Привет моичета!
Аз имах кофти преживяване днес - ухапа ме хъски на ръката високо горе при вената. Уж се харесахме, заиграхме се и като му мръднах лапата, да не ми е до корема се извъртя и захапа лошо. И от тук започва Одисеята по БГ болниците!
Какво ви казват от Първа МНОГОПРОФИЛНА болница, когато отидете в спешното с ухапване от куче: 1. Тетанус ние не бием, изчакайте до първия работен ден и отидете при ДЖи Пи-то! 2.След като ви е ухапало на вена на ръката и не я усещате, изчакайте до първия рабитен ден и идете при ДЖи Пи-то, от там да ви дадат направление за хирург! На въпросът ми какво да правя с раната, в която има кръв и ме боли - ми промийте си я с Йода Септ във вас!
Добре, че отидохме в Пирогов, където ме приеха и ми дадоха компетентно мнение и ме обработиха. Не ми биха тетанус, защото не е ОК за бебчо, а ваксина против бяс е абсурдна при бременност. Но лекарката в Първа ми каза "То ако има бяс, по-добре майката да се спаси, за плода не се дават гаранции". Сещате се за реакцията ми в следващите 30 минути
и милото се опитва да ме успокои.
Много се ядосах на лекарката от Спешното в Първа и си викам за чий ....си плащам осигуровки, като ме връщат от спешен център и трябвало аз да си купя ваксината?