0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Забременяване на 40+
« Отговор #840 -: Септември 17, 2012, 14:49:17 pm »
Здравейте момичета!
Това с килограмите и мен много ме смущава. Аз качих за година и половина 10 кг, при положение, че сега при втората (пак неуспешна) бременност ме тъпчеха с прогестерон сутрин и вечер (при предишната не съм вземала хормонални препарати). Да ви кажа - наднорменото тегло е голяма пречка срещу забременяването. Самите мастни депа отделят хормони, които със сигурност не помагат на фертилитета. Аз реших да взема крути мерки и от август (2 месеца след абразиото) започнах да ходя 3 пъти в седмицата на фитнес + минах на разделно хранене. В тялото трябва да се поддържа алкално-киселинния баланс в полза на алкализацията (съотношение алкално към киселинно трябва да е 70 към 30). И за това нещо се светнах, след като мой колега, който има 2 дечица от онвитро са го карали да пие сода в големи количества по времето когато са правели подготвянето за процедурите. За да може да му се алкализира кръвта, което силно спомага за добра фертилизация. Чета по-горе едни килограми, които цитирате, и ако не сте с ръст на 2 метра това е силно затрудняващо. Не искам да ви агитирам, просто ви подсещам за един от начините. Знам колко е трудно да се свалят килограми, особено натрупани от тези хормони и препарати, с които ни "друсат" гинеколози и всичката плеяда от доФтори!!!
Животът не свършва днес... нито утре... той продължава. Важно е как ние го възприемаме :-)
« Отговор #841 -: Септември 17, 2012, 14:57:57 pm »
А, да кажа и за билковите опити.
Преди да забременея сега пролетта пиех спиртне извлек от билката бабини зъби. Една приятелка ми я приготви и в продължение на 2 седмица всяка сутрин пиех по лъжица в чаша вода. Не знам дали това спомогна за забременяването, но факт е, че се получи.
Иначе сега пия Фертил Аид за жени . Това екомплекс от витамини - А, Ц, Е, фолиева к-на и някои други + фертилизиращ комплекс (който е тайната на производителите). Та там дозата е 3 капсули на ден, ама аз пиа по 1-2. А вечер пия по лъжица от натурален концентрат от Алое. Бях си го купила от една промоция от колективните сайтове за пазаруване.
Ако някой се интересува от нещата, които ползвам - мога да му кажа откъде как си ги намирам.
Продължаваме с опитите за забременяване засега "самостоятелно". Имам и още едно "оръжие", което ще включа по-нататък в практиките по бебеправене - един гел, който го рекламират и тук на този сайт. Но аз ги поръчах на снаха ми от щатите, че излиза малко по-изгодно. Но сега чакам да ми дойде и от следващия цикъл ще прилагам гелчето (който го водят "sperm-friendly" :-) :-) ) Е, ако не ми дойде... значииии... ;-)
Животът не свършва днес... нито утре... той продължава. Важно е как ние го възприемаме :-)
*
« Отговор #842 -: Септември 17, 2012, 17:20:32 pm »
Здравей, healthy!

Сериозни атаки отвсякъде си предприела. Браво! Все отнякъде ще дойде успехът.

Аз по въпроса за диетите не се произнасям, там има по-информирани. Само ще ти препоръчам тази лъжица алое концентрат да я пиеш сутрин на гладно. Така има по-добър ефект. Витамините също е хубаво да се вземат на гладно. Доколкото знам, не е ясно дали е добре да се пие алое по време на бременност (не казвам, че ти си го правила, просто споделям), но за изчистване на организма от токсини е много подходящ, добър естествен антиоксидант е.
« Отговор #843 -: Септември 17, 2012, 17:34:09 pm »
Здравей beata!
Аааа всички онези неща ги пиех преди да направим инсеминацията. След инсеминацията много строго и отговорно пиех точно каквото ми казваше доктора :-)
Ами да, всъщност се чудех кога е добре да ги пия "спомагателните" средства - сутрин ли, вечер ли... Имам още една бутилка алое, която още не съм отворила. Ще изчакам да видя дали ще ми дойде, и ако ми дойде я отварям и я почвам сутрин. И тогава и витамините ще вземам. Та се чудех дали по едно и също време ако ги пия нещата няма нещо да се "сбият" в коремчето ми :-). А пък ако не ми дойде... ще почакам-почакам, пък пак ще направя тест (btw днес ми е 29ти ден от цикъла... обикновено ми идва на 26ти, 27ми, или 28ми ден, но сега все пак е лято, миналата седмица бях на море, сменях климат така да се каже... но за всеки случай правих сутринта тест - само 1 черта. Защото снощи и сутринта с половинката правихме яростен секс, и след това имах по малко розовеникакво... а после - нищо...)
*
« Отговор #844 -: Септември 19, 2012, 13:43:09 pm »
Момичета,

Поинтересувах се по-подробно за отношението на алоето към бременността. Не бях запомнила правилно. Няма проблем да се пие алое по време на бременността (дори е препоръчително), просто не трябва да се пие в големи количества. Обикновената поддържаща доза е 30-50 мл сутрин на гладно. Предполагам, че между отделните фирми, които предлагат концентрат от алое, дозите не варират много. Пие се за обща имунна стимулация и очистване на целия организъм от токсини.

Аз се водя дистрибутор на една такава фирма :) Вижда се колко съм активна, щом се чудя за елементарни неща. Все пак се доверявам на качеството на продуктите на тази фирма и реших да опитам да си помогна с тях. Ще споделя за резултатите.
« Отговор #845 -: Октомври 08, 2012, 21:17:28 pm »
Здравейте, момичета!
Виждам че отдавна никой не е писал тук и реших да раздвижа малко темата - да се отчета за нашия напредък.
Ами като гледам остават ми още 30 дни до 45-дневния болничен преди термина. Засега се чувствам добре, е с изключение на дребни проблеми. За сега съм качила само 1 кг от началото на бременността и доктора все се очудва, че аз не наддавам, а бебчо си расте. Все още не знаем дали ще е със сини или розови гащи - така и не успяха да го видят досега докторите.
От една седмица съм на работа(преди това бях няколко месеца на борсата) и още ми е малко трудно да свикна по цял ден да съм в офиса. Гледам да не стоя постоянно седнала на стола, разхождам се из офиса - нарочно пускам нещо да се разпечатва не на най-близкия до мен принтер, а на по-отдалечен, че да имам повод да стана и да се разтъпча.
Иначе честно казано не очаквах колегите ми и шефа ми да реагират на новината по този начин, по който реагираха. Очаквах, че все някой ще каже, че не съм наред да раждам на тези години. Но засега реакциите са нормални, всички се радват за мен и честно казано по този начин и аз се чувствам добре.
Започнах да купувам някои неща за бебчо - дрешки, завивки. Плета му комплектче за изписването и пелена, терлички. Но все още не съм направила големите покупки. За тях смятам да изчакам още малко. Единственото, което помрачава малко щастливото очакване е, че татко ни е в чужбина и не се знае дали ще успее да се върне за раждането. Все се надявам, че ще успее да си дойде. Той иска аз да замина при него, но на мен не ми се иска да оставям сина ми сам, а и ме притеснява чуждия език. Все пак като отида да раждам ми се иска да разбирам какво ми говорят. :)
За сега това е от мен. Надявам се скоро и някоя друга от вас да се похвали с щастливо събитие!

*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #846 -: Октомври 08, 2012, 23:39:38 pm »
чудесно, tanita68 - все така безпроблемно да вървят нещата до края!
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
« Отговор #847 -: Октомври 09, 2012, 11:21:33 am »
Браво, адаш!
Стискам палци всичко да е наред до края и на финала да гушнеш здраво бебе!
*
« Отговор #848 -: Октомври 09, 2012, 17:25:02 pm »
Много стоплящо звучиш, tanita68. :) Дано все така леко да караш бременността. И, разбира се, желая ти безпроблемно раждане.
« Отговор #849 -: Октомври 09, 2012, 19:33:26 pm »
Танита, много хубави новини. Ти си доказателство, че никога не е късно да сбъднем мечтите си. Лека бременност до край и още по-леко раждане. Дано цялото семейство бъдете заедно на великото събитие!
« Отговор #850 -: Октомври 09, 2012, 19:43:05 pm »
Благодаря ви, момичета! Дано и вие скоро да сбъднете мечтите си!
А леката бременност явно е компенсация за двете тежки преди това! :) Даже днес сестра ми ми каза, че изобщо не ми личало. Все още се събирам в дънките си, само ми е малко трудно да закопчая копчето. :)

« Отговор #851 -: Октомври 17, 2012, 19:21:41 pm »
Момичета, вече официално сме със сини гащи! Тежим 1,640кг и доктора каза, че сме в нормите. Още малко и от 09.11 излизам в майчинство. :)

*
« Отговор #852 -: Октомври 18, 2012, 10:29:45 am »
Честити ти сини гащи tanita68  :bori_001:!  Искрено ти се възхищавам и ти желая безпроблемна бременност до края  :balk_602:

« Отговор #853 -: Октомври 18, 2012, 20:01:27 pm »
Благодаря! :)

*
« Отговор #854 -: Октомври 21, 2012, 11:33:15 am »
Здравейте момичета!
Обръщам се към вас, защото съм точно на 40, сега при мен се стече живота по този начин, че преди година и половина срещнах мъжа, с който искаме да си имаме детенце. До тогава в дългите ми връзки не съм правила опити за забременяване, всички генеколози ми казваха, че имам много хубава матка, че правя овулация и на двата яйчника, но ... господата тогава не искаха или само заблуждаваха, че искат детенце ... Оххх всякя несемнено е преживяла подобен път ... И сега правим опити от 1 г. Едната причина си мислех може да е факта, че живеем отдалечено и само уикендите се виждаме. Не съм си измервала температури и ову, през пролетта, като ходих на генеколог ми казаха, че имам два прекрасни фуликула и трябвало да правим секс до следв. 3 дни и ще се получи - правихме на третия, но ... да не се получи. Тогава ми исписаха уж стимулиращо ову и подпомагащо забременяването - Утрогестан. При приемането му се чувствах много зле, като все едно си болен през цялото време - пих го месец и половина (разбира се както ми бе казано), започна да ми капи косата и го спрях. Единия месец ми закъсне много цикъла - почти 2 седмици и си мислех - случило се е - тестове за бременност - отрицателни ... и после дойде. Менструацията ми е редовна по принцип през месец и точна, само се повлиява от лекарства, понякога пътувания с рязка смяна на надм. височина.
Сега есента посетих Клиника "Малинов". Казаха ми по време на цикъл да отида на преглед. При прегледа - и двата ми яйчника се подготвяли да правят яйцеклетки, единия със сигурност, отново ... много хубава матка съм имала (каквото и да означава това). Направих изследване на хормоните и резултатите се оказаха ... лоши:
Е2 - 48 pg/mL (този бил добър)
FSH - 44.99 mlU/mL (този показва ИЯР ...)
Лекарят ми каза, че вероятността да забременея е предимно с донорска яйцеклетка ...
И много малко вероятно да произвежда организма ми изобщо яйцеклетки.
В същност започнахме да работим в насока ИНСИ, но се оказаха лоши изследванията (бях започнала да пия Клостилбегит - започнах и от него да се чувствам много зле на втория ден - на третия ми се обадиха и ми казаха да го спра - от клиниката)
Това, което ми каза е че може да се прави пункция при качествена яйцеклетка, ще направят оплождане с пречистени сперматозоиди - пак се водело ин витро, но не било точно инвитро, цената .. вече няма значение, но ще стегнем тази сума, ако е възможно ... не е толкова много като нормалното ин витро. Въпросе е да има здрава яйцеклетка...
Първо искам да ви попитам, може ли да се  вярва на първото изследване(питам защото имах не малко случаи на изключително заблуждаващи резултати, за други изследвания, в различни лаборатории), може ли това да е моментно състояние или е необратима тенденция.
Чувствах се ужасно този ден ... и не спирам да чета от тогава в интернет, но понеже не съм минала през всичко това, виждам, че и други хормони имат значение, а не ми ги изследваха. Казаха ми да отида скоро, може би преди началото на ову (ако се случи ... ), не знам дали тогава ще ми иследват други хормони и кои ...
Дали някой е преминавал през това? Каква е реалистичната прогноза да се случи ...  Каква е вероятността и има ли такава изобщо да забременея по естествен начин? (с лекарско наблюдение)
Ако имам други проблеми да забременея - запишени тръби или др. - не ми казаха това при прегледа, а и до колкото знам това може да се установи при лапароскопия. Въпроса ми е какво не може да се установи при преглед и изследвания като причина за невъзможност за забременяване?
Т.е. да не попадна в една спирала на вероятности, което не би могла да се случи, ако има други причини, а лекарите не са се сетили да ги проследят.
Просто не знам всичко, а ми се иска да науча повече, установявам, че това може да ти го каже само човек преминал през тези проблеми. Никакви статии и др. подобни не ти казват пълна информация или откъслечна, която не можеш да обвържеш.
Моля ви момичета споделете!  :oops:
*

jam

• *
  • 14924
« Отговор #855 -: Октомври 21, 2012, 13:37:43 pm »
Evia, съветвам те да отидеш при лекар, който има доказан опит в работата с жени с изчерпан яйчников резерв и който не претупва пациентите си на парче и на конвейер.

въпросите ти са много, сложни са и отговор трябва да се търси от лекаря, който да се заеме сериозно с твоя случай. на 40 г. е възможно вече да си с ИЯР, затова не губи излишно време.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
« Отговор #856 -: Октомври 21, 2012, 21:03:26 pm »
Evia И аз потвърждавам ,това което е казала Jam. Не губи време. Това изследване за ФСХ ако не си го проследявала до сега е възможно за момента да ти дава по-високи стойности ,което разбире се такава е реалността ,но не е задължително въобще да си се изчерпила резерва. За огрпмно съжаление след 40г рязко спада репродукцията при жени и има повече цикли без овулация ,но това не значи че всеки месец е без ову. Трябва стриктно проследяване и да се хване както се казва последния влак. Пожелавам ти успех ,не е лесно ,но понякога се получава и по-бързо от колкото си очаквала ,все пак да не ти давам напразни надежди ,трябва да знаеш че всеки месец е ценен и минат ли още една или две години ,нещата направо стават много трудни,пиша това от моя горчив опит. Пожелавам ти успех и бързо да се похвалиш с бременност.

