0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: За донорството на яйцеклетки - насрочена среща
« Отговор #20 -: Декември 16, 2009, 22:23:23 pm »
И с това че съм набрала инерция. Искам да кажа че съм обидена на Стефи за поста в който е написала че- Преставителките са заявили че за сега не искат да се търсят възможности за финансиране от страна на държавата за Донорски програми.Аз като човек който е в позиция на нуждаещ се от дон.яицеклетки не бих се отказала от държавна финансова помощ.Но ми е ясно че за да се изисква такава помощ .Трябва да бъде преразгледана Наредба 28
Re: За донорството на яйцеклетки - насрочена среща
« Отговор #21 -: Декември 16, 2009, 23:38:28 pm »
Не е за подценяване финансовата страна на въпроса! Цената на ин витрото с донорска яйцеклетка е непосилна предполагам за повече от нас, а това ни е и единствения шанс. Тогава какво правим? Нищо! И не виждам, поради каква причина държавата ни орязва нас от финансово подпомагане. Защо да нямаме право да кандидатсваме за финансиране от фонда, както всички останали в същия размер или поне част от сумата, която се отпуска на другите? Е, то е ясно, че ще се доплаща, но и мъничко помощ все е нещо.
*
Re: За донорството на яйцеклетки - насрочена среща
« Отговор #22 -: Декември 17, 2009, 09:08:50 am »
Мда, ми да се извиня, ама все пак правилно съм го написала, че ЗА СЕГА, именно защото първо трябва да се направят промените в съответното законодателство.
*

    dess_dess

  • *****
  • 2328
  • станах двойна мама
Re: За донорството на яйцеклетки - насрочена среща
« Отговор #23 -: Декември 17, 2009, 10:01:01 am »
В първоначалните предложения изпратени до двете организации беше засегната и финансовата страна на проблема, но на срещата представителките заявиха, че нямат притенции и за сега не искат да се търсят възможности за финансиране от страна на държавата.
Мда, ми да се извиня, ама все пак правилно съм го написала, че ЗА СЕГА, именно защото първо трябва да се направят промените в съответното законодателство.
Ами да, но какъв  е проблема например, едновременно да се извършват тези промени, то и без това, ще трябва да се промени нНредбата, но в тази връзка ще се засегне  и проблема с финансирането от страна на държавата и на тези двойки, които също са с репродуктивни проблеми, но се нуждаят от тези донорски програми на яйцеклетки.
Нима те/ние/ не сме също семейства с репродуктивни проблеми??? та сме изключени от помощ от страна на държавата, от същата тази държава, чиито граждани сме всъщност и на която продължаваме да плащаме данъци, такси и пр ...Ами в такъв случай пък нека, бъдем освободени от тях!
Извинете ме за поста но и аз, набрах малко ...


*

    ultra

  • Анна Зашева
  • *
  • 7291
Re: За донорството на яйцеклетки - насрочена среща
« Отговор #24 -: Декември 17, 2009, 11:29:50 am »
А вие отидохте ли на срещата, за да защитите позицията си?


“Experience is the name every one gives to their mistakes.” Oscar Wilde
Re: За донорството на яйцеклетки - насрочена среща
« Отговор #25 -: Декември 17, 2009, 11:54:48 am »
Всяка една от поставените за разглеждане точки е важна. Аз съм ЗА всяка една от тях. Мисля, че не е правилно да се степенуват нещата по този начин - кое е по-важно и кое по-маловажно. На всеки му е важно това, което лично го касае! Аз съм За премахване на Възрастовото ограничение, защото всички сме равноправни - ядем един и същи хляб и дишаме един и същи въздух. Дали на 20 г. или на 45 г. все сме жени и е нормално и естествено да си искаме рожба, независимо от годините. Колкото до премахването на ограниченията за донора, също съм ЗА,защото лично аз повече от две години се блъскам и с това /с търсенето на подходящия за мен донор/ и чрез нета и чрез познати - е,вярвайте ми, не е невъзможно да го намериш, но е много трудно. Винаги изкача по нещо /най-вече горната възрастова граница/ и нещата пропадат до там. Ако ти го търсят от клиниката е по-лесно, просто не мислиш за нищо, а само чакаш да ти се обадят, че са ти намерили такъв. В рамките на 3-4 месеца,нещата се случват, но сумата,коята трябва да заплатим е много голяма /е да вярно е, че за всеки представата за "много" е различна/, за това да кажем - двойна от тази, която заплащат другите. И като не можеш да си платиш, започваш да ги събираш /а те не се берат от дърветата/, а времето и годините си минават и така се въртиш в един кръг, от който и аз не знам как се излиза. Така, че господата управници, нека се понапънат и помислят и за нас и нека се аргументират с какво сме по-различни от другите жени. Някак ми е доста обидно тяхното отношение към жените с ИЯР.
Сурогатството също трябва да се постави като проблем. Напълно подкрепям и това! Държавата е длъжна да помисли за всекиго по мъничко поне, та нали сме нейни граждани.
Дано ни чуят "великите" министри....
Re: За донорството на яйцеклетки - насрочена среща
« Отговор #26 -: Декември 17, 2009, 14:24:21 pm »
Здравейте,
Малко късно реагирам! Бях ранена след първите думи - резюме на Стефи ! Вярно е че от близък човек най-много боли ! Сега след като тя се извини че не точно се е изказала за една от точките за която най-много драпахме почвам да се съвземам !

Искам да се извиня за определяне на датата и слабото присъствие - аз съм много виновна. Аз поисках да бъде 5 или 12 декември - но не бях видяла прогнозата на времето в Интернет в перспектива. Тези виелици провалиха присъствиете, дори партийни форуми се провалиха заради липса на кворум !

За мене всички точки са важни ! Аз още в началото казах че дори една да се придвижи е успех  ! За финансовата страна не съм очаквала че ще стане веднага. наивно е да се помисли даже. Но твърдя че по време на криза  СЕ ИНВЕСТИРА В ЧОВЕШКИ КАПИТАЛ !

 И не ми казвайте че ще се примирим със ситуацията !Това е вече старомодно!

  ULTRA, искрено се радвам се че се включи. Значи събудихме интерес у теб! Хвърляме ти ръкавицата да оглавиш най-трудната точка за законодателни промени ! Приеми я като предизвикателство ! Ти умееш да опечелиш битки!

  Пожелавам успех на твоите начинания !
  Поздрави !



 

 
*
Re: За донорството на яйцеклетки - насрочена среща
« Отговор #27 -: Декември 17, 2009, 17:39:39 pm »
Момичета, няма нужда от толкова драматизъм :wink:
Нека първо се опитаме да променим Наредба 28, след това разбира се ще мислим и за вариантите за финансиране.
*
Re: За донорството на яйцеклетки - насрочена среща
« Отговор #28 -: Декември 17, 2009, 19:14:28 pm »
Момичета, да се включа и аз - на тази среща не можах да присъствам, защото имах сериозен ангажимент, но на другата ще дойда - обещавам!
И ще се боря за финансиране!
Подкрепям да се увеличи възрастта над 43!
Доколкото за възрастта на донорката - нека да отпадне само, ако лекарите преценят, че е добре да отпадне, както и изискването донорката да е раждала жена!
Това са сериозни неща, ние каквото и да казваме - това трябва да се прецени от специалистите!!!
*

    sixsens

  • *****
  • 4138
  • Благодаря ти, докