0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Графиката на loriane
« -: Декември 08, 2009, 22:38:24 pm »
Здравейте момичета. Може ли да коментирате и моята графика?

Понеже съм пред ову, ако изобщо този месец имам такова...С ПКЯ съм и със съмнение, че о-то хич го няма, ако няма и стимулация. Предишните два месеца бях на стимулация с Гонал и с инсе-та, за съжаление пак неуспешни.

Как мислите тази БТ не е ли висока за началото на цикъла? По принцип графиките ми са така на “зъбци“ това дали означава, че о няма да има ? От утре смятам да почна тестове за О.

Благодаря ви предварително !
*

saraapl

• 2009
  • Нашата мечта... Обичаме те много
Re: Графиката на loriane
« Отговор #1 -: Декември 08, 2009, 22:54:31 pm »
Здравейте момичета. Може ли да коментирате и моята графика?

Понеже съм пред ову, ако изобщо този месец имам такова...С ПКЯ съм и със съмнение, че о-то хич го няма, ако няма и стимулация. Предишните два месеца бях на стимулация с Гонал и с инсе-та, за съжаление пак неуспешни.

Как мислите тази БТ не е ли висока за началото на цикъла? По принцип графиките ми са така на “зъбци“ това дали означава, че о няма да има ? От утре смятам да почна тестове за О.

Благодаря ви предварително !

Здравей миличка :) моят съвет е да правиш тестове за О. надеждни са.. а иначе по графиката според от една стойност (високата) нищо не може да се каже още..в смисъл че да твърдим че са високи стойностите за началото на МЦ...прави тестове или най добре на фолик-я за по-сигурно.. успех
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #2 -: Декември 09, 2009, 09:07:41 am »
Може да мериш БТ и да правиш тестове за О. но те няма да са много достоверни.
При СПКЯ Метода на БТ е неприложим, а тестовете може да са (+) и да няма О. /дължи се на по-високите нива на ЛХ от повечето фоликули/
Ходи си на лекар и се лекувай.
Ще ти помагаме да разчиташ графиките си, но имай това в предвид.
При СПКЯ може едим МЦ да имаш графика по учебник, но на следващия да е със скокове и падове /както ти ги наричаш зъбци/
Та тези зъбци са си съвсем нормални за ПК-те и показват,че има проблем с МЦ.
Пожелавам ти успех и дано скоро да се похвалиш с най-прекрасната новина.
:)

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
« Отговор #3 -: Декември 13, 2009, 12:18:53 pm »
Мерси момичета,

denis, да разбирам ли, че няма смисъл да меря БТ и да се тествам ? Иначе нямам никакви допълнителни симптоми за ПК, т.е. освен повечето  фоликули открити на ехография, нямам наднормно тегло, окосмяване и такива работи...а и ЛХ не ми е много високо. На последните ми изследвания беше
LH 3,0 mUI/ml (2,5-26,5) при
FSH 5,7 mUI/ml (3,3-21,6) на 3ти ден от цикъла...

Иначе цикълът ми е горе-долу редовен, но с различна продължителност, между 27 и 32 дена...

Днес тестът ми за О е ясно положителен...да се надявам ли ?
« Отговор #4 -: Декември 13, 2009, 15:25:28 pm »
loriane, според мен нищо не пречи да опиташ няколко месеца. Тогава вече ще стане ясно дали в твоя случай тестовете за О и БТ ще са достоверни или излишни.
Разбира се при ПКЯ най-достоверна е фоликуметрията, но от опит глава не боли :wink:

Аз съм с ПКЯ, и въпреки, че последния ми МЦ, ЛХ беше почти на горна граница, два пъти повече от ФСХ-то, на левия ми яйчник имаше поне 6 малки фоликулчета като герданче (поне аз толкова ги проброих) имах много хубава графика ( е не винаги е била такава, но и Денис ти го е казала - всеки месец може да е различно :wink:)

Успех, каквото и да решиш!  :)
Спермограма се прави само в клиника по стерилитет от ембриолог!
Между традиционното АГ и специалист по стерилитет има голяма разлика, не я пренебрегвайте!