Танита 68, Много се радвам за теб. Понякога ми става билно че и аз не мога да съм на твое място ,но какво да се прави .При мен проблемите са много а страховете още повече. Пожелавам ти много леко раждане и голямо щастие с новото мъжко попълнение във вашето семейство.
« Отговор #857 -: Октомври 21, 2012, 21:20:14 pm »
Здравейте момичета!
Обръщам се към вас, защото съм точно на 40, сега при мен се стече живота по този начин, че преди година и половина срещнах мъжа, с който искаме да си имаме детенце. До тогава в дългите ми връзки не съм правила опити за забременяване, всички генеколози ми казваха, че имам много хубава матка, че правя овулация и на двата яйчника, но ... господата тогава не искаха или само заблуждаваха, че искат детенце ... Оххх всякя несемнено е преживяла подобен път ... И сега правим опити от 1 г. Едната причина си мислех може да е факта, че живеем отдалечено и само уикендите се виждаме. Не съм си измервала температури и ову, през пролетта, като ходих на генеколог ми казаха, че имам два прекрасни фуликула и трябвало да правим секс до следв. 3 дни и ще се получи - правихме на третия, но ... да не се получи. Тогава ми исписаха уж стимулиращо ову и подпомагащо забременяването - Утрогестан. При приемането му се чувствах много зле, като все едно си болен през цялото време - пих го месец и половина (разбира се както ми бе казано), започна да ми капи косата и го спрях. Единия месец ми закъсне много цикъла - почти 2 седмици и си мислех - случило се е - тестове за бременност - отрицателни ... и после дойде. Менструацията ми е редовна по принцип през месец и точна, само се повлиява от лекарства, понякога пътувания с рязка смяна на надм. височина.
Сега есента посетих Клиника "Малинов". Казаха ми по време на цикъл да отида на преглед. При прегледа - и двата ми яйчника се подготвяли да правят яйцеклетки, единия със сигурност, отново ... много хубава матка съм имала (каквото и да означава това). Направих изследване на хормоните и резултатите се оказаха ... лоши:
Е2 - 48 pg/mL (този бил добър)
FSH - 44.99 mlU/mL (този показва ИЯР ...)
Лекарят ми каза, че вероятността да забременея е предимно с донорска яйцеклетка ...
И много малко вероятно да произвежда организма ми изобщо яйцеклетки.
В същност започнахме да работим в насока ИНСИ, но се оказаха лоши изследванията (бях започнала да пия Клостилбегит - започнах и от него да се чувствам много зле на втория ден - на третия ми се обадиха и ми казаха да го спра - от клиниката)
Това, което ми каза е че може да се прави пункция при качествена яйцеклетка, ще направят оплождане с пречистени сперматозоиди - пак се водело ин витро, но не било точно инвитро, цената .. вече няма значение, но ще стегнем тази сума, ако е възможно ... не е толкова много като нормалното ин витро. Въпросе е да има здрава яйцеклетка...
Първо искам да ви попитам, може ли да се  вярва на първото изследване(питам защото имах не малко случаи на изключително заблуждаващи резултати, за други изследвания, в различни лаборатории), може ли това да е моментно състояние или е необратима тенденция.
Чувствах се ужасно този ден ... и не спирам да чета от тогава в интернет, но понеже не съм минала през всичко това, виждам, че и други хормони имат значение, а не ми ги изследваха. Казаха ми да отида скоро, може би преди началото на ову (ако се случи ... ), не знам дали тогава ще ми иследват други хормони и кои ...
Дали някой е преминавал през това? Каква е реалистичната прогноза да се случи ...  Каква е вероятността и има ли такава изобщо да забременея по естествен начин? (с лекарско наблюдение)
Ако имам други проблеми да забременея - запишени тръби или др. - не ми казаха това при прегледа, а и до колкото знам това може да се установи при лапароскопия. Въпроса ми е какво не може да се установи при преглед и изследвания като причина за невъзможност за забременяване?
Т.е. да не попадна в една спирала на вероятности, което не би могла да се случи, ако има други причини, а лекарите не са се сетили да ги проследят.
Просто не знам всичко, а ми се иска да науча повече, установявам, че това може да ти го каже само човек преминал през тези проблеми. Никакви статии и др. подобни не ти казват пълна информация или откъслечна, която не можеш да обвържеш.
Моля ви момичета споделете!  :oops:
Здравей Ева,аз съм на почти 42 без,имам 4 ин витро с резултат(-).Всички лекари ми казват че матката ми е идеална,лигавицата също,но няма имплантазия.Няколко дни след трансфера матката отхвърля ембрионите,Аз правя по доста Я,и все ги чакаме до бластоцист.Сега мисля че на 99% проблема ми е в матката.Четох доста за това.Може да имам срастване в матката,висока киселинна среда,и още куп неща които не се изследват при ин витро.На 24-ти имам час при моята лекарка за да търсим причините.Защото явно не е от ембрионите(макар че не го изключвам)но матката е тази която ги изхвърля.След консултацията ще пиша пак.Моя съвет е както на останалите момичета,намери опитен и доказан лекар лекар,смени лабораторията и си направи пак изследване,понякога хормоните варират поради различни причини,,понякога стават грешки в лабораториите,от опит знам.
*

jam

• *
  • 14924
« Отговор #858 -: Октомври 21, 2012, 21:25:53 pm »
Сега мисля че на 99% проблема ми е в матката.Четох доста за това.Може да имам срастване в матката,висока киселинна среда,и още куп неща които не се изследват при ин витро.

виж това ново изследване за рецептивността на матката:
http://health.actualno.com/Unikalna-tehnologija-pomaga-za-invitro-procedurata-i-u-nas-news_403897.html

*
« Отговор #859 -: Октомври 22, 2012, 07:38:05 am »
Благодаря ви момичета!
Аз наистина за първи път се срещам със всичко това.
Не знам при кой лекар а отида - с опит в ИЯР. А и сте прави, че не изследват други възможни проблеми. И наистина инстиктивно някак си не вярвам на тази лаборатория. Ще ги повторя при следв. цикъл другъде, но както чета трябва повече хормони да се изследват от 1-3-тия ден.
Не знам при кого да отида ... Обадих се за час при д-р Стаменов, но когато е възможно ще ми се обадят. Дано там получа час.
Не че не им вярвам на другите лекари, но ми представи лекаря много трагично ситуацията, но малко съм изненадана само от единия показател, веднъж изследван как така ... Може и да е прав ...