А, усетих аз познати вибрации
, явно за това съм те разпитвала така
И аз бях при Щереви докато докарам до 43. И после ме убедиха, че в България никой няма да ми направи инвитро,... което се оказа, че въобще не е така!!... Само те и още 1 клиника спазват наредбата. От останалите някои официално афишират, че няма да се съобразяват с нея, други я "заобикалят". На мен обаче ми отне няколко месеца, докато го разбера и намеря друга клиника (където пък сега ме мотаят по други причини).
На Щереви съм им сърдита точно за това - защото много си харесвах лекарката там и все си мисля, че ако веднага бях направила следващ опит при нея, можеше да е успешен (кой може да знае...). Но заради буквоядството им, вместо опит, изпаднах в една 6-7 месечна "дупка" и шансовете ми вървят към нула... Щерев си има своите основания, пази си името, разбирам го. Той самият прави доста за промяна на Наредбата. Но за мен, в личен план, беше лош късмет...
Колкото до Наредбата, не е точно отменена. Има решение на съда по един конкретен случай и то за отказ за финансиране от Фонда. Какви са точно правните последици не ми е ясно. Мисля, че действието на Наредбата не отпада автоматично. Но след това решение на съда едва ли ще остане клиника, която да се държи за буквата и запетайката.
Обаче ще се пукна от яд, ако сега Фондът разгледа молбите на жените над 43, които беше спрял. Защото Щереви и документи за Фонда отказаха да ми направят... Не искам да говоря лошо, защото иначе са много добра клиника, ама... да си имам късмета....
М/у другото... аз си мечтая за Истамбул, но няма шанс да съберем парите
Дано септември да бъде май в България