Моите NK клетки също като при тем emilia_k бяха 15%, и също така като резултат излязоха между блокажа и началото на стимулацията (също по дълъг протокол). Имуноложката в клиниката ми препоръча вливане на имуновенин. Доктора (при който съм за АРТ)обаче сякаш не обърна внимание на тези стойности и нищо не ми каза. След проведен разговор с професор по имунология, вярно е че не обвързан с клиника по репродукция но все пак е специалист. Та въпросната професорка ми каза, че напоследък стойност 15% се приема за горна граница на норма. Освен това, едно такова леко завишение може да се дължи на моментно състояние на организма - в случая март месец - вируси, настинки , както и сега с тези климатици. Опитах се да се свържа с имуноложката на Плевенския, но както предполагах така по телефона не можах да коментирам (права си е пък жената). Пих агапурин, вигантол и омега 3 фортекс, но за кратко.Не знам, не споря. Тогава реших, че при положителен резултат ще му мисля (първи опит ИКСИ - неуспешен). На коментара след това доки не спомена като причина за неуспеха нивата на тези клетки. Реших и да не се ровя и да се опитвам да си разяснявам каква точно е ролята на тези NK клетки и при колко завишени стойности вляят и как точно влияят. Само споделям. И до колкото виждам еднозначно мнение по въпроса няма. Особено за едно такова леко завишение. Скоро пак ще влизам в "играта" и това все пак си ми стои като въпросителна.