Здравейте,
аз имам следния въпрос, защо за втория опит трябва пак да подаваш документи, да чакаш да ти се обадят и т.н. това са още 2-3 месеца чакане и бумащини.
Като бяхме първия път да си вземем документите, че сме одобрени, ни казаха че са за 3 опита, а сега се оказва че тези документи са били за 1 опит.
И сега всичко наново, с нов входящ номер (над 5000), те са стигнали до 3000, значи след 2 месеца ще се обадят......., после ще кажат че са свършили парите по фонда......, абе българска му работа. То накрая излиза че можеш да направиш по 1 опит на година.
Някой има ли същите терзания?
Скъпа имам една добра и една лоша новина:
Добрата е, че нови документи няма да се подават /освен разбира се декларация за липса на промяна на обстоятелствата и нова етапна епикриза, която ти подготвя клиниката/- можеш и по куриер да пратиш документите и да се обадиш по телефона във фонда за номера.
Лошата е, че ако си мислиш че ще чакаш 2 месеца.. няма да само 2 - аз си подадох юли документите за 2ри опит и се надявам януари-февруари да ми се обадят /6-7 месеца чакане/.
Относно "българската работа" това е най-прекрасната българска работа, която на мен ми се случва - защото без този фонд, аз нямаше да имам надежда за дете. Парите няма да свършат - успокой се. А за това, че се нареждаме на опашката.. ами, че къде другаде?.. а момичетата, които тепърва подават документи.. какво.. да чакат година .. щото сега които не са успели от първия път пак подаваме .. и хоп първи.. така се завърта омагьосан кръг.. а не е справедливо.. така, че най-справедливо е на опашката.. просто се успокой.. идва коледа..
щастливо време.. усмихни се..
Когато.. тогава!.. Знай, че ще се случи!.. ще стане!.. обещавам ти!.. един ден ще ми пратиш снимки на поколението ти!