Мен по-скоро не ми е ясно какво значат трите отделни показателя сами по себе си.Иначе мен специалист ми ги назначи НК клетките,ама не знаех, че са три вида
Ще се опитам с 2 думи да разкажа, какво съм чела, но разбира се не съм лекар.
НК-Клетките са т.нар. клетки убийци, защото те приемат бебето за чуждо тяло в организма на майката и започват да го атакуват. NKT-са активните клетки, което както виждам при теб е добре, различават се по строежа си разбира се NKT/CD3+CD56+/; NK/CD56+CD3-/. Мисля, че това е по-важното, че активните клетки са ти в норма иначе NK, NKT клетките не са постоянна величина, те може да се активират от всякаква инфекция в организма /болен зъб, хрема, синузит/,като цяло НК клетките са разновидност на Т-лимфоцитите.
Както и dgina написала, в момента са и 5,2%, а преди 12% и аз смятам, че ако преди следващата процедура си направи изследване и са под 12% няма смисъл от вливания. А фраксипарина на мен ми е изписан за друго, защото имам генна мутация свързана с тромбофилия, за НК-клетките е имуноглоболиновата терапия, т.е. вливания на имуновенин и интралипид/ в момента доколкото знам, не се произвежда и вливат липовенос/Колкото до новия продукт не съм запозната, но прочетох листовката му и не смятам да си го вливам, преди изрично да говоря с доц.Конова, защото пише да не се влива по време на бременност от 1-3 месец,защото липсват достатъчно данни при такива пациентки и трябва да се прецини съотношението от полза и вреда при такива пациентки,а чета из форумите, че момичетата си го вливат, явно е въпрос на лично решение.
Но по принцип досега имам 2 аборта и съм забременявала по естествен начин, не съм запозната с терапиите при инвитро, та не знам дали терапиите са съвсем единтични
КАКВО Е ИМУННА СИСТЕМА?
Имунната система е съвкупност от голям брой жлези, органи и произвежданите от тях клетки и белтъци. Основната им функция е разпознаването и неутрализирането на всички чужди за организма вещества (антигени), които могат да представляват заплаха за организма. С други думи казано, имунната защита действа на принципа предпазване на „своето” и унищожаване на „чуждото”. Особено важно за целта е разпознаването – прецизна функция, без която имунната система може да нападне собствените ни клетки. За щастие природата е измислила мъдър метод, чрез който да извърши това. Този метод е свързан с химическите маркери, наречени антигени, които всяка клетка съдържа. Тези антигени могат да се сравнят с лични документи. Ако имунната система „забележи” подозрителен субект (чужд антиген на вирус), тя първо „иска личните му документи”, за да се разбере въпросната клетка дали е собствена или „нашественик”.
В имунната система участват тимусната жлеза, далакът, костният мозък, лимфните възли, а също и клетките непосредствени участници в имунната защита – макрофагите, В- и Т-лимфоцитите, NK-клетките и други, както и антитела с белтъчна основа – имуноглобулини, цитокини, лимфокини и други. Когато организмът на здрав човек е нападнат от чужди антитела целта на белите кръвни телца е да ги неутрализират. Най-активни в това отношение са В- и Т-лимфоцитите, които произвеждат имуноглобулините.
По сложност имунната ни система може да се сравни с нервната система, с която тя е в тясна взаимовръзка. Имунната система не само произвежда антитела срещу различните болестотворни микроорганизми, но и може да запамети как се произвеждат тези антитела години наред т.е. създава имунитет срещу тях.
Имунната система осъществява също регулация на имунния отговор до оптимално за организма ниво. Но различни фактори могат както да отслабят, така и да заслилят имунната система. И тъй като в съвременния начин на живот първите преобладават, трябва от една страна да ги сведем до минимум, а от друга – да подсилим имунната си система.
Успех!