Днес е Игнажден. По това кой човек пръв влезе в дома ви сутринта, се гадае за здравето, плодородието и имането през годината. Ако се случи първият гост да е добър и богат, то и годината ще е плодоносна.... Жените тогава не трябва да похващат никаква домашна работа,за да забременяват и раждат лесно.
Първият гост, който днес влезе у дома беше моята най-добра приятелка с малката си дъщеричка, която много обичам.
Мамче, разгадай ми го, това какво ще донесе на домът ми - здраве, плодородие или имане?
Аз съм за продородие
Маринка, хубави подаръци ли накупи? И теб те е разтресла предколедната треска.
Стерче, мила, знам, че в момента каквото и да кажа и да направя няма да мога да залича болката и отчаянието ти. Остава ми само да те прегърна и да ти кажа, че и утре е ден, трябва да вярваш, че ще успееш и отново ще бъдеш мама.
Вивия, честит ти рожденник! Да ти е жив и здрав, радвайте се един на друг и се подкрепяйте, обичайте се и си вярвайте и ще видите, че догодина по същото време ще се радвате на малкото чудо, което сте сътворили!
Наде, дано новата къща ти донесе уюта и хармонията в отношенията и в сърцата ви, бъдете щастливи там, изживейте най-прекрасните, романтични и вълнуващи мигове с любимия ... Изгледа към морето е само "черешката на тортата".