Не мога да се сетя къде бях чела,че диетата се прилага според кръвната група.Всеки организъм разгражда храната по различен начин.Едни дебелеят от моркови,други от шоколад.Има и спешни случаи,които от всяка хапка се заформят.Зълва ми например яде 1 чиния ядене с половин хляб и не е надвишила 48 кг.Аз 3 мес не хапвам хляб и сладко и.....хем гладна,хем дебела
И за това си има причина.
Когато спреш да подаваш на тялото храна, първите 10-15 дена може и да свалиш някой килограм.След това обаче,започваш да задържаш на едни килограми.Причината е в това ,че тялото минава на друг режим,забавен метаболизъм, то е в стрес. Тогава , много бавно гори от складираните запаси(мазнините),защото незнае кога ще му се подаде храна.
Затова и след като се спре каквато и да е диета,тялото си връща загубените килограми ,дори и качва повечко (от страх да не се повтори стреса в който е било, презапасява се).
Добре е да се спазва определех хранителен режим постоянно.
Най-добре се смъкват килограми,когато се яде често и по-малко.Така тялото е спокойно,че редовно му се подава храна - като не му достигне използва от собствените си запаси, защото е свикнало, че редовно му се подава храна.