0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Забременяване на 40+
« Отговор #780 -: Май 30, 2012, 11:08:26 am »
Sara, Успех, само за информация - аз забренемях с Д.Я, шансовете със собствена я. на моята възраст рязко спадат.
« Отговор #781 -: Май 30, 2012, 11:12:01 am »
Д-р Стаменов ми каза,че не пречи да правим и други неща освен с донорска яйцеклетка,но вероятно ще са пари хвърлени на вятъра. И това си е мнение на база направените 3 опита и хормоналните ми резултати.
Е, след като имаш база от резултати, добре че е казал така, нямам какво да кажа. За фикс идеята нямам отношение по въпроса. Доста се колебаех, дали да пиша и сгреших, че се включих, защото имах предвид жените на 40+, които не влизат в статистиката на ин витро центровете, понеже могат да раждат както преди, така и след 40 годишна възраст. Такива жени попадат в ин витро клиники по изключение само поради мъжки фактор. Малкият процент от жените на 40+ в ин витро центровете (вече с мъжки или женски фактор) е база за заключенията по отношение на всички жени на 40+, а това е изключително малка част от жените на 40+. Това е артефакт в статистиката на ин витро центровете при жените на 40+. Като се има предвид, че жените търсят помощ от ин витро клиника на тази възраст по изключение. Ето това е, за да завърша оптимистично, най-добре е мечтата на всеки за дете да се сбъдне.
« Последна редакция: Май 30, 2012, 11:19:41 am от mammita2012 »
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #782 -: Май 30, 2012, 12:15:04 pm »
doci, освен статистика на инвитро центровете, има и статистика за раждаемостта и забременяванията на родилните домове.

освен това, има и такова нещо като конкретен организъм, конкретни прегледи и изследвания, извършени върху него, които ти не си видяла, а лекуващият лекар е видял, за да направи някаква оценка на вероятностите.

и накрая - съгласно правилата, не можеш да имаш два профила. избери си един, който да деактивирам и ми пиши ЛС в срок до три дни. в противен случай, ще забраня и двата ти акаунта и целия поддомейн.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
« Отговор #783 -: Май 30, 2012, 13:16:17 pm »
doci, освен статистика на инвитро центровете, има и статистика за раждаемостта и забременяванията на родилните домове.

освен това, има и такова нещо като конкретен организъм, конкретни прегледи и изследвания, извършени върху него, които ти не си видяла, а лекуващият лекар е видял, за да направи някаква оценка на вероятностите.
Да, статистиката показва, че жените на 40+ отдавна са родили децата си и на тази възраст стигат до ин витро клиника и/или родилен дом по изключение.

Що се отнася до конкретните изследвания, както Доки, така и пациентът ги е видял.

До другата ти забележка, аз съм докторът, а mammita е жена ми. И двамата пишем.
« Отговор #784 -: Юни 03, 2012, 16:43:21 pm »
sara,skupa i az sum bremenna s donorski,i znam,4e 6tastieto e su6toto.. roditelstvoto suvsem ne se izraziava da otgleda6 iaicekletka,ili da iznosi6 embrion..roditelstvoto e da vuzpitava6,i da dava6 liubov v godinite sled tezi su6to taka prekrasni 9 meseca,taka,4e,kogato iska6 da bude6 maika na vsiaka cena,dali s tvoi,ili s donorski,radostta da yseti6 jivota v teb e bezgrani4na..az dori sega dokato vi 4etiah,se setih,4e sum s donor..taka,4e mai4eta..vajen e krainiat rezultat..toest da sme 6tastlivi,i tova,koeto pravim da ni nosi 6tastie
« Отговор #785 -: Юни 08, 2012, 17:00:58 pm »
Здравейте момичета!
отдавна не бях писала, защото така ме завъртя ежедневието.
Първо поздрави за Танитките и стискам много палци всичко да е наред.

