Та ще трябва да си изчакаме санитарния минимум, моята доки казва 3 месеца. Други казват 6...
А защо ПИД не е вариант за жени над 40?
На мен докторът ми каза минимум 3 месеца след абразиото (видяха ми се цяла вечност, но той допълни че преди лекарите са давали 6, така че да не се оплаквам
).
Мое мнение е, че при жени след 40 най-добрият вариант е на естествен цикъл или с много слаба стимулация, тъй като едно 'нормално' инвитро може да изчерпи целият ни яйчников резерв. От една (евентуааааално две) яйцеклетки ще стане в добрият случай един ембрион. След това ембриончето ще бъде подложено на взимане на клетка, замразяване, размразяване и прочие, които са все рискови фактори и вероятността за трансфер рязко намалява, да не казвам че започва да се свежда до нула. А ПИД в крайна сметка се оказа, че не дава ясна представа за нещата, а също може да не правят за конкретно вашия генетичен проблем, но да не сте информирани за това и цялото упражнение да няма смисъл. Дотук дори не съм засегнала финансовият въпрос (дотук минимум 5000, като може да не се стигне до трансфер). Специалистите с които говорих също бяха на мнение, че няма смисъл.
Да, в първия момент се шашнахме много, лекарите бяха много мили, но всеки свива рамене и казва, че е Божа работа... та в крайна сметка спряхме да обикаляме, никой освен Господ не може да ни помогне.
При нас мозайката е при съпруга, но трябва да видя какво беше (все ми е тая, нищо не може да се направи (освен да се смени, ха-ха!), а все пак е важен само резултата). Пети-шести месец е амниоцентезата, тя би трябвало да даде резултат дали бременността да продължи или е по-добре да се прекъсне. Вече приех факта, че след забременяване ще чакам до шести месец, за да сме сигурни. Много се надявам, че всичко ще бъде наред. Знам за мацки от форума, които имат открит мозаицизъм, но са приключили борбата успешно - имат уникално сладки (виж, за послушни не знам
) дечица! Вярвам, че и ние ще успеем, с Божията помощ!