0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Забременяване на 40+
« Отговор #900 -: Ноември 30, 2012, 16:48:00 pm »
Здравейте момичета.
Аз мълча, мълча... пък току напиша нещо. Бях ви писала, че съм бременна... за трети път за последните 2 години... и за трети път отново не съм бременна... в 8 г.с. всичко приключи с мощно изхвърляне на ембриона. Какво да се прави - старост-нерадост, както биха се изказали някои.
И така отново сме в "първи клас".
Не сме си научили урока и ще повтаряме.
След поредицата изследвания които направихме (след двата спонтанни последователни аборта) - генетични за тромбофилии, имунологични и разни други - там бяхме в норма, в последното - кариотип на двамата при мен излезе "мозайка". 11% от клетките ми имат различен от нормалния кариотип. Явно уцелваме "повредена" яйцеклетка и това води до мисед. Когато си взех цитогенетичното изследване, вече бях бременна за пореден път и разяснението на генетиците просто ме поля със студен душ. Все се надявах някъде по изследванията да излезе проблемчето, защото знаех, че може да се реши с медикаменти, но кариотипа не се променя.
Затова ще трябва да разчитаме на случайността - нещо като 6 от 49... само че тук ще е 1 от .. не знам колко.
Животът не свършва днес... нито утре... той продължава. Важно е как ние го възприемаме :-)
*

dess_dess

• 2328
  • станах двойна мама
« Отговор #901 -: Ноември 30, 2012, 20:30:14 pm »
Здравейте момичета.
Аз мълча, мълча... пък току напиша нещо. Бях ви писала, че съм бременна... за трети път за последните 2 години... и за трети път отново не съм бременна... в 8 г.с. всичко приключи с мощно изхвърляне на ембриона. Какво да се прави - старост-нерадост, както биха се изказали някои.
И така отново сме в "първи клас".
Не сме си научили урока и ще повтаряме.
След поредицата изследвания които направихме (след двата спонтанни последователни аборта) - генетични за тромбофилии, имунологични и разни други - там бяхме в норма, в последното - кариотип на двамата при мен излезе "мозайка". 11% от клетките ми имат различен от нормалния кариотип. Явно уцелваме "повредена" яйцеклетка и това води до мисед. Когато си взех цитогенетичното изследване, вече бях бременна за пореден път и разяснението на генетиците просто ме поля със студен душ. Все се надявах някъде по изследванията да излезе проблемчето, защото знаех, че може да се реши с медикаменти, но кариотипа не се променя.
Затова ще трябва да разчитаме на случайността - нещо като 6 от 49... само че тук ще е 1 от .. не знам колко.
И аз съм с мозаичен кариотип ... Сега съм на етапа донорска яйцеклетка  :? Ако мога  с нещо да помогна -насреща съм!  :bighug:

*
« Отговор #902 -: Декември 01, 2012, 10:38:51 am »
Ееее,съжалявам!! Понякога не мога да го разбера Живота???  :(
/www.mamaibebe.com][/url]
« Отговор #903 -: Декември 01, 2012, 17:43:20 pm »
A dess_dess :-) и ти ли "Бруте" :-)
а каква е твоята мозайка?
аз съм 89% нормални 46ХХ, 8% - 45Х и 3% - 47ХХХ.
Ти след поредица от аборти ли установи, че си мозайка или с цитогенетично изследване започнахте? Ами непременно ли трябва да си с донорска? Защото на мен генетиците ми казаха, че ако правя инвитро, трябва се прави предимплантационна диагностика на ембрионите и се избират тези, които са с нормален кариотип. Което значи, че може и със собствено яйце. При теб какъв е случая?
Аз забременявам спонтанно, но след това погива плода, т.е мозайката ми явно не пречи на забременяването. А ти?
А има ли други съфорумки с подобен статус? Казвам статус, а не проблем, защото ми казаха, че това не се третира като проблем.
Иначе имам син на 22, но явно при зачеване на момче не се отразява на бременността тази мозайка. И даже и нямаше да разбера за мозайката, ако (може би) пак бяхме заченали момче.
Всичко това ми стана много интересно. Генетиката като цяло. Започнах да чета по въпроса... е, няма да стана доктор :-). Но моля, споделете ако имате подобна "екстра" :-) и как я "заобикаляте" :-)
Животът не свършва днес... нито утре... той продължава. Важно е как ние го възприемаме :-)
*

