Искам с цялото си сърце да похваля моя шеф, той винаги е подкрепял раждаемостта, всички колеги, чииито жени забременяха за последните три години, получиха допълнителни премии, за да купят по нещо за бебчетата си. Даже в момента освен мен, още двама колеги чакат бебета и едно се роди само преди няколко дни .
Надявам се един ден да има много повече такива работодатели!
И аз се надявам. :)Това направо не е за вярване.
Радостинка, кажи фирмата, ако не е тайна.
Но от утре ще бъдат затрупани с автобиографии на кандидатки за работа.
Аз преди време имах една бременност, при която работодателката ми постъпи меко казано много непочтено.
Съобщих за бременността си още някъде в 7-ма седмица, защото исках да "играя с открити карти" и да не крия от шефката и от колегите и те да си знаят, че скоро ще търсят човек за моето място. Очаквах не много добра реакция. Но за мое учудване, когато купих нещо за почерпка в офиса и им съобщих, шефката ми се зарадва, честити ми и т.н. и настана бурна радост в офиса.
Това ме успокои и помислих, че все пак ще получа разбиране от нея, тя е майка на две деца.
Е да, ама - не! Постоянно ми се караше, че излизам в работно време да ходя до тоалетната. А аз много повръщах. (Пропуснах да уточня, че работех на една от билетните каси на Автогара Варна, а ползвахме тоалетната в близката бензиностанция ОМВ. Варненки могат да си го представят.) После почнах да си повръщам в мивката в офиса, пред клиентите.
.... Извинете, но май доста се отклоних.
И така, когато бях в четвърти месец, шефката ме привика в централния офис. Мислех си, че пак ще ми се кара за нещо. Но какво се оказа?! Бяха ми подготвили готова молба за напускане. Трябваше само да си я подпиша и да напиша датата. Шефката каза: "нямам нищо лично към теб, но просто не ми се занимава с бременни и болнични и .... разбери ме, много е сложно. Затова сега си подпиши молбата, а ако искаш работи до когато можеш, но без договор. После, живот и здраве, пак можеш да работиш при нас."
Останах без думи.
Подписах. дорева ми се и си тръгнах като попарена.
После пак са ме канили да работя при тях, че даже и в централния им офис, но естествено, отказах.
Фирма Ованесови, управител: Нели Ованесова