Аз също напоследък си взимам Бор-чвор.
А, относно това, кое кисело мляко е най- "истинско".....
До колкото си спомням (щото сега нямам такова в хладилника та да проверя със сигурност)...
на кисело мляко
"ЕЛБИ", май беше производство на ЕлБи булгарикум...та там пише че било заквасено със
"лакто бацилус булгарикум" ... демек оня "бацил" дето прави киселото мляко да вкисва след няколко дни.
НО не съм си правила опити да видя кога аджеба ще вземе да вкисне.
Вземала съм сирене на същата фирма, и е добре узряло и твърдо и ми е харесвало.
Данон, както и други млека ги заквасват с друг един бацил. (не му помня точно името, но го пишеше на кофичката)
Като ходихме на Пампорово, та...там до Бачковския манастир, продаваха домашно овче кисело мляко.
Е...... нямаше нищо общо с което и да било мляко дето е по магазините.
То... и цената си му я биваше де.... 3 лв. за 800гр.
Ама беше страшно вкусно.
Според мен, ако някой наистина държи да яде истинско кисело мляко - трябва да си го кваси сам.
Аз .. обаче, още не съм усвоила това умение. Само съм гледала... ама никога не съм пробвала сама.
за сега си ям тия по магазините, но сменям марките, щото понякога ги развалят..пък и може да попадна на някое по-хубаво... Не съм привъженик на една определена марка... щото обичам разнообразието.
аре стига съм приказвала, че май нищо съществено не казах..