Здравейте момичета!
отдавна не бях писала, защото така ме завъртя ежедневието.
Първо поздрави за Танитките и стискам много палци всичко да е наред.
Да ви разкажа малко за мен.
Навърших наскоро 43, имам син на 22 г.
Преди малко повече от година и половина имах спонтанна бременност, която завърши с мисед в 10та седмица, беше излязъл пулс и нарастваше нормално.
Писах ви че правихме инсеминация на 1 март и чаках резултати на 15 март. На самия 15ти теста беше отрицателен и доктор Баев реши, че нищо не е станало, даже не ме преглежда (за какво ли и отидох при него този ден!?!?)
Но след като почти се бях отчаяла моя приятелка ми каза да си пусна и кръвни тестове. Още на 16ти пуснах първия - ЧХГ беше 39, на 19ти беше 160, а на 26 март - 1600 !!!! По-бременна от това - здраве му кажи. НО, има едно голямо НО - исках да си взема болничен за месец докато стигна 6-7ма седмица (когато щяха да започнат да ми дават от ЖК, където щях да се запиша). Та доктора, който имаше договор със здравната каса ме прегледа и ми каза че нещо мноооого слабо се вижда (а аз бях тогава просто 4-5та седмица!!!)... и като рече че ако след 3-4 дни пак не се види добре, след още 3-4 дни - кюретаж!!!! Егати!
Ама аз го прескочих (нали ми даде болничния) и си ходих при моята гинеколожка... е да, ама плода не се развиваше адекватно... на 23ти април, когато трябваше да съм в 9та седмица плода беше нараснал само до 6та и 2-3 дни... и не се установи пулс... оставиха ме на изчакване, на 2ри май за пореден път ме гледаха и пак нямаше нарастване... и на 6ти май се отлепи... абразиото беше на 7 май ...
Та, май онзи доктор се оказа прав.. ама нейсе..
Та понеже прочетох някъде назад във форума, че мисед в ранни седмици се получава при хромозомни аномалии или прогестеронова недостатъчност - не са само тези причините.
Разтършувах се за препатили, и говорих с няколко жени, които след 3 мисед, 4тата бременност е била успешна и сега си гледам дечицата.
Но при едната се оказа генетичен проблем, който са решили с вливания на имуновенин (веднъж преди бременността, и 2 пъти в края на 1ви и края на 2ри месец), това е доста скъпо, но това е било решението.
А при другата - Фактор 5 на Лайден и натифосфолипиден синдром, тези проблеми са били преодолени с ежедневно приемане на ... Аспирин !!! Явно при нея е имало някаква тромбоза и това не е позволявало нормално хранене на плода и ранна смърт.
След абразиото имах 2 седмици кървене, после 2 седмици пауза и на 4тата ми дойде цикъл, който беше малко по-интензивен от обичайното, но продължителността му беше 4 дни, както обикновено. И... сега съм чисто нова.. така да се каже...
Та поста ми стана доста дълъг, но исках да резюмирам някак опита си.
Когато все пак се обадих на д-р Баев да му кажа, че имаме попадение, той каза, че явно съм имала механична причина за трудното спонтанно забременяване (цервикалната ми слуз може би е по-гъста и не порпуска достатъчно плувци), след като още първата инсеминация беше успешна. Иначе хормоналния ми статус бил много добър, също и яйчниковия запас е добър.
И сега следващите ми стъпки ще са изследвания, които да установят (или отхвърлят) наличие на антитела, или генетични проблеми, НК клетки или знам ли какво и евентуално (ако са отстраними) да се преодолеят тези пречки. А след това (ще изчакаме 3 цикъла) и започваме отначало - малко опити за спонтанно забременяване, или следваща инсеминация.
За днес толкоз