Здравейте момичета!
За много години!
Бъдете живи и здрави!
Много усмихнати и нека желанията ви се сбъдват все повече!
Мир в душата и любов в сърцата!!!
След направено изследване за НК клетки, резултата е:
Субпопулация NK-клетки CD3-CD16+56+ резултат: 20.7 реф. ст-ст: 2 - 13
Субпопулация NK-клетки CD3-CD16-56+ резултат: 18.1 реф. ст-ст: 3 - 16
NK клетъчна активност (NKa) резултат: 11.8 реф. ст-ст: N < 10%
т.е. над нормата съм доста. доц. Русев ми препоръча вливане на интралипид веднага след цикъл и преди овулация. И това ще ме държи 2 цикъла. Ако в този период забременеем, веднага след втори положителен тест правим още една вливка. А заради хетерозиготното носителство в пакета с тромбофилии ще съм на аспирин протект и мета фолиева киселина.
Направих вливка с интралипид на предишния цикъл. Сега ми е втори цикъл. Ако и след него няма бременност, лекаря препоръчва следваща вливка, може би след контрола на нивата на НК клетките.
ОБАЧЕ... След много четене и размишляване ми възникна следния "еретичен" въпрос:
ЗАЩО ТРЯБВА ДА СЕ прави вливка за имуносупресия?!?!
Прости разсъждения довеждат до извода, че щом тези клетки са в повече и са по-активни от нормата, значи в организма има някакви агенти, някакъв може би възпалителен процес, който провокира имунната система!!! Нали така?!
Тогава ако пресираме имунотелата изкуствено, без да сме открили и отстранили причинителя какво се случва по-нататък?! Според мен последиците ще са меко казано катастрофични... Разбира се това ми изплува месец, след като направих вливката. Е, не е фатално, тези вливки действат около 2 месеца
.... т. е. действието на интралипида ще се "изпари". Но остава въпроса с възпалителните процеси.
Нали не си мислим, че интралипид лекува каквито и да били инфекции, паразити и вируси!
Тааааа на някоя друга кандидат-мама дали не са й хрумвали подобни мисли. Моля да ги споделите с мен!