Да ви разкажа малко за мен.
Навърших наскоро 43, имам син на 22 г.
Преди малко повече от година и половина имах спонтанна бременност, която завърши с мисед в 10та седмица, беше излязъл пулс и нарастваше нормално.
Писах ви че правихме инсеминация на 1 март и чаках резултати на 15 март. На самия 15ти теста беше отрицателен и доктор Баев реши, че нищо не е станало, даже не ме преглежда (за какво ли и отидох при него този ден!?!?)
Но след като почти се бях отчаяла моя приятелка ми каза да си пусна и кръвни тестове. Още на 16ти пуснах първия - ЧХГ беше 39, на 19ти беше 160, а на 26 март - 1600 !!!! По-бременна от това - здраве му кажи. НО, има едно голямо НО - исках да си взема болничен за месец докато стигна 6-7ма седмица (когато щяха да започнат да ми дават от ЖК, където щях да се запиша). Та доктора, който имаше договор със здравната каса ме прегледа и ми каза че нещо мноооого слабо се вижда (а аз бях тогава просто 4-5та седмица!!!)... и като рече че ако след 3-4 дни пак не се види добре, след още 3-4 дни - кюретаж!!!! Егати!
Ама аз го прескочих (нали ми даде болничния) и си ходих при моята гинеколожка... е да, ама плода не се развиваше адекватно... на 23ти април, когато трябваше да съм в 9та седмица плода беше нараснал само до 6та и 2-3 дни... и не се установи пулс... оставиха ме на изчакване, на 2ри май за пореден път ме гледаха и пак нямаше нарастване... и на 6ти май се отлепи... абразиото беше на 7 май ...
Та, май онзи доктор се оказа прав.. ама нейсе..
Та понеже прочетох някъде назад във форума, че мисед в ранни седмици се получава при хромозомни аномалии или прогестеронова недостатъчност - не са само тези причините.
Разтършувах се за препатили, и говорих с няколко жени, които след 3 мисед, 4тата бременност е била успешна и сега си гледам дечицата.
Но при едната се оказа генетичен проблем, който са решили с вливания на имуновенин (веднъж преди бременността, и 2 пъти в края на 1ви и края на 2ри месец), това е доста скъпо, но това е било решението.
А при другата - Фактор 5 на Лайден и натифосфолипиден синдром, тези проблеми са били преодолени с ежедневно приемане на ... Аспирин !!! Явно при нея е имало някаква тромбоза и това не е позволявало нормално хранене на плода и ранна смърт.

След абразиото имах 2 седмици кървене, после 2 седмици пауза и на 4тата ми дойде цикъл, който беше малко по-интензивен от обичайното, но продължителността му беше 4 дни, както обикновено. И... сега съм чисто нова.. така да се каже...

Та поста ми стана доста дълъг, но исках да резюмирам някак опита си.
Когато все пак се обадих на д-р Баев да му кажа, че имаме попадение, той каза, че явно съм имала механична причина за трудното спонтанно забременяване (цервикалната ми слуз може би е по-гъста и не порпуска достатъчно плувци), след като още първата инсеминация беше успешна. Иначе хормоналния ми статус бил много добър, също и яйчниковия запас е добър.

И сега следващите ми стъпки ще са изследвания, които да установят (или отхвърлят) наличие на антитела, или генетични проблеми, НК клетки или знам ли какво и евентуално (ако са отстраними) да се преодолеят тези пречки. А след това (ще изчакаме 3 цикъла) и започваме отначало - малко опити за спонтанно забременяване, или следваща инсеминация.
За днес толкоз :-)
Животът не свършва днес... нито утре... той продължава. Важно е как ние го възприемаме :-)
« Отговор #786 -: Юни 12, 2012, 13:54:26 pm »
Здравейте момичета,днес бях на преглед при д-р Владимиров. Изписа ми Марвелон за предизвикване на цикъл,(10 дни по 2) и след това ще направим изследвания на 3-ти ден от цикъла FSH, AMH и InhibinB за да стане картинката по-ясна. Имам генетична обремененост от ранен климакс,та общо взето нещата не са много обнадеждаващи.Ще дам връзка как се развиват нещата при мен,това за сега.
« Отговор #787 -: Юни 14, 2012, 10:29:27 am »
Здравейте отново!
Току що идвам от доктора. Вече сме 61,8мм и за първи път улучи точно 12гс и 5 дни. Само че незнайно защо при положение, че всички калкулатори досега и личния лекар ми изчисляват термин 22.12.2012г. на моя гинеколог изчисленията са за 24.12.2012г. Така че си чакаме коледния подарък! :)
Имам един въпрос. Не знам дали е тук мястото да го задам, но вие сте по-наясно от мен с някои проблеми и изследвания. Доктора ми каза, че трябва да отида на БХС между 16 и 20 юли. Тогава ще съм 17-18г.с. Не е ли късно? Доколкото съм чела това изследване се прави от 11-14г.с. На всичкото отгоре трябвало да пътувам до София, а не може да го направя в Плевен, защото само в София работели със здравната каса.
Някой има ли информация дали трябва да се записва час предварително?
Ще съм много благодарна ако някой ми отговори на въпросите.

*

jam

• *
  • 14924
« Отговор #788 -: Юни 14, 2012, 10:32:20 am »
tanita68, аз малко съм позабравила тези неща. най-добре е да се включиш в темата на бременните и там да зададеш тези въпроси. момичетата там са наясно как стоят нещата и имат актуална информация.

ето тук е темата:
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=48070.0
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

« Отговор #789 -: Юни 14, 2012, 11:39:53 am »
Благодаря за отговора. Мислех и там да пиша, просто все още не съм се престрашила - само ги чета засега. :)

« Отговор #790 -: Юни 16, 2012, 22:45:32 pm »
Иначе хормоналния ми статус бил много добър, също и яйчниковия запас е добър.
Браво на теб за оптимизма, и за хубавите новини, че имаш добър яйчников запас. Много ми хареса зрелия ти поглед върху това толкова травмиращо събитие. Аз още търся причините за спонтанния си аборт на 39 г. (повече от две години минаха оттогава) и сякаш свикнах да чувам, че качеството на яйцеклетката или на сперматозоидите - щото сме с мъжки фактор - могат да доведат до нежизнеспособен плод. Ама пък човек ако е решил да продължи да се бори, по-добре е да продължи с разум, а не със силни емоции от сорта "няма да го преживея още веднъж". Желая ти успех!
« Отговор #791 -: Юни 19, 2012, 10:02:14 am »
Здравей Танита.
Има ранен БХС и късен БХС.По предложение на моята гинеколожка аз също правих към 17-18 г.с.,щото бил по-резултативен.Но това БХС да знаеш,че не е диагноза ,а просто едно изследване с някаква компютърна програма,което особено възрастните бременни излишно ти наплашва.Пиша ти от личен опит.Почти винаги ще ти изкарат висок риск от някакво заболяване,защото като ти включат възрастта в тая комп. програма и те изстрелват директно във рискова група,което почти никога не е вярно.На мен ми беше излязал риск от Синдром на Даун 1 към 110,а на моя позната също на 43г. 1 към 25.Самият завеждащ на Майчин дом в София п-р Кременски във различни сайтове ,където участва ,е писал ,че това е само едно предполагаемо изследване.Пиша ти толкова подробно ,щото знам как аз съм брала излишен страх.Аз съм от Русе и тук ми взеха кръв ,изпратиха я в София и върнаха резултата,незнам защо теб трябва да те разхождат до София.СЛедващият момент е амниоцентезата,която вече дава точни резултати около 19-20 седм. се прави.Не е нищо страшно,много бременни ги е страх понеже не е много познато като манипулация,но тя действително показва проблем за разлика от БХС.Даже знам,че много бременни го прескачат.Амниоцентезата също ми я прави добър специалист тук в Русе,не съм ходила в София.
« Отговор #792 -: Юни 19, 2012, 21:25:32 pm »
Благодаря, roksiii . Видях, че си ми писала и на лични. Просто бях на работа и нямах възможност да отговоря по-рано. Накрая се споразумяхме с моя гинеколог, че няма да пътувам чак до София, а само до Плевен.

« Отговор #793 -: Юни 20, 2012, 19:26:45 pm »
Браво на теб за оптимизма, и за хубавите новини, че имаш добър яйчников запас. Много ми хареса зрелия ти поглед върху това толкова травмиращо събитие. Аз още търся причините за спонтанния си аборт на 39 г. (повече от две години минаха оттогава) и сякаш свикнах да чувам, че качеството на яйцеклетката или на сперматозоидите - щото сме с мъжки фактор - могат да доведат до нежизнеспособен плод. Ама пък човек ако е решил да продължи да се бори, по-добре е да продължи с разум, а не със силни емоции от сорта "няма да го преживея още веднъж". Желая ти успех!
Ами малко трудно го преодолях първия път. И добре че не се затворих в себе си. Тогава моя приятелка ми каза да говоря за проблема си, защото тя самата когато се е опитвала да преодолее нейния спонтанен аборт е била в дпресия близо 2 години. Тя беше опитвала и инсеминация и инвитро. Някъде по трасето е имало забременяване и аборт, но е било преди да се познаваме. Та накрая си осиновиха 2 момченца.
Но важното е да не се затвори човек след такава случка и когато се говори за това все може да се попадне на хора, които са го или преживяли или и преживяли и решили проблема по начин, за който не бих се сетила. Или да намеря път, който преди това не съм могла да видя.
Но втория път вече бях нащрек и така като почнаха да ми казват, че не е съвсем наред и ми стана ясно и да очаквам събитията, които последваха.
Животът не свършва днес... нито утре... той продължава. Важно е как ние го възприемаме :-)
« Отговор #794 -: Юни 22, 2012, 16:27:51 pm »
Е това е предимството да си на 40+  умението да потърсиш помощ, да черпиш от опита на другите и да разбираш какво се случва.

И аз се замислям за осиновяване, ако не успея на естествен цикъл. Каквото е писано...
« Отговор #795 -: Юни 28, 2012, 09:27:18 am »
Здравейте,бях писала преди време след преглед при д-р Владимиров,който ми назначи  Марвелон 10x2 за предизвикване на цикъл,та въпроса ми е до колко дни след спирането му трябва да ми дойде? Днес е вече 6-ти ден,а още не ми е дошло и как да направя тези изследвания на хормони на 3-ти ден като нямам цикъл? До колко дни да изчакам преди да отида до клиниката?Възможно ли е вече да съм в менопауза след като и с предизвикване не идва цикъл?
*

jam

• *
  • 14924
« Отговор #796 -: Юни 28, 2012, 10:15:42 am »
sunshine, на мен ми се е случвало до 7-8 дни след противозачатъчните да ми дойде.
ако искаш все пак - звънни сега на доктора да го питаш, защото другата седмица ще бъде в чужбина и чак в края на другата седмица ще се връща на работа.

« Отговор #797 -: Юни 28, 2012, 13:41:33 pm »
sunshine, на мен ми се е случвало до 7-8 дни след противозачатъчните да ми дойде.
ако искаш все пак - звънни сега на доктора да го питаш, защото другата седмица ще бъде в чужбина и чак в края на другата седмица ще се връща на работа.

Мерси Jam,може би е по-добре да изчакам като се върне,предполагам че не е фатално.
« Отговор #798 -: Юни 29, 2012, 19:12:33 pm »

Мерси Jam,може би е по-добре да изчакам като се върне,предполагам че не е фатално.

Само за протокола,днес ми дойде МЦ и в понеделник ще пусна изследванията.
« Отговор #799 -: Юни 30, 2012, 15:28:21 pm »
Здравейте момичета!
Да ви споделя как съм се въоръжила - с търпение и "помощни" средства за забременяване! След двата аборта, които ми се случиха в рамките на година и половина сега вземам нещата много изкъсо. Започвам със всички изследвания, които мога се сетя да направя - за мен и партньора ми. Другото - купих си някои неща като FertilAid for women и PreSeed - флуид туба за многократно използване. Ще се консултирам с гинеколога си как точно да ги прилагам, но да питам някоя от вас ползвала ли е тези средства и как? ииии по-важното - имало ли е ефект?
А и да ви питам - след двете бременности дотук съм с едни 10-12 кг отгоре.... така постепенно и неусетно. Обикновено внимавам с какво се храня, избягвам готови храни и много "удебеляващи", но не винаги устоявам на сладоледче от време на време или шоколадче. Имате ли идея само от това ли съм качила (и сега нещо не успявам да мръдна и с килограм надолу, при положение че втория ми аборт беше на 7 май и започнах по-рестриктивно да се храня)? Дали трябва да си правя изследвания на щитовидната жлеза. Всъщност напълняването ми е предимно по дупето, бедрата и корема, ако това има отношение.
« Последна редакция: Юни 30, 2012, 16:03:31 pm от healthy »