0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Коледни и Новогодишни изкушения
« Отговор #60 -: Декември 25, 2009, 09:36:55 am »
Е, мина и снощната вечеря. :lol: Отчетохме се, както подобава. :wink: :lol: Мъжът ми направил и страхотна пита, украсил я отгоре. А, като цяло:
 - сушени плодове
 - ядки - сурови и печени
 - лук и чесън
 - тиквеник
 - кравай и пита
 - сърмички
 - боб яхния
 - салата - зелена и бобена
Дойдоха ни на гости и коледарчета. Беше хубаво. Само да се оплача, че пълнената тиква много не ни хареса - не беше достатъчно сладка, та сега ще я закепа наново или ще и разбия сметана и ще я обсипя с ядки. И отивам да правя пънчето за довечера.

*
« Отговор #61 -: Декември 25, 2009, 16:26:41 pm »
Ох след снощното освинване, не знам кой ще го яде днешното ядене, ама пусто празник, за днес ново ядене. За първа година обаче няма да меся питка, еми мързи ме и това е, твърде много съм преяла, че да меся, па нали си имам фурна, нек си изплаща парите. :lol: :lol: Та така, за днес:
- капама
- руска салата
- торта
- курабии
- бисквитени сладки
- хляба се меси

аз сега отивам да попочина млако, че не е лесно си дебел :wink: :P
*
« Отговор #62 -: Декември 25, 2009, 17:27:50 pm »
Ох след снощното освинване...  :( :( :(
ПСИЛЮТНО си права, Мери!  :lol: :lol: :lol: Достигнах до извода, че с постно се преяжда повече!  :(

« Отговор #63 -: Декември 25, 2009, 19:00:46 pm »
Ох след снощното освинване...  :( :( :(
ПСИЛЮТНО си права, Мери!  :lol: :lol: :lol: Достигнах до извода, че с постно се преяжда повече!  :(
Подкрепям с две ръце  :lol: :lol: :lol:

Лекарства след процедура се спират само след изрична консултация с лекуващия лекар!!!
*
« Отговор #64 -: Декември 26, 2009, 10:29:27 am »
И въпреки вчерашните си излияния, започвам да мисля какво да приготвя за новата година. За сега съм сигурна, че ще има изпитаната ми баклава и задължителната баница с късмети. Ще пробвам да направя и една локумена баница, че и се каня от доста отдавна, ама ще я направя тези дни, че да съм сигурна дали ще има такава на нова година или не.  :wink: :lol:

*
« Отговор #65 -: Декември 26, 2009, 13:50:36 pm »
ох свеки е правила локумена баница, ама аз категорично забраних да качва, е то не освинване, ами не знам ко ще става
*
« Отговор #66 -: Декември 27, 2009, 11:32:48 am »
А как се прави тази локумена баница?

*
« Отговор #67 -: Декември 27, 2009, 16:11:01 pm »
А как се прави тази локумена баница?
Тук има две сполучливи рецепти.
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=24265.0

*
« Отговор #68 -: Декември 27, 2009, 16:19:17 pm »
Душе много благодаря!

*
« Отговор #69 -: Декември 28, 2009, 15:13:08 pm »
Мацки, кажете някоя интересна рецепта за Нова Година! Какво друго, освен баницата с късмети, ще готвите?

:)

*

mishanta

• *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
« Отговор #70 -: Декември 29, 2009, 07:34:05 am »
Аз да похваля "надупената" тиква, униКатна стана! :balk_53:
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *

:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*
« Отговор #71 -: Декември 29, 2009, 22:08:01 pm »
Аз да похваля "надупената" тиква, униКатна стана! :balk_53:
Казах ли ти аз?  :oops: А ти не ми вярваше?  :wink: :lol:
Аз съжалявам, че не си направих така тиквата за коледа. Пробвах да я напълня, стана добре, завих я с фолио и в тавата с вода. На външен вид го докара, ама на вкус - никак.  :( Наложи се допълнително да я запичам и с повече сметана и орехи - все пак се изяде.  :wink: :lol:
Тази вечер направих една празена баница, ама свърши.  :( За нова година започнах да се приготвям от днес. За мен това е по-хубавия празник. Тази вечер направих най-после и прословутата локумена баница. След малко почвам и баклавата, че я иска мъжо без плънка и сега чупи орехи. :wink: :lol:

*

Марина75

• 3039
  • Скоро и ние ще бъдем родители!Вярваме в това!
« Отговор #72 -: Декември 30, 2009, 07:44:01 am »
Сърми ще навия,ще направя Швейцарската торта от рецептурника и салата/салата ли предястие ли,кой както му хареса/ ето такава-сварени яйца,нар.на половинки и напълнени със смес от жълтъците,извара,кис.краставички,чесън и копър,всичко объркано със заквасена сметана/с майонеза ми се струва че ще е тежко/.Ще мариновам пържоли,утре ще ги опека с гъбки.Още една салатка ще има-печен пипер с чесън,олио,оцет и магданоз,и разбира се баница с късмети.Май друго не се сещам.

"Преживените трудности не определят живота ти, а те научават да бъдеш победител!"
*

mishanta

• *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
« Отговор #73 -: Декември 30, 2009, 08:11:44 am »
Вероятно кулинарките тук вече знаят, но аз да похваля едни кори- "Сърбиянка".
Баница със сирене направена с тези кори ме върна в детството
и вкуса на точените бабини баници!

Нашата баба ги донесе от една южна селската бакалия,
някой да знае в Софето къде се предлагат?
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *

:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*
« Отговор #74 -: Декември 30, 2009, 10:25:44 am »
"Сърбиянака" преди съм ги виждала в ХИТ-а в Малдост 4, но отдавна не съм ходила там. Сега взимам на Бела пак домашно точени кори на жар - много се приближават до "Сърбиянка" и ги има навсякъде - Кауфланд, та даже и в кварталната бакалия в Дружба2.

Освен баница за Нова година ще правя и пържоли свински вратни - класика. :lol:
И докато се чудех как точно да ги овкуся - бях намерила една рецепта с горчица, мед и соев сос, накрая купих едни овкусени в Кауфладд (омацани в червено) и реших проблема :wink:
Само ги мятам в тавата с малко повече вода (повечко - да се покрият) и малко зехтин - и се пекат докато останат на мазнина. Вместо вода може пресно мляко или малко бяло вино. И стават мозък, но трябва повече водичка :lol:
*
« Отговор #75 -: Декември 30, 2009, 10:30:03 am »
Сърми ще навия,ще направя Швейцарската торта от рецептурника и салата/салата ли предястие ли,кой както му хареса/ ето такава-сварени яйца,нар.на половинки и напълнени със смес от жълтъците,извара,кис.краставички,чесън и копър,всичко объркано със заквасена сметана/с майонеза ми се струва че ще е тежко/
Това го прави моята снаха и е много вкусно. Дори сега коментирахме, че ще го слагаме на новогодишната трапеза. Тя, обаче, добавя и смлени орехи.

п.п. Мише, сега трябва да ги търся тези кори, каква муха ми вкара в главата начи...
« Последна редакция: Декември 30, 2009, 10:33:08 am от Елфи »
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #76 -: Декември 30, 2009, 10:32:25 am »
уви, кори "Сърбиянка" вече отдавна няма в Хит. бяха страхотни. тези на Белла според мен нямат много общо със сърбиянката.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

« Отговор #77 -: Декември 30, 2009, 13:31:32 pm »
Така, аз да се разпиша с менюто за утре:
- салата от авокадо, скариди, рулца от раци с майонеза и горчица (може и царевица да сложа за разкош)
- лютеница с орехи, чесън и извара
- свинско филе (незнам още дали шпиковано или на печоли)
- гарнитура от гъби в сметанов сос
- баница с късмети
- десерт - сладолед, плодове и всякакви шоколадови изкушения :)

Лекарства след процедура се спират само след изрична консултация с лекуващия лекар!!!
*
« Отговор #78 -: Декември 30, 2009, 13:38:52 pm »
Да не остана и аз по-назад, да си напиша менюто за новогодишната нощ:

- пуешки пържоли, мариновани, печени на плоча
- гъби с масло, чесън и копър
- руска салата
- яйчна салата
- трушии
- мезета - сирене, кашкавал и някакъв деликатесен колбас(че имаме страхотно винце  :lol:)
- баница с късмети
- сладкиш "Крем-карамел"

« Последна редакция: Декември 30, 2009, 13:40:28 pm от Елфи »
*
« Отговор #79 -: Декември 30, 2009, 15:37:03 pm »
Рали, тази лютеница много добре звучи, ще я пробвам! :lol: