0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Забременяване на 40+
« Отговор #800 -: Юли 01, 2012, 01:56:19 am »
Здравейте момичета!
Другото - купих си някои неща като FertilAid for women и PreSeed - флуид туба за многократно използване. Някоя от вас ползвала ли е тези средства и как?
Дали трябва да си правя изследвания на щитовидната жлеза.
Аз пих от 5 до 11 ден на предишния цикъл по 1 таблетка на ден витамини Матерна и естрадиолът преди овулация ми се вдигна като за две яйцеклетки, а имах 1 фоликул (и толкова фоликули трябваше да има). Нещо ми е повишило хормоните, може да е някой  :male: ;  Че и овулацията подрани с цели 2-3 дни :lol:, та ни обърка плановете.
За щитовидната жлеза - нали се изследва още в началото на подготовката за ин витро. Още ли не си я изследвала тази важна жлеза за ин витрото? Личният лекар дава направление за два от хормоните.
« Последна редакция: Юли 01, 2012, 02:00:16 am от mammita2012 »
« Отговор #801 -: Юли 01, 2012, 16:43:55 pm »
Ами не съм правила инвитро (няма и да правя). Имам 2 бременности - едната спонтанна, другата от инсеминация. Не са ми искали изследване за щитовидна. Да, знам, че джипито дава направления за щитовидна. Следващиото забременяване смятам пак да е спонтанно, затова взех Фертил аид и Пре сийд, с надежда да помогне... ама ако се забави - пак ще минем на инсеминация.
Животът не свършва днес... нито утре... той продължава. Важно е как ние го възприемаме :-)
« Отговор #802 -: Юли 09, 2012, 16:08:03 pm »
Здравейте,излязоха ми хормоналните изследвания на 4-ти ден от цикъла,но не са добри.
FSH 53.16
АМH <1.0 pg/ml.
InhibinB <1.0 pg/ml
На практика д-р Владимиров ми каза,че ЯР е изчерпан.Това е положението.Имам вариант с донорска яйцеклетка,но аз не искам.Имам две деца,имахме желание за още едно,но май няма да стане.Желая успех на всички в тази тема,които очакват своето бебе.
*
« Отговор #803 -: Юли 09, 2012, 16:26:21 pm »
Здравейте,излязоха ми хормоналните изследвания на 4-ти ден от цикъла,но не са добри.
Наистина не са добри. Въпреки това бих те посъветвала да спазиш правилото за консултация и с втори лекар (друг репродуктивен специалист). Просто за всеки случай.
На мен д-р Владимиров ми беше казал да се ориентирам към донорска или осиновяване заради ИЯР, горе-долу шест месеца след това съм с два мисед аборта, като вторият път яйцеклетките са били перфектни за жена под 35 години според ембриолозите (аз съм над 35). Никога не взимай за достоверно мнението само на един лекар. Дано сбъднете мечтата си скоро!
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #804 -: Юли 09, 2012, 16:39:28 pm »
lili2011, прощавай, че се намесвам, но точно затова си с 2 мисед аборта - защото яйцеклетките изобщо не са "перфектни" при диагноза ИЯР. и се учудвам, как ембриолози така смело дават оценки - все пак, те оценяват яйцеклетките (по-точно, ембрионите) само визуално.

надеждата умира последна, така е. докато има яйцеклетка, жената се надява. но рядко си дава сметка защо яйцеклетката все по-рядко води до бебе.

при лабораторно доказан ФСХ 53, какво има да взема или да не взема за достоверно мнението на 1 лекар, прощавай? и при кварталния гинеколог да иде, пак същото ще й каже.
на нашата възраст, трябва да се учим да приемаме факта, че някои неща си имат край.

"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

« Отговор #805 -: Юли 09, 2012, 19:51:55 pm »
Eто ви едно природно лекарство за увеличаване на яйцеклетките:
В продължение на 21 дни се прилага по 2 пъти на ден на гладно. Най добре да се започне след менструалният цикъл. Прави е 2 пъти по 21 дни.
Взимат се 13-14 средни сушени смокини или 10-11 по големи и се варят по похлупак 20 минути в 500мл минерална вода. Оставят се да изстинат и като стане хладка водата се прецеждат ,разделя се на 2-3 порции и се изпива 30 мин. преди хранене.Има ефект и е особено полезно преди стимулациата за инвитро. Успех!
*
« Отговор #806 -: Юли 10, 2012, 02:26:07 am »
Признавам, отдавна не бях влизала във форума :)
И за малко да изпусна най-хубавите новини :) поздравления мили Tanita i Tanita68 :) Много ви се радвам, спокойни бременности ви пожелавам и се насладете на всеки един миг от майчинството :)
*
« Отговор #807 -: Юли 10, 2012, 10:55:56 am »
точно затова си с 2 мисед аборта - защото яйцеклетките изобщо не са "перфектни" при диагноза ИЯР.
На какво основание ми даваш оценка на мисед абортите, докато още нося мъртвият плод в мен? Много грубо от твоя страна. При компетентност като твоята отвори си собствена клиника по интернет, но предлагай услугите си само където са желани.