dess_dess

• 2328
  • станах двойна мама
« Отговор #904 -: Декември 01, 2012, 21:05:06 pm »
healthy Ами даааааам ;)
Най-после да намеря, някой като мен ;)
Ние започнахме с Кариотипа, ама аз съм по-особен случай, т.к мозаичния при мен е 46ХХ и 47ХХХ, ама трябва да видя в кариотипа, как беше съотношението точно. Нещо ми се върти като 17 /13 в полза на нормалните  :D Ще погледна и пак ще пиша.
Забременявания спонтанни съм имала, ама не мога да ги износя ... При мен, т.к е съчетано с ИЯР съм насочена към донорска яйцеклетка :?
Аз след спонтанен аборт в 7 седмица след инвитро си бях наумила, че кариотипа е причината за него, разговарях с проф Кременски, който ме увери, че с такъв каритип се забременява и износва и че вероятната причиназ а аборта се дължи на грешка в делението, което се случвало ужасно често ... Сега години покъсно, след раговор и с др генетици и лекари разбирам, че мога и да забременея, че и да износя дете ... Към момента, не съм успяла да го направя...
За собствени яйцеклетки... ме наплашиха обаче, че в моят случай, ако детенцето е от мъжки пол, страда от синдром на Клайнфелд, т.с на вид ще е нормално, но слабоумно ( да пази бог), а момичето ще унаследи тази 3 Х хромозома и също може в един момент да се окаже, че е с ранно отпаднала яйчникова дейност :(
И така при мен ...

п.п А иначе, аз мисля, че трябва да направите един кариотип на сина ти! Да се види при него, как са нещата :lol:
« Последна редакция: Декември 01, 2012, 21:10:08 pm от dess_dess »

« Отговор #905 -: Декември 02, 2012, 11:02:57 am »
Всички лекари ми казват че матката ми е идеална,лигавицата също,но няма имплантазия.Няколко дни след трансфера матката отхвърля ембрионите,Аз правя по доста Я,и все ги чакаме до бластоцист.Сега мисля че на 99% проблема ми е в матката.Четох доста за това.Може да имам срастване в матката,висока киселинна среда,и още куп неща които не се изследват при ин витро.На 24-ти имам час при моята лекарка за да търсим причините.Защото явно не е от ембрионите(макар че не го изключвам)но матката е тази която ги изхвърля.След консултацията ще пиша пак.
[/quote]
Здравейте! Аз имам същия проблем.Бихте ли споделила какво коментирахте с лекарката и в коя клиника за инвитро ходите.Поздрави
« Отговор #906 -: Декември 02, 2012, 12:11:34 pm »
Здравейте, момичета! Аз минавам само да се отчета. Днес сутринта се роди нашия малък мъж - 2,490кг и 47 см. Засега го сложиха в кувьоз, но се надявам бързо да излезе от него и скоро да се приберем в къщи. :)

*
« Отговор #907 -: Декември 02, 2012, 12:17:34 pm »
Да ви е жив и здрав малкия юнак!!!! :)Съвсем скоро ще сте заедно у дома,сигурен съм!
/www.mamaibebe.com][/url]
*
« Отговор #908 -: Декември 02, 2012, 12:54:08 pm »
Честито Танита! Да ти е живо и здраво момченцето и скоро да се гушкате у дома!
*
« Отговор #909 -: Декември 02, 2012, 16:52:59 pm »
Танита, да ви е жив и здрав малкия мъж и много скоро да си го приберете у дома ! А как е името на тоз юнак - стрелец ? Леко възстановяване на теб !
*

dess_dess

• 2328
  • станах двойна мама
« Отговор #910 -: Декември 02, 2012, 17:23:22 pm »
Танита68 честита радост, живо и здравичко да вие юначето и скоро вкъщи да сте!  :D

« Отговор #911 -: Декември 02, 2012, 18:26:30 pm »
Благодаря на всички за пожеланията! Мъника се казва Теодор. Аз се чувствам идеално, раждането беше нормално, даже едва успяхме да стигнем в болницата и да ме приемат.

