Обаче ние искаме,защото и това е дискриминация,мила.И не ме интересува какво ВИЕ искате.
ами искайте. от кого и как смятате да си го искате?
вижте, нека бъдем реалисти. парите на държавата са ограничени. тя си решава за какво да ги даде. преценила е, че ще ги даде там, където има най-много нуждаещи се и най-голям процент шанс за успех - това конкретно за инвитрото. затова има ограничения на финансирането. и го намирам за нормално. в почти всички страни има различни ограничения за финансиране/реимбурсиране на инвитро от здравни каси.
не знам доколко сте наясно, но пари във фонда на практика няма. изчерпани са. да, отпуснати са допълнително, но те едва ще стигнат да покрият вече издадените до момента заповеди. а може и да не стигнат. много ме съмнява, че ще се подкрепи едно искане за финансиране на донорски опити или опити на възрастни жени. особено при положение, че има тежки и инвалидизиращи заболявания, за които няма или има само частично финансиране на лечението. знам, че на всеки му е най-важно неговото си, но нека си дадем сметка за какво всъщност става дума, когато няма пари за лечение на хемодиализирани, онкоболни, деца-диабетици, а ние искаме да финансиране на донорски АРТ или АРТ на 50 години?! не знам дали това се реимбурсира някъде по света.
и ако това е дискриминационно, дискриминационна е цялата здравна каса, която дава пари за това, но не и за онова, дава лимити за направления, и прочие, и прочие. дискриминация е да нямаш изобщо шанс за лечение в най-лошия вариант.
нека мислим, преди да говорим...