Pippi, това може да значи две неща:
- или технологично са решили да променат съотношението: Lactobacillus bulgaricus/ Streptococcus thermophilis, в полза на първите, защото вторите представляват естественият консервант, който е "отговорен" млякото да не се вкисва (както и да сладни, вместо да кисели). В киселите млека няма изкуствени консерванти. В този случай информацията на опаковката е подвеждаща и могат да бъдат съдени.
- вторият вариант (който на мен ми се струва по-логичен) е занижена хигиена при производството на мляко. Когато в процеса на производство до уж стерилната среда са допуснати и други бактерии или замърсители, които са "виновни" за това ранно вкисване. Вторичен белег за това би могло да е специфично запенване по горната повърхност на млякото, промяна в гъстотата или цвета му.
Изобщо не смятам, че подобно нещо е повод за радост, напротив! Имай едно на ум за това мляко!