« Отговор #912 -: Декември 02, 2012, 19:22:25 pm »
Танита, браво мамче! Ти си нашата гордост! Да сте живи и здрави ти и малкия ти син Теодор. Ти си пореден промер за това, че мечтите се сбъдват.
« Отговор #913 -: Декември 02, 2012, 23:03:57 pm »
Танита!!! Да ти е жив и здрав сина. Много да ви радва и дано повлечеш крак както се казва!!!

dess_dess на мен генетиците ми казаха, че няма никакъв проблем със забременяване и износване на бебе, стига да уцелим здрава яйцеклетка и природата сама ги отхвърля (и по-добре). Аз мисля, че тези хормозомни аномалии не се унаследяват, а са техническа грешка. Но това могат генетиците да го потвърдят или отхвърлят. Още не съм се отърсила от поредния аборт, но след това ще отида на нкоя и друга консултация. За моята мозайка ми казаха, че риска е при женски плод, при него риска е да е с хормозомна аномалия, и това явно не е съвместимо с живота. Доколкото разбрах ако заченем момче, няма да има проблем.
Не ми е много ясно как става с донорски яйцеклетки. Може би защото не съм се интересувала за инвитро. Но мисля, че моя мъж не е склонен за инвитро, камо ли за донорски яйцеклетки. Че то по-добре като ще е чужда яйцеклетка - да си вземе друга жена. Или пък да осиновим (за което мисля, че също не е узрял... ама и аз май още не съм на тази вълна)
*
« Отговор #914 -: Декември 03, 2012, 09:14:34 am »
Браво, Адаш! Много се радвам за теб, да сте живи и здрави с малкия Теди!
Много щастие и радост на цялото пораснало семейство!
« Отговор #915 -: Декември 03, 2012, 10:03:43 am »
Благодаря!
Хайде, чакам следващите - дано да са повече бъдещи мамчета и да изкарат бременността до край! :)

*

dess_dess

• 2328
  • станах двойна мама
« Отговор #916 -: Декември 03, 2012, 10:11:56 am »
Благодаря!
Хайде, чакам следващите - дано да са повече бъдещи мамчета и да изкарат бременността до край! :)
Дано, дано  :D

healthyаз идеята за донорска яйцеклетка я прегърнах още в мига, в който разбрах, че може би, няма да стане с моя :? Трябваха ми обаче няколко години за да го приема и вътрешно! Мъжът ми напротив, прегърна идеята и застана зад мен и до мен!
За него е по-важното,че това детенце (дай боже) ще го износи любимата му жена и то ще е наше, само наше, негово и мое ;)
Незнам може би трябва време за да се надживее този момент и да узрееш да усетиш готовността ...

« Отговор #917 -: Декември 03, 2012, 12:26:23 pm »
ДесДес, да, най-вероятно е така - трябва време. Но ние вече нямаме време. На средата на 44-ката съм, навършвам ги през май 2013-та... за кога да ни уляга идеята няколко години, че да пристъпим към действие... мъжа ми сега е на почти 47... Ние хващаме последни влакове, ако успеем да се качим де...
*

dess_dess

• 2328
  • станах двойна мама
« Отговор #918 -: Декември 03, 2012, 13:11:53 pm »
ДесДес, да, най-вероятно е така - трябва време. Но ние вече нямаме време. На средата на 44-ката съм, навършвам ги през май 2013-та... за кога да ни уляга идеята няколко години, че да пристъпим към действие... мъжа ми сега е на почти 47... Ние хващаме последни влакове, ако успеем да се качим де...
Ааааа трябва да успеем  osi_9 :bighug: Там някъде в последния вагон, купе, имаме резервирани места  :D

« Отговор #919 -: Декември 03, 2012, 15:31:09 pm »
Здравейте, мили дами  :)
Приемате ли още една дама 40+ мъничко сред вас? ;)
От миналата пролет правим опити за бебче. За момента равносметката ми е 3 неуспешни забременявания до сега на естествен цикъл, без стимулации и асистирани методи. В момента съм във възстановителен период след наложилото се абразио в 8 г.с. :(
Бих искала да попитам генетичните изследвания къде ги правите? Извинявам се, ако е коментиран този въпрос...