*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #5 -: Декември 15, 2009, 17:17:25 pm »
Винаги трябва да се надяваш :) че може и да стане този път.
При ПК графиката и тестовете може и да не са достоверни, но някой МЦ може и да покажат вярно, защото всеки МЦ е различен - ту има О. ту няма.
Мери си БТ и прави тестове - аз ще ти помагам да се ориентирам, но моля те напомняй ми всеки път, че си с ПК. И не ми се сърди ако ти повтарям че в този случай може да не са показателни :).
С ПК се забременява, така че не се притеснявай.
За ЛХ и ФСХ - МЦ в който са правени - ЛХ е ниско  и може да показва по-късна О. или проблем с О.
Добре е да се пускат ЛХ+ФСХ+Е2 /заедно, на 3 ден от МЦ/

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
« Отговор #6 -: Декември 21, 2009, 08:54:31 am »
loriane , графиката ти изглежда добре за сега :)
Стискам палци за изненада   :wink: yahoo_17
Спермограма се прави само в клиника по стерилитет от ембриолог!
Между традиционното АГ и специалист по стерилитет има голяма разлика, не я пренебрегвайте!

« Отговор #7 -: Декември 21, 2009, 11:44:43 am »
Успех!!! :D...Според мен графиката ти е чудесна!!! :D
« Отговор #8 -: Декември 23, 2009, 11:31:52 am »
Благодаря ви милички, аз бях малко на път тези дни, но продължавам да меря БТ и вкарвам данните в календара :)

radosttinka чул те Господ, какво по-хубаво от една страхотна коледна изненада  :D  :crossfingers:

целувки !
*

sonyas

• 224
  • Живота е хубав, защото е красив!
« Отговор #9 -: Декември 24, 2009, 17:38:20 pm »
Всичко върви добре...стискам палци... Успех мила!!! Весели празници!!!

Това, което прави живота интересен е възможността да осъществим мечтите си! Животът не се измерва по броя на вдишванията, а по миговете, които спират дъха ти.
« Отговор #10 -: Януари 13, 2010, 23:10:56 pm »
Здравейте отново момичета,
Този месец съм на стимулация, но меря и БТ, за да видя как върви.

Според вас кога точно  е била О ? На 14ти, 15ти, 16ти ден ? Тестът не знам дали е достоверен, при положение, че съм си била Овитрел предния ден...Инсеминацията ми беше на 15ти ден, имах и хубава ЦС по думите на док.

Как мислите на 15 ден не е ли било късно ? Питам, защото във fertilityfriend ми засече О на 14 ден, и се притесних дали не сме изтървали момента... 8O
*
« Отговор #11 -: Януари 14, 2010, 20:10:46 pm »
 Ами има две възможности едната на 14, другата на 16.Само може да гадаем :?
 Не те ли погледнаха на УЗ преди да направят инсеминацията?
 Ако е била на неспукан фоликул би трябвало на следващия ден пак да те прегледат за да видят дали се е спукал. Според мен овитрела може да окаже действие на резултата от ову теста.
Стискам ти палци мила, дано сте улучили момента! :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers: :hug2:
« Отговор #12 -: Януари 14, 2010, 21:39:55 pm »
Благодаря ти Melody01  :wink:
За съжаление не ме прегледаха на УЗ и сега мога само да гадая и да чакам...
*

crow

• 2670
  • Вяра имам ... мира нямам!
« Отговор #13 -: Януари 15, 2010, 11:11:06 am »
Лори, странно че не са те погледнали на УЗ  :? Все пак дано това е последното ти ИНСЕ и то да завърши с две чертички :)
Успех !
"I'll follow him to the ends of the earth," she sobbed. Yes, darling. But the earth doesn't have any ends. Columbus fixed that.
*
« Отговор #14 -: Януари 15, 2010, 21:56:11 pm »
 :D Успех Лори, имаш Шанс и то голям ! :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers: :goodluck:
*
« Отговор #15 -: Януари 16, 2010, 22:05:25 pm »
Лори, според мен ову е била на 15-ти/16-ти ден.
Стискам палчета да си успяла този месец  :crossfingers: :bfp1:

"What other people think of you is none of your business" - Paulo Coelho
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #16 -: Януари 18, 2010, 18:22:39 pm »
Според мен О. е била на 15 ден от МЦ
Дано да е станало :)

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
« Отговор #17 -: Януари 18, 2010, 22:02:31 pm »
Благодаря момичета  :bighug: давате ми много надежда  :D
*

sonyas

• 224
  • Живота е хубав, защото е красив!
« Отговор #18 -: Януари 18, 2010, 22:29:21 pm »
Лори миличка, ами ние вървим еднакво  :flower:, дано този месец да сме успели, стискам ти много палчета  :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers:

Това, което прави живота интересен е възможността да осъществим мечтите си! Животът не се измерва по броя на вдишванията, а по миговете, които спират дъха ти.
« Отговор #19 -: Януари 18, 2010, 22:51:18 pm »
хей, sonyas ние наистина вървим еднакво  :D
мноооого :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers:

:goodluck: