември 18, 2009, 10:27:12 am »
Здравейте, може те ли да ме посъветвате нещо се чувствам отпаднала и ме дразни гърло, питах един лекар уши нос гърло и ми каза че мога да смуча исла мус с екстракт от исландски лишей и ментови бонбони и парацетамол кажете вие какво сте взимали за настинка  :(
Re: Темата на бременните - 51
« Отговор #28 -: Декември 18, 2009, 11:47:52 am »
Здравейте, може те ли да ме посъветвате нещо се чувствам отпаднала и ме дразни гърло, питах един лекар уши нос гърло и ми каза че мога да смуча исла мус с екстракт от исландски лишей и ментови бонбони и парацетамол кажете вие какво сте взимали за настинка  :(
Тортила пий чайчета с мед-това мога да те посъветвам аз!!!
Да се похваля-вече доктора ми даде всички документи да са в мен,така било като влезнеш в деветия месец!
Относно помпите-аз си купих от тия на бертони евтините, незнам дали изобщо ще ми трябва помпа и дали изобщо ще ми върши работа,но да има там някаква подръка за всеки случай!
Пожелавам много слънчеви усмивки в този зимен ден!!!!!!!! :bighug:
Re: Темата на бременните - 51
« Отговор #29 -: Декември 18, 2009, 11:48:02 am »
Здравейте, момичета!
Жаси, тук съм, мила. Просто вчера имах много работа и от тук от там следях темите за хубави новини и т.н. :) Очаквам с нетърпение 22-ри. Ти знаеш :) Дано само не ни затрупа снега до тогава ;)
Торти, много неприятно е това с настинките. Гледай да го хванеш още съвсем в началото обаче, за да не стане по-сериозно. Аз лично процедирам по следния начин:
Първо- всяка седмица вземам профилактично по една дозичка Осцилококцинум. Когато съм настинала обаче си го карам по схемата в листовката.
Второ- всяка сутрин пия билков чай с мед и лимон. Когато съм настинала освен чая си правя и една доза изстискан лимон с мед /може да се разреди с малко чай ако ти идва прекалено кисело/
Много течности- вода най вече, плодове и сурови зеленчуци през деня.
Обличаш се топло и се пазиш от студ :)
Да чукна на глава. От както съм бременна до сега съм се "опитвала" да се разболея 2-3 пъти и по този начин съм спасявала кожата. Слава Богу. Дано се опазя поне още няколко месеца-докато родя, а и после като кърмя.
Инке Тинке, и на мен ми стана интересно за тези нещица за гърдите. За първи път чувам за подобно нещо. Изглежда доста практично
Лисе, всеки път като видя някоя от нашите мами да пишат тук и им се чудя как успяват да намерят време. Аз като се знам каква съм паника, след като се роди бебо сигурно няма да имам време дори да ида до банята като хората :) А пък незнам ако бяха трички, както при теб :) Сигурно отстрани е доста забавно, но.... :)
Щастлив и усмихнат ден на всички!


Re: Темата на бременните - 51
« Отговор #30 -: Декември 18, 2009, 11:57:54 am »
Здравейте, бремелинки! Да ни е честита предколедната темичка и с много коремчета да се напълни!
На мамите, чийто термин наближава, безболезнена и незабравима среща с малките съкровища! На тези, които още има да почакат, леки бременни месеци и се пазете от настинки!
Аз сутринта бях на преглед, взеха ми кръв и урина, и разбира се ми спукаха вената, много гадно, ама моите са си крехки. Бебчето е добре, обаче е с една седмица по-голямо на ръст (знаем точната дата на овулацията, та изчисленията са лесни), а главата му даже още повече. Лекарката каза, че е перфектно и това е защото и аз, и таткото сме доста високи. Обаче как се мяташе милото направо...сигурно от глад, че заради взимането на кръв, трябваше да ходя на гладно. После си повисях в колата два часа в задръстването, докато стигна на работа, добре, че се бях запасила с бананчета. :)
На 29-ти декември ще ходя на ранна ФМ и такива ми ти работи.
Тортила, аз за болно гърло хапвам повече мед или си го разбивам в чаша топло прясно мляко, ако не мога така да го ям. В общи линии подсилване на организма трябва. Смуча понякога и ментови бонбони, но лекарства не смея да взимам. Дано не се и наложи.
Жаси, колегата да мъжа ти много е преживял за съжаление и затова се опитва да предупреди, който може. Аз също след спонтанния ми аборт без да искам изкарах акъла на една бременна колежка в работата, която беше забременяла по същото време, но поне се усетих веднага и й се извиних. Но като цяло си мисля, че от повече предпазване, глава не боли. Щом съпругът ти се чувства по-спокоен, ако знае, че си говорила за това с лекарката, смятам, че е добре, че си му уважила исканията. Все пак и те, миличките, си преживяват по свой начин вълненията с тези бременности и искат бебчовците да са здрави не по малко от нас.
Лек и усмихнат снежен петък, момичета! Погалете коремчетата от мен :)
*
Re: Темата на бременните - 51
« Отговор #31 -: Декември 18, 2009, 12:49:35 pm »
Запис и от мен в тази прекрасна темичка.
Лично аз нямам търпение да дойде деня, в който ще си гушна бебчетата. Но, дотогава има още мноооого време.
<a href="http://lilypie.com/"><img src="http://lb2m.lilypie.com/AozZp3.png" width="200" height="80" border="0" alt="Lilypie Second Birthday tickers" /></a>
*
Re: Темата на бременните - 51
« Отговор #32 -: Декември 18, 2009, 13:14:08 pm »
Здравейте!
Аз се върнах от жк-беба си е главично,1790гр.Доки каза,че всичко си е наред.Пусна ми изследвания на кръв и урина,но резултати чак на 04.01 като ида за болничния.
За помпите-мисля да не бързам да купувам,а ако се наложи ще пратя мъжа ми да вземе някаква,но още не съм се ориентирала каква ще е,че не ми се дават и много пари.
Желая ви лек ден и само приятни емоции!

*

    stertje

  • ****
  • 538
  • звездобройка
Re: Темата на бременните - 51
« Отговор #33 -: Декември 18, 2009, 14:46:59 pm »
Приемате ли нови попълнения? :D Засега само ще ви наблюдавам нали знаете как е в началото на всяка бременност, първо не ни се вярва че е и истина, после чакаме първите 3 месеца, следващите 3 и така до края. Лек ден и от мене.
Инки - аз изкарах 7 месеца с тия капачета докато кърмех Ванко, нямат грешка! Нито зърната те заболяват, нито се цапаш, въобще който ги е измислил е гениален.
<br />[/url][img]http://ticker
Re: Темата на бременните - 51
« Отговор #34 -: Декември 18, 2009, 14:53:28 pm »
Разбира се, че приемаме. Особено от нашата банда ;)
Добре дошла, мила и дано всичко при теб вече върви по мед и масло :)


Re: Темата на бременните - 51
« Отговор #35 -: Декември 18, 2009, 15:14:26 pm »
Честита нова темичка :P
Леко раждане и прекрасна първа среща с мъниците на Веселушко,Луци,Туин,Дживотинче,за които темичката е последна :goodluck:
Гери честити розови гащички :P
Стерче :welcome:
За помпите, аз си купих ръчна на Авент + шишета и стерилизатор,по съвет от мои приятелки и се надявам че ще е добър избор,стига да имам кърма.


Re: Темата на бременните - 51
« Отговор #36 -: Декември 18, 2009, 15:39:47 pm »
stertje добре дошла и леки и безпроблемни оставащи месеци до финала  :D

Аз утре отивам да си пусна изследванията,че нещо се поолисах май  :lol: знам,че нагладно трябва,а урината първа ли трябва да е или не,че доки не ми каза?
Re: Темата на бременните - 51
« Отговор #37 -: Декември 18, 2009, 15:44:15 pm »
Тортила, момичетата са ти казали за чайчетата ,но можеш да смучеш и прополки с лимон, на мен лично ми помогнаха, исла не се препоръчва за бременни.
Стели, урината може и да не е първа  :)
Stertje, добре дошла и лека бременност  :D
« Последна редакция: Декември 18, 2009, 15:48:45 pm от silvi4ka »
Re: Темата на бременните - 51
« Отговор #38 -: Декември 18, 2009, 15:57:51 pm »
Stertje, добре дошла и лека бременност :) Много се зарадвах да те видя тук :)
stella_k аз не излизам от нас без закуска - знам, че за кръв трябва да гладно и ако излезе висока кръвна захар, ще пусна на гладно изследвания. Но като знам колко се чака за ЖК не рискувам да ида на гладно и да ми падне кръвното и да припадна osi_15 А  и сутрин съм мнооого :hungry: Урина обаче винаги давам стерилна, средна. Купила съм си стерилни контейнери от аптеката и винаги давам стерилна проба. Ако е замърсена и излезе нещо, после може да те тъпчат с лекарства безпричинно.

Малвинка
, отдавна не те бях виждала, отбивай се по-честичко :hello:

Аз днес купих стерелизатор на Емиде, поръчах си от продавалника. И на връщане от пощата докато пазя равновесие и...паднах :balk_144:Слава Богу съм развила инстинкт и метнах пакета във въздуха и се приземих на коляно и ръце, като балетист :lol:  Но никъде вече не излизам в тази поледица!
[/url][/url]
Re: Темата на бременните - 51
« Отговор #39 -: Декември 18, 2009, 16:06:19 pm »
Жаси и на мен ми е проблем че трябва да са на гладно,защото съм с диабет и не излизам преди да си бия инсулина и да хапна,а утре трябва да се изстрелям от вкъщи и да карам като луда до лабораторията,но доки изрично ми каза на гладно  :lol: За урината ще помисля,може да пратя мъжо да купи малко контейнерчета,както казваш та после да не стане нещо  :D