0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Номине, ако имаш възможност да направиш лапаро, направи го още сега.
Няма по-сигурно от него.
Спермограма се прави само в клиника по стерилитет от ембриолог!
Между традиционното АГ и специалист по стерилитет има голяма разлика, не я пренебрегвайте!

*
Благодаря ви, момичета, много сте мили  :bighug:
*
Привет в ранния неделен следобед!
Тук в Софето няма сняг, но е студено...
Радостче, сложи ме в чакащи Коледното чудо на 24.12 дано да получим най-чаканият подарък!
Анмарче  :bighug:
На всички пожелавам приятна и отпускаща неделя!
*

titibar

• 696
  • Няма невъзможни неща ако Бог реши да се случат!!!
Здравейте милички!Вие всички сте толкова ранобудни,а аз не мога да ставам рано.Само когато съм първа смяна на работа,но това е рядко и ставам с голям зор.Но аз и много късно лягам.Никога не ми се случва да лягам преди 12.
Анмар-днес ще имаш най-приятната работа от всички.Да правиш подаръци за деца-какво по-хубаво от това.Но не се преуморявай!
Милички аз преключих с лова и дори за моя най-голяма изненада изглежда че съм имала и ову даже.Но малко позакъсня като че ли.И незнам дали сме оцелили момента,защото аз очаквах да е 11 ден,а то май било на 13.Сега ми се иска да вляза директно в третия списък,но няма как без да ги изживея тези две седмици на надежди и очакване на  :bfp:.Така че прехвърлете ме в очакващи- :bfp: за 25.12.
Искренно се надявам да ги видим всички в тези дни около коледа.
Приятен студен ден ви желая.
  <br />
*

isho75

• 533
  • Вярвай в чудеса
titibar стискам ти палци дано за коледа видиш така желаните :bfp:.Желая ти го от все сърце и да знаеш,че надежда винаги има.Чакаме да се похвалиш с двете чертички.
Да заповядаш на себе си е най-голямата власт
http://misli.hit.bg/thedreams.html
*
Мале-е-е, колко сте ранобудни, дано това е добър знак, и като гледам това са точно НЕчакащите  :crossfingers:

Хайде, стойте си на топличко и се гушкайте.

Радост, ще чакаме утре една яко заразена и овирусена темичка :D
*

saraapl

• 2009
  • Нашата мечта... Обичаме те много
Моля да ме включите в списъка на очакващи Новогодишно Чудо на 31/12-01/01.. :) Че и мъжлето ми има рожден ден на 02/01 :) това ще е супер подарък...ооо размечтах се май   :oops:
*

isho75

• 533
  • Вярвай в чудеса
saraap-стискам палци за най-хубавия новогодишен подарък.Дано след нова година ни зарадваш с хубави новини. :crossfingers: :crossfingers: stork-boy
*

crow

• 2670
  • Вяра имам ... мира нямам!
Nomine, според мен е по-добре ЦС, отколкото лапароскопия. Лапаро се прави в краен случай или когато има съмнения за нещо. В случай, че трябва да проверят само тръбите - ЦС е напълно достатъчна, както и много по-кратка. Страха преди ЦС е също много по-малък. Преживях и двете в рамките само на няколко месеца, така че ако няма нужда от лапаро - направи само ЦС. По нея може да се видят не само тръбите и състоянието им, но и вероятни миоми, форма на матката и ред други. Повечето лекари я препоръчват като далеч по-лек метод от лапарото. В случай обаче, че лекарят ти се съмнява и в нещо друго (например ендометриоза, хидросалпинкс, който евентуално се вижда дори на ехограф) - тогава е по-разумно веднага да се направи лапаро, вместо да се минава и през ЦС.
 Малко многословна станах, но дано си ме разбрала.
Хубав остатък от деня на всички !
"I'll follow him to the ends of the earth," she sobbed. Yes, darling. But the earth doesn't have any ends. Columbus fixed that.
Гарче,аз пък смятам че е по разумно направо на лапаро,един път за винаги да се види всичко,а не да минеш през цветна,уж всичко да е наред и после да си минеш и през лапаро няма смисъл.А още повече че щом е спомената лапароскопия значи има съмнения за нещо.
Cамо защото очите ми не се насълзяват не значи че не плача... И това че винаги съм силна не значи че всичко е наред...
*

