0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

sixsens

• 4138
  • Благодаря ти, докторе!
Re: Депресия
« Отговор #20 -: Февруари 13, 2010, 23:24:55 pm »
Аз мисля, че Chin имаше предвид "майната му на всичко останало, което не е свързано с борбата ми". Т.е. да не отдаваме значение на другите дребни дразнители и да не позволяваме разни хора и случки да ни вгорчават допълнително и без това вгорчения живот.
А за останалите чувства съм абсолютно съгласна. Наистина реалността ме връхлита всяка божа сутрин и ставам от леглото със свито от страх сърце... и така не знам докога...дано да се свърши скоро :?
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
*
« Отговор #21 -: Февруари 14, 2010, 00:07:19 am »
isho75,на това нямам отговор...ако го намеря,ще си спестя и на себе си много неща,исках да кажа друго-аз не се ядосвам за маловажни неща вече,като например,че някой се опитва да ми лази по нервите на работа,от злобни коментари и въобще от всякакви дребни неща,които по принцип могат да ме сломят....
Относно темата за бебчета и това дали ще стана майка-не успях да кажа майната му и съм много уязвима,но всичко друго е на заден план!
sixsens,точно това имах предвид :)
*

isho75

• 533
  • Вярвай в чудеса
« Отговор #22 -: Февруари 14, 2010, 13:43:36 pm »
С това съм напълно съгласна.На заобикалящите ме дразнители отдавна съм им казала "майната им" те вече не магят да ме сломят.Вече разбрах,че само човек с моето положение може да ме разбере напълно.
Благодаря ви момичета,че поне вас ви има та болката ми е споделена и разбрана. :balk_81: :balk_81: :balk_81:
Да заповядаш на себе си е най-голямата власт
http://misli.hit.bg/thedreams.html
« Отговор #23 -: Февруари 23, 2010, 23:57:22 pm »
zdraveite, mnogo dalgo tursih smelost da se registriram i da spodelq no nai nakraq namerih kuraj. az sum na 23 . kogato bqh na 20 zabremenqh no tui kato bqh malka bqh obarkana a i priqtelq mi mi kaza 4e ne e gotov i napravih abort. 6 meseca po kasno se omujih za sa6tiq muj i otnovo zabremenqh no se okaza izvanmato4na. i taka dve godini v opiti dokato 4udoto stana minalata godina-april, no za ne6tastie- spontanen abort v vtoriq mesec, i taka ve4e po4ti godina se opitvame, obikolila sum vsi4ki lekari v varna i vse su6toto, prosto ne stava. moq golqm i seriozen problem e psihologi4eski. samo dokato se setq i vednaga zaplakvam, pla4a po4ti postoqnno i mnogo ama mnogo me booli, nemoga da se razhojdam za6toto navsqkude ima maiki s deca i prosto nemoga. vsi4ki mi kazvat 4e kato sprq da go mislq 6te stane, no az nemoga , tova mi e postoqnno v glavata i daje v momenta neoga da preglutna- imam buca na garloto. prosto nemoga da kaja MAINATA MU i te razbiram prekrasnoooo.
naistina te razbiram.
mnogo molq ako nqkoi moje da mi kaje kak da se spravq s emocionalniq si problem da mi kaje
blagpdarq

От Модератор: Пиши на Кирилица или ползвай КРЕДОР!
« Последна редакция: Февруари 24, 2010, 13:04:03 pm от rally_pat »
*
« Отговор #24 -: Февруари 24, 2010, 00:19:05 am »
zdraveite, mnogo dalgo tursih smelost da se registriram i da spodelq no nai nakraq namerih kuraj...
mnogo molq ako nqkoi moje da mi kaje kak da se spravq s emocionalniq si problem da mi kaje
blagpdarq

Креми, дано във форума откриеш надежда и почерпиш кураж от други хора с подобни проблеми. Много от нас са открили Зачатие точно в моменти на отчаяние.

Тук освен че има утеха и емоционална подкрепа, се научава много за  изследвания и лечение на стерилитета. А успоредно със знанието се придобива и увереността, че за повечето проблеми има разрешение. Във форума за лекари и клиники по стерилитет има теми конкретно за Варна.

Пиши на кирилица - в прозореца за коментар има бутон за фонетична клавиатура.
*
« Отговор #25 -: Февруари 24, 2010, 08:28:48 am »
Уфф така е KREMIMARINOVA!Не може да махнем с ръка и да не го мислим при положение ,че го искаме толкова  много.Съжелямвам ,че ти е минало толкова много през главата ,а си на 23год.Но с надежда и подкрепата на човека до теб всичко се преодолява!Имай вяра и потърси компетентен лекар!Емоционалните ни преживявания ,за жалост не се лекуват лесно, но пък една прегръдка и разбиране винаги помагат! :bighug:

*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
« Отговор #26 -: Февруари 24, 2010, 10:36:05 am »
zdraveite, mnogo dalgo tursih smelost da se registriram i da spodelq no nai nakraq namerih kuraj. az sum na 23 . kogato bqh na 20 zabremenqh no tui kato bqh malka bqh obarkana a i priqtelq mi mi kaza 4e ne e gotov i napravih abort. 6 meseca po kasno se omujih za sa6tiq muj i otnovo zabremenqh no se okaza izvanmato4na. i taka dve godini v opiti dokato 4udoto stana minalata godina-april, no za ne6tastie- spontanen abort v vtoriq mesec, i taka ve4e po4ti godina se opitvame, obikolila sum vsi4ki lekari v varna i vse su6toto, prosto ne stava. moq golqm i seriozen problem e psihologi4eski. samo dokato se setq i vednaga zaplakvam, pla4a po4ti postoqnno i mnogo ama mnogo me booli, nemoga da se razhojdam za6toto navsqkude ima maiki s deca i prosto nemoga. vsi4ki mi kazvat 4e kato sprq da go mislq 6te stane, no az nemoga , tova mi e postoqnno v glavata i daje v momenta neoga da preglutna- imam buca na garloto. prosto nemoga da kaja MAINATA MU i te razbiram prekrasnoooo.
naistina te razbiram.
blagpdarq

Пиши на кирилица!

Потърсете специалист или клиника по стерилитет.
http://www.zachatie.org/index.php?option=com_content&task=blogcategory&id=167&Itemid=52

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
« Отговор #27 -: Март 02, 2010, 14:52:51 pm »
ох, момичета при мен не е депресия, а гняв и "плачливи" изблици. Психиката ми още не може да понесе факта, че има неща които са ИЗВЪН МОЯТА ВЛАСТ (а си мислех, че вече съм свикнала с тази мисъл). Дори е извън властта на докторите, на медицината, на цялата тази необятна информация и знания натрупани до момента в световен мащаб дори ако се погледне.
Никой не може да ме убеди, че няма причинно-следствени връзки за това едно събитие да не е факт, но и никой доктор не си признава в прав текст, че медицината просто не е напреднала толкова, че да може да помогне на всички на 100%.
Ей тази несигуност и това стреляне на посоки (разбирай инсеминациите), които ми предстоят просто ме изкарват извън релси. Правя ги защото логиката ми го изисква, но всички мои сетива и дори и интуицията ми крещят: "Излишно е. Няма да стане. Не е открита причината още. Как ще преодолееш една пречка, като не знаеш каква е." Бях се хванала като удавник за сламка за едно нещенце, ама ти то не е Причината.

Много е тъпо, защото аз тепърва трябва да започна с АРТ процедурите, а вече съм тотално изхабена и изтощена емоционално и психически. Как ще стане изобщо си нямам и на идея.

Просто не мога да се примиря с факта, че разните му там мънички клетчици, биохимични процеси и комуникацията между отделните системи ... просто там някъде нещо не е както трябва, а това мъничко нещенце ми преобръща цялата психика и дори ритъмът ми на живот. И аз се чувствам безсилна и докторите и те се чувстват безсилни.

Луд да станеш - малко е.

П.С. Малко ми олекна след като си го споделих. Дано да не ви натоварвам излишно и вас. И вие си имате ваши проблеми на главата.
« Последна редакция: Март 02, 2010, 14:57:29 pm от Magdalena78 »
Не съм пушила от 10/02/2014 (отказвам ги на сила)
*

Zai

• 955
  • Вкъщи сме вече 4 заека!
« Отговор #28 -: Март 02, 2010, 15:30:29 pm »
Маги, аз те гоня по темите :) ама да ти кажа все пак - с 11% провизорно (може и повече да станат след малко добавки) сте идеални за инсеминация. Ние сме с 5% и в други ден съм на инсе. Колко вярвам, че ще стане, е друг въпрос... Надявам се да не съм те разстроила аз с нещо.

Наистина при мъжкия фактор нещата са с много въпросителни, но това не трябва да те отчайва. Може по-трудно да стане, но ще стане!

Успех и стиснати палци! 

Спермограма - задължително с морфология по Крюгер и САМО в клиника по репродуктивна медицина!
« Отговор #29 -: Март 02, 2010, 16:42:44 pm »
Zai, благодаря ти. И аз вече се стягам за инсеминации, дано това да е решението при нас. Успех ти пожелавам и на теб.
И не си ме разстроила, просто и аз си имам изблици на безсилие, но гледам бързо да ми минава.
Не съм пушила от 10/02/2014 (отказвам ги на сила)
*
« Отговор #30 -: Март 03, 2010, 18:49:44 pm »
Магдалена 78, както сама си забелязала твоето не е депресия, а ярост от безсилие. Защо не спреш за малко да се измъчваш, че не всичко и винаги ще бъде под твой контрол. Остави спокойно да мине инсеминацията и ако не се получи, събирай сили за по-тежки процедури. Няма нужда да се чувстваш изхабена и изтощена емоционално, в живота има и други неща. Прави каквото трябва, а пък да става каквото ще!
Стискам палци скоро да се похвалиш с добри новини.
*
« Отговор #31 -: Март 03, 2010, 19:12:05 pm »
Маги, аз те гоня по темите :) ама да ти кажа все пак - с 11% провизорно (може и повече да станат след малко добавки) сте идеални за инсеминация. Ние сме с 5% и в други ден съм на инсе.

При нас морфологията е около 6-8% и направих три стимулирани инсеминации. Лекарят ми смяташе, че има шанс да стане.
*
« Отговор #32 -: Март 03, 2010, 23:44:07 pm »
Ще кажа нещо може би доста клиширано,но и много вярно момичета " Чудото се случва,когато съзнанието спре за миг и е в покой" Повече вяра,кураж и търпение момичета...всичко си заслужава... :bighug:
« Отговор #33 -: Март 07, 2010, 02:13:55 am »
Привет бъдещи мами,

опитайте се целенасочено да изгоните негативните мисли от главата си,почивайте пълноценно,доставяйте си малки удоволствия :),иначе се задейства т.н. психическа бариера,която стопира забременяването.Обяснението е много просто-вследствие на създалият се стрес се повишава нивото на пролактина-дори да е моментно е спирачка.
Успех на всички!
*
« Отговор #34 -: Март 07, 2010, 10:36:55 am »
Привет бъдещи мами,

опитайте се целенасочено да изгоните негативните мисли от главата си,почивайте пълноценно,доставяйте си малки удоволствия :),иначе се задейства т.н. психическа бариера,която стопира забременяването.Обяснението е много просто-вследствие на създалият се стрес се повишава нивото на пролактина-дори да е моментно е спирачка.
Успех на всички!

:good_post:

Когато видях поредният среднощен постинг в темата, си казах ето още някой е изпаднал в тъжни размисли, но ... прията изненада - оптимистично настроение и свежи послания.
Успех и на теб!
« Отговор #35 -: Март 09, 2010, 22:48:18 pm »

Здравейте момичета и аз съм изпаднала в една депресия че няма на каде повече всички мои приятелки родиха през няколко дена ще кажеш че се бяха наговорили.Радвах се за тях но и ме болеше много като ги слушам как са надебелели как се чустват и т.н стигнах до момента в които отказвах всякакви срещи с тях просто неможех повече да се натоварвам психически с това при положение че знам че не мога да забременея. Сега започват да ме канят на бебе а на мен сърцето ми се къса не ме разбираите погрешно нито им завиждам нито злобея просто ме боли .Скоро се надявам че и аз ще се сдобия с дете преодоляла съм това че ще стана родител чрез осиновяване но докато се случи явно ще сам си в депресия  :balk_144:
*

sixsens

• 4138
  • Благодаря ти, докторе!
« Отговор #36 -: Март 10, 2010, 00:01:32 am »
 :bighug:
Щом се чувстваш зле, не ходи! Не си длъжна на никой за нищо. И аз съм така, доста често изпадам в такива състояния. Когато ми е криво, не се виждам с никого. Така си съхранявам психиката, не мога да си причиня болката, която изпитвам, при срещата си с бременни...Наистина не става дума за злоба или завист, ни най-малко! Сигурна съм, че момичетата тук го разбират.
Пожелавам ти скоро да се срещнеш с твоето слънце! И не се чувствай виновна! Аз отдавна вече не се съобразявам с хората, никой не може да ми изживее болката и да ми държи сметка. Който не го разбира и не уважава чувствата ми, прав му път. Нямам нужда от приятели, които само се правят, че разбират и се сърдят за такива неща. Моите са наясно и ме подкрепят. Не се сърдят, че рядко ходя да видя бебетата им, не ми говорят за шишета и памперси като се видим :D Благодарна съм им за това.
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
« Отговор #37 -: Март 11, 2010, 16:56:10 pm »
sixsens благодаря ти имах нужда от подкрепа
*

sixsens

• 4138
  • Благодаря ти, докторе!
« Отговор #38 -: Март 12, 2010, 01:19:22 am »
sixsens благодаря ти имах нужда от подкрепа
Няма защо :D Затова сме тук, да си помагаме! Не се притеснявай да споделяш, тук никой няма да те съди за чувствата ти.
Успех!
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
*
« Отговор #39 -: Март 12, 2010, 16:53:32 pm »
sixsens прочитайки постинга ти осъзнах колко огромна нужда съм имала да чуя точно това, особено втория абзац :D
 :bighug: