Търси се... един лекар по bTV
Life / Светослава Кузманова
Един от най-добрите ин витро специалисти в България д-р Георги Стаменов ще бъде гост в поредното издание на "Търси се..." тази събота по bTV. Името му се е превърнало в символ на надеждата и новия живот, на човека, отдал цялото си време на двойките с репродуктивни проблеми и чието работно време е запълнено плътно за следващите две години.
За първи път зрителите ще научат, че именно д-р Стаменов е помогнал на много от популярните двойки у нас да се сдобият с наследници по метода ин витро. Водещите Меги и Нели ще го срещнат с някои от тях, които ще му благодарят за "най-голямото щастие" в живота си. Сред тях са спортният журналист Крум Савов и съпругата му Мая, които се радват на своите близнаци. За първи път в ефир Крум и Мая ще признаят, че децата им са заченати ин витро след неуспешна бременност.
Голямата си признателност към д-р Стаменов ще изкаже и китаристът на Ку-Ку бенд Цветан Недялков, който днес се радва на осеммесечния си син Мартин. "Срещата ни с д-р Стаменов се случи след поредното разочарование и ходене по мъките в продължение на повече от десет години. Той повярва в нас и ни каза да опитаме. Разбира се, имаше и моменти на отчаяние, но Жоро е максималист и страхотен психолог", ще разкаже Цецо Недялков. Детето на други двама музиканти - Стенли и Людмила Сланева, също е проплакало в ръцете на д-р Стаменов.
Сред най-близките приятели на д-р Стаменов са сценаристът на "Шоуто на Слави" Драгомир Петров и съпругата му Мария, които също са пациенти на гинеколога. "Имам чувството, че в Жоро живеят двама души - единият, който не спира да работи, а другият - това е нашият приятел", споделя Драго. "Когато му звънна и ми каже "заровил съм се в работа", се смея много, защото си го представям как се е заровил. Понякога го каня да отидем да разпуснем, а той ме моли да не го водя само на стрийптийз", ще разкаже Драго Петров.
Меги и Нели ще навлязат дълбоко и в личния свят на д-р Георги Стаменов. За любовта и за компромисите в името на професията ще разкаже съпругата му Надя. "Ние не сме стандартното семейство. Винаги има липсващи вечери, няма уикенди с децата. Ако искам да го видя, винаги е след 11 през нощта", казва Надя. Любовта към жената на живота си докторът ще изкаже публично от ефира на bTV и ще й предложи брак.
В "Търси се..." д-р Георги Стаменов ще даде отговори на много въпроси, свързани с проблемното забременяване. Защо се увеличават непрекъснато двойките с репродуктивни проблеми, колко дълго може да продължи борбата за дете, кое е най-важно за хората, които искат да имат свои деца, кога надеждата за това е напълно изгубена.
Най-голямата изненада за д-р Георги Стаменов обаче ще бъде появата в студиото на неговите деца - малките Петя и Неда, и дъщерята на съпругата му от първия й брак Грета, която той приема като свое дете. Какво е усещането да израждаш собствените си деца и чувства ли се виновен, че в името на чуждото щастие често ги пренебрегва - д-р Стаменов ще сподели откровено в "Търси се..." по bTV.
Ето и линк към статията:
http://zar.bg/view_article.php?article_id=6778