crow

• 2670
Ако лапароскопията беше ВИНАГИ за предпочитане пред ЦС, втората нямаше да е много по-масово препоръчвана от лекарите. Лапаро се прави при съмнения за нещо. Все пак е операция и носи своите рискове, както и общата анестезия под която се прави.
 А пък и според мен е добре лекаря да се обоснове за какво и защо иска лапаро ... Всеки пациент трябва да знае какво му предстои, както и защо му се предлага именно този вариант. Наслушали сме се и на ред извършени некадърно лапароскопии ... Добре е всичко да се претегли от всички страни. Това е моето мнение.
« Последна редакция: Декември 13, 2009, 15:32:32 pm от crow »
"I'll follow him to the ends of the earth," she sobbed. Yes, darling. But the earth doesn't have any ends. Columbus fixed that.
Гарче,ами след като нейната докторка препоръчва Лапаро или цветна,значи има съмнения за нещо,ако нямаше то определено щеше да говори само ЦС.А по въпроса за рисковете,че то и при ЦС има рискове да не колабираш на масатамтака че рискове има и в двете,но ако лапароскопия си спестява,време,болки(евентуално),и определено ще разбере какъв е проблема,докато при ЦС може само да си мине,да е всичко ок според нея,а в действителност да не е.
Cамо защото очите ми не се насълзяват не значи че не плача... И това че винаги съм силна не значи че всичко е наред...
*
Подкрепям Гарджето! Все пак в плана за лечение на серилитет, не случайно ЦС стои преди лапароскопията. Наистина, ако доктора има сериозни предположения - прави се директно лапаро. И да не забравяме нещо много важно - да се коментират действията спрямо състоянието на тръбите предварително. Да не стане както при едно момиче, което пише тук. Направихме диагностична и я зашихме. Това, че тръбите са запушени .... Да направим по-натам втора и да ги махнем, че да не пречат на ин витрото  :o :o :o
"Спри да живееш за това, което е зад ъгъла и започни да се наслаждаваш на разходката по улицата."
*

isho75

• 533
  • Вярвай в чудеса
Re: Една декемврийска темичка пълна с предко&
« Отговор #293 -: Декември 13, 2009, 15:37:10 pm »
На мен първо ми направиха ЦС и като се видя,че тръбите ми са запушени и силно увредени насочихме дата за лапаро.Така,че подкрепям мнението първо ЦС после лапаро,защото ако няма никакъв проблем това означава,че операцията е била напълно безсмислена.
На мене също ми направиха първо ЦС,и "нямаше никакъв проблем",нооооо след загубени още две години в празни надежди за бебе ми направиха и лапаро и какво да се видиии сраствания,който при ЦС не се виждат,а са били там и от преди,и да си кажа искам да направя още 5 лапароскопий от колкото ада да си направя ЦС.
 А и само да оточня ,аз не споря, това е моя съвет към нея Лапаро,и няма да си го променя.
*
.....и да си кажа искам да направя още 5 лапароскопий от колкото ада да си направя ЦС.

Аз пък бях с направено лапаро и ЦС пак не ми се размина  :wink:
"Спри да живееш за това, което е зад ъгъла и започни да се наслаждаваш на разходката по улицата."
*

crow

• 2670
Ами Мonkey :), именно затова всеки случай е различен. Защото при всеки нещата стоят по определен начин. Но ако трябва да се стандартизират , ЦС е преди лапароскопията. А и като си имаш ЦС можеш да я показваш на много лекари и те с очите си да видят състоянието на тръбите, а при лапароскопия много са малко лекарите, които дават диск със заспис. Обикновено дават само епикриза, в която много други лекари могат да се съмняват и пак да поискат ЦС.
Пак се повтарям, но според мен който и да е лекарят трябва да обясни на момичето, защо препоръчва лапаро преди ЦС. Иначе всеки лекар може да си иска каквото и да е, но нека пациента да си има яснота ЗАЩО се прави това.
Пример: на момиче "х" още на ехограф се вижда хидросалпинкс - по-добре лапароскопия, за да се отстрани.
Но ако всичко до момента си е добре - по-добре ЦС. Сещам се за поне 3-4 момичета, които месец-два след ЦС забременяха. Едно продухване на тръбите им беше достатъчно. А не при всяка лапароскопия се прави такова пропускане на контраст през тръбите (на моето например не е правено).
Момичета, мился, че много изместихте темата!
Интересна дискусия заформихте, но не й е мястото в тази тема!
Между традиционното АГ и специалист по стерилитет има голяма разлика, не я пренебрегвайте!

*
Извинявам се, че аз бях причината за изместването, но знам, че тук най-добре ще ме разберете и упътите.
Искрено се надявам да ми се разминат и двете - и снимката и лапарото! Но може би засилването направо на лапаро, въпреки перфектните ми резултати от хормони, фоликулометрия, спермограма и т. н. се дължи на това, че имаме 2 години неуспешни опити и съм вече на 32.
Пак искам да благодаря на всички за коментарите и съветите, но наистина няма с кой друг да споделя, никоя от приятелките или познатите ми не е минала през това. А темата "лапароскопия или цветна снимка" повече ме уплаши, отколкото да ми даде отговори.
« Последна редакция: Декември 13, 2009, 16:36:59 pm от nomine »
Номине, не се притеснявай!

В темата винаги може да се поиска съвет и винаги ще има кой да го даде :)

Забележката ми беше относно сериозната дискусията, която се заформи, а не за това, че попита какво да правиш.