Причината за миседите в моят случай е установена.
Знам че е нахално от моя страна да забременявам, когато специалният по някаква причина за теб д-р- Владимиров е обявил, че е невъзможно (пък аз съм тъпа и потърсих второ мнение), но приеми, че когато се нуждая от диагноза не търся нито теб, нито него. Понякога може би съвет, но не и диагноза.
Надявам се момичето да потърси второ мнение от (не интернет) специалист, колкото и безнадеждно да ви звучат резултатите. По-лошо не може да стане.
« Последна редакция: Юли 10, 2012, 11:01:16 am от lili2011 »
*

jam

• *
  • 14924
« Отговор #808 -: Юли 10, 2012, 11:37:05 am »
точно затова си с 2 мисед аборта - защото яйцеклетките изобщо не са "перфектни" при диагноза ИЯР.
На какво основание ми даваш оценка на мисед абортите, докато още нося мъртвият плод в мен? Много грубо от твоя страна.

ще ме прощаваш, но няма как да знам какво носиш в себе си в момента - не съм врачка! нищо грубо няма в изказването ми, че при ИЯР яйцеклетките изобщо не са перфектни и са основна причина за мисед абортите в ранен срок.

бих казала, че изключително грубо и просташко е твоето изказване да съм си отворела клиника и да си давам съветите другаде.

аз съвет никому не давам - акъл не се налива насила в главата. давам си мнението. точно както и ти.

дръж се прилично.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
« Отговор #809 -: Юли 10, 2012, 13:34:25 pm »
На какво основание ми даваш оценка на мисед абортите? Много грубо от твоя страна.
нищо грубо няма в изказването ми, че при ИЯР яйцеклетките изобщо не са перфектни и са основна причина за мисед абортите в ранен срок.

бих казала, че изключително грубо и просташко е твоето изказване да съм си отворела клиника и да си давам съветите другаде.
Съкратих и поясних въпроса си, за да не се налага да четеш избирателно постингите ми: На какво основание поставяш диагноза на конкретно моите миседи? Никъде не видях да си писала по принцип, написаното е 'точно затова си с 2 мисед аборта'.

И да, ако си компетентна да раздаваш категорични диагнози (не смятам горното за съвет) по интернет - ...

П.П. (Подчертах, за да е по-лесно.)
*

jam

• *
  • 14924
« Отговор #810 -: Юли 10, 2012, 14:04:15 pm »
На какво основание ми даваш оценка на мисед абортите?

безкрайно съм изненадана, че ти е нужно пояснение, но карай...

давам оценка на основание собствените ти думи:

Цитат
На мен д-р Владимиров ми беше казал да се ориентирам към донорска или осиновяване заради ИЯР, горе-долу шест месеца след това съм с два мисед аборта

пояснявам, за да няма неразбрали и втория път.

сама съобщаваш, че лекар ти е поставил диагноза ИЯР.
сама съобщаваш, че след тази диагноза имаш 2 миседа.

връзката между двата факта е пряка и причинно-следствена.

поинтересувай се какво точно представлява изчерпаният ЯР и ще разбереш, че това не е единствено невъзможност за оплождане на яйцеклетката, а най-вече невъзможност за развитие на ембриона и ранното му загиване - поради хромозомни аномалии в яйцеклетките, които, подчертавам, не се виждат под микроскоп и никой ембриолог не може да ти покаже! затова, при жените с ИЯР кривата на спонтанните аборти расте рязко нагоре.

ако ме питаш откъде знам тия неща, ще ти кажа - от личен опит и обстойни разговори с лекаря си.

п.п. това, горното, не е диагноза. диагнозата ИЯР тия е сложил лекар - по собствените ти думи. аз ти обяснявам защо правиш миседи при такава диагноза.
не ми се зъби на тема речник, защото ще загубиш с много.  :D
« Последна редакция: Юли 10, 2012, 14:05:46 pm от jam »

*
« Отговор #811 -: Юли 11, 2012, 09:17:06 am »
Lili2011, jam e напълно права (и предполагам, че ти го осъзнаваш прекрасно)
Знам, колко много искаш да опровергаеш диагнозата на Владимиров и аз много исках, но не става.
Всичко, което ми е казал, не ми е било никак приятно да го чуя, но за съжаление се оказа 100% вярно.
Разбира се, това не това не ти дава право да изкарваш разочарованието си във форума, добре че Jam е търпелива;-))))
« Отговор #812 -: Юли 13, 2012, 21:37:04 pm »
Здравейте!
Днес бях на БХС. На УЗИ показа, че бебчо върви около една седмица напред. Засега предположението е, че е момче, но доктора не беше много сигурен, защото позата на бебчо не му позволявала да види добре. Стискайте палци резултатите от БХС да са добри, въпреки че по думите на генетичката при моята възраст почти винаги излизали резултати със завишен риск от Даун. Дано да съм изключение, че честно казано малко ме е страх от амниоцентезата. :)

*

jam

• *
  • 14924
« Отговор #813 -: Юли 13, 2012, 22:08:43 pm »
хич не е страшна амниоцентезата, ако я прави опитен лекар. аз правих амниоцентеза, защото за възраст над 38 години е препоръчително, независимо от БХС и скрининга на нюхалната гънка.

