0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Кремове с ретинол и опити за бебе
« -: Декември 05, 2009, 11:29:05 am »
Здравейте н всички  :D
Не забелязах да има подобна тема! Правим опити за бебе и всеки месец сме с надежди, но още чакаме. Искам да попитам дали употребата на кремове за лице против бръчки, съдържащи ретинол, могат да повлияят по някакъв начин. Някой дали е чувал такова нещо? Въпросът изглежда глуповат, но е известен токсичния ефект на ретинола (прекурсор, или предшественик на Витамин А)върху плода!!! Аз имам вече един мисед аборт, без изяснени причини. Тогава (преди 3,5 месеца) не знаех, че съм бременна и преди да разбера, употребявах околоочен и нощен крем с ретинол, а така също и антицелулитен с ретинол. Тези кремове би трябвало да се абсорбират само от повърхностния слой на кожата и да не проникват в дермата, но не знам вече и аз, страх ме е да не съм аз причината за това нещастие.
Сега сме подновили опитите (с разрешение на лекаря) и се питам дали е редно да спра да се мажа с кремчета с ретинол или сподед вас няма проблем.
Някой ползва ли такава козметика по време на бременност и преди това?
Ще се радвам на отговор  :lol:
*
Re: Кремове с ретинол и опити за бебе
« Отговор #1 -: Декември 05, 2009, 11:43:06 am »
Моята козметичка ме предупреди да не ползвам кремове с ретинол по време на бременността, защото влияят отрицателно на бебето, но не съм чувала да има проблем да се ползват преди забременяване.
Съжденията  лош - добър, прав - грешен, умен - тъп, добро - зло не отразяват истината, не са истинни, защото това са частични гледни точки.Това е погледът на егото - то осъжда според това както на него му се иска да бъде и както му е изгодно в момента. Затова може би си забелязал, приятелю мой, че понякога една и съща ситуация я осъждаш като добра а в друг момент като лоша. Онзи който съди е егото.Твоята същност не познава такова нещо като съденето, защото нейният поглед е цялостен. Iamtheway
« Отговор #2 -: Декември 05, 2009, 15:08:14 pm »
И аз не съм чула, но си мислех, че докато не знаем за бременността,а тя е факт поне от две седмици (имам предвид преди закъснението) и употребяваме такива кремове, дали не могат да му навредят и дори да убият развиващият се зародиш? Знам ли и аз вече....  :?
« Отговор #3 -: Декември 17, 2009, 16:03:14 pm »
хайде момичета, никоя от вас ли не може да ми каже дали ако използвам кремове против бръчки с ретинол, няма да се натрупа Токсичния за плода витамин А в организма? Много искам да знам дали да ги спра!!! А те са доста ефикасни кремове...
Доста се притеснявам :(
« Отговор #4 -: Декември 17, 2009, 16:21:03 pm »
Ето една статия  , която намерих по въпроса  http://e-vestnik.bg/2277
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #5 -: Декември 17, 2009, 16:37:05 pm »
има данни за увреждащо въздействие на прекомерни дози витамин А върху плода. увреждане, а не изхвърляне на плода!

но...

1. ти не приемаш вътрешно витамин А.
2. не си бременна, а само правиш опити.

мажи си се с крема, щом ти е толкова любим, и не се притеснявай. не си направила спонтанен аборт от мазане с крем.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

« Отговор #6 -: Декември 17, 2009, 23:37:25 pm »
Много ми беше полезна тази статия! Точно такова нещо търсех, а и предполагах. Благодаря ти!!
*

jam

• *
  • 14924
« Отговор #7 -: Декември 17, 2009, 23:39:40 pm »
Много ми беше полезна тази статия! Точно такова нещо търсех, а и предполагах. Благодаря ти!!

нали обърна внимание за кой период на бременността става дума в статията и за какъв тип въздействие? аз ти го написах това.
на 2 седмици след оплождането, ембрионът таман се е прикрепил към стената на матката, няма още ни органи, ни нищо.
не търсете под вола теле.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

« Отговор #8 -: Декември 17, 2009, 23:45:40 pm »
А ако от дълго време се употребяват тези кремове и в организма вече се е натрупал ретинолът, както явно е при мен, тогава имам поводи за притеснение.
Е, сега ще започна с едни самообвинения  :(
*

jam

• *
  • 14924
« Отговор #9 -: Декември 17, 2009, 23:49:44 pm »
момиче, пак ти казвам - мисли малко!
тератогенен ефект означава увреждане на органите на плода, а не мисед аборт в ранна гестационна седмица. колко пъти да го напиша, че да го разбереш?

сега, ако искаш да се самообвиняваш - твоя си работа. щом ти харесва и ти помага...

« Отговор #10 -: Декември 17, 2009, 23:56:00 pm »
Защо си така груба, много ме натъжи...
*

anizi

• 1806
  • Е вярно е, че сърцето ми заби извън тялото!!!
« Отговор #11 -: Декември 18, 2009, 00:11:36 am »
cvetij  аз не мисля, че Jam е груба, даже беше твърде любезна да ти обясни-виж първия й пост, но ти или не я разбираш или не искаш да я разбереш! Никой не е бил груб с теб-не си самовнушавай и това!!!
« Отговор #12 -: Декември 18, 2009, 09:18:01 am »
Cvetij никой не е груб просто искаме да ти отговорим на въпроса. Ретинола-а може да предизвика увреждане на плода при бременност , но никъде не пише че може да предизвика аборт. Спри да се самообвиняваш и да си вкарваш разни филми в главата. Мажи се с любимото кремче , а като забременееш за да си по-спокойна го спри за изсвестно врме  :wink: