Здравейте момичета!
Обръщам се към вас, защото съм точно на 40, сега при мен се стече живота по този начин, че преди година и половина срещнах мъжа, с който искаме да си имаме детенце. До тогава в дългите ми връзки не съм правила опити за забременяване, всички генеколози ми казваха, че имам много хубава матка, че правя овулация и на двата яйчника, но ... господата тогава не искаха или само заблуждаваха, че искат детенце ... Оххх всякя несемнено е преживяла подобен път ... И сега правим опити от 1 г. Едната причина си мислех може да е факта, че живеем отдалечено и само уикендите се виждаме. Не съм си измервала температури и ову, през пролетта, като ходих на генеколог ми казаха, че имам два прекрасни фуликула и трябвало да правим секс до следв. 3 дни и ще се получи - правихме на третия, но ... да не се получи. Тогава ми исписаха уж стимулиращо ову и подпомагащо забременяването - Утрогестан. При приемането му се чувствах много зле, като все едно си болен през цялото време - пих го месец и половина (разбира се както ми бе казано), започна да ми капи косата и го спрях. Единия месец ми закъсне много цикъла - почти 2 седмици и си мислех - случило се е - тестове за бременност - отрицателни ... и после дойде. Менструацията ми е редовна по принцип през месец и точна, само се повлиява от лекарства, понякога пътувания с рязка смяна на надм. височина.
Сега есента посетих Клиника "Малинов". Казаха ми по време на цикъл да отида на преглед. При прегледа - и двата ми яйчника се подготвяли да правят яйцеклетки, единия със сигурност, отново ... много хубава матка съм имала (каквото и да означава това). Направих изследване на хормоните и резултатите се оказаха ... лоши:
Е2 - 48 pg/mL (този бил добър)
FSH - 44.99 mlU/mL (този показва ИЯР ...)
Лекарят ми каза, че вероятността да забременея е предимно с донорска яйцеклетка ...
И много малко вероятно да произвежда организма ми изобщо яйцеклетки.
В същност започнахме да работим в насока ИНСИ, но се оказаха лоши изследванията (бях започнала да пия Клостилбегит - започнах и от него да се чувствам много зле на втория ден - на третия ми се обадиха и ми казаха да го спра - от клиниката)
Това, което ми каза е че може да се прави пункция при качествена яйцеклетка, ще направят оплождане с пречистени сперматозоиди - пак се водело ин витро, но не било точно инвитро, цената .. вече няма значение, но ще стегнем тази сума, ако е възможно ... не е толкова много като нормалното ин витро. Въпросе е да има здрава яйцеклетка...
Първо искам да ви попитам, може ли да се вярва на първото изследване(питам защото имах не малко случаи на изключително заблуждаващи резултати, за други изследвания, в различни лаборатории), може ли това да е моментно състояние или е необратима тенденция.
Чувствах се ужасно този ден ... и не спирам да чета от тогава в интернет, но понеже не съм минала през всичко това, виждам, че и други хормони имат значение, а не ми ги изследваха. Казаха ми да отида скоро, може би преди началото на ову (ако се случи ... ), не знам дали тогава ще ми иследват други хормони и кои ...
Дали някой е преминавал през това? Каква е реалистичната прогноза да се случи ... Каква е вероятността и има ли такава изобщо да забременея по естествен начин? (с лекарско наблюдение)
Ако имам други проблеми да забременея - запишени тръби или др. - не ми казаха това при прегледа, а и до колкото знам това може да се установи при лапароскопия. Въпроса ми е какво не може да се установи при преглед и изследвания като причина за невъзможност за забременяване?
Т.е. да не попадна в една спирала на вероятности, което не би могла да се случи, ако има други причини, а лекарите не са се сетили да ги проследят.
Просто не знам всичко, а ми се иска да науча повече, установявам, че това може да ти го каже само човек преминал през тези проблеми. Никакви статии и др. подобни не ти казват пълна информация или откъслечна, която не можеш да обвържеш.
Моля ви момичета споделете!