*
« Отговор #814 -: Юли 13, 2012, 23:22:18 pm »
Tanita68, моите резултати при БХС бяха лоши. Консултирах се с проф. Кременски, той обясни, че във формулата за изчисление на риска от Даун участва възрастта и от там идва лошият резултат. Успокои ме, че реалният риск от Даун при нас е нисък, но ме посъветва да направя амниоцентеза, за да си карам спокойно бременността. Послушах го и не съжалявам. При доц. Виолета Димитрова процедурата мина неусетно.
Стискам палци нещата да се развият по най-добрия начин!
« Отговор #815 -: Юли 19, 2012, 08:25:54 am »
           Не се карайте дами,не издребнявайте - така опорочавате темата.Може и по-интелигентен спор да се води,а пък и ако искате да се понахапете по-сериозно може в лични да си пишете. osi_12
*
« Отговор #816 -: Юли 31, 2012, 13:01:56 pm »
Здравейте, момичета! Колебаех се дали да се включа в темата, но реших, че достатъчно съм чела и най-неблагодарно съм черпила от вашия опит и ентусиазъм. Крайно време е и аз да споделя нещо, все на някого ще му бъде от полза. А на мен - със сигурност.
Вярно, че сезонът не предполага бурна кореспонденция, но виждам, че има две бъдещи мамчета в тази близка на сърцето ми тема, а това вече си е достатъчен стимул за писане. Лека бременност и нормално раждане на Танитите!
Да се представя. Отдавна съм подходяща за групата, на 46 години съм. За седем месеца направих три опита ин витро. Основният ми проблем е ИЯР. Още преди да направим първия си опит, докторът предложи донорска яйцеклетка, само на базата на изследавнията. Явно проблемът е доста очевиден. Аз все още не съм готова за този вариант. Резултатът дотук: първи опит със силна стимулация, 2 оплодени яйцеклетки, които не се развиха до фаза бластоцист. Вторият опит го прекратихме поради липса на реакция - нито един фоликул. Третият опит на спонтанен цикъл, 1 оплодена яйцеклетка, върната на втори ден, отрицателен тест за бременност. Най-вероятната причина за третия неуспех е, че ембрионът не се е развил.
Това е сухата статистика. Емоциите ги познавате не по-зле от мен. Междувпрочем, свърших доста работа и в това отношение - да преодолея собствените си представи за своето тяло и неговите възможности, да се отнасям трезво към фактите, без да се отчайвам, да преглъщам поредния неуспех и да продължа нататък. Все още съм на етапа "и една читава яйцеклетка да имам, ще я намеря и ще я изведа до успешно раждане". Но сега имам месец и половина да си почина от темата за ин витро и на есен с по-свеж акъл да мисля какво да правя.
Та така. Дори и да не съм избрала подходящия момент да се запиша в темата, имах желание и го последвах.
Здравейте!
« Отговор #817 -: Юли 31, 2012, 18:54:44 pm »
Здравей, beata!
Добре дошла в темата. Благодаря за пожеланията. Засега всичко при мен е нормално. Правих БХС - резултата е добър. При възрастов риск 1/40 моя личен риск за синдром на Даун е 1/340, а за синдром на Едуардс е 1/3800 при възрастов риск 1/360. Не ми препоръчаха амниоцентеза, само ми казаха, че ако искам 100% сигурност да я направя. Аз се отказах. Бях на фетална морфология - всичко е наред с бебчето, но така и не можахме да видим дали е момче или момиче. Явно ще бъде изненада. Освен ако не се покаже при някой от следващите прегледи. :) Всъщност при УЗИ-то преди БХС доктора каза, че му се видяло за момче, но не е сигурен. :) Явно ще трябва да купувам дрешки с неутрални цветове...
А иначе втората ми внучка е вече факт - роди се на 23.07 с тегло 3,850кг и ръст 53см. :)

*
« Отговор #818 -: Август 01, 2012, 09:56:01 am »
Аз отпаднах от темата, но виждам, че адашката се справя добре, стискам и палци до края всичко да е наред!
Пожелавам ти успех, Беата!;-)
Рокси, не се караме , а спорим и то по един изключително възлов, точно за темата проблем.
« Отговор #819 -: Август 01, 2012, 10:08:34 am »
Съжалявам Tanitа! Стискам палци за успех при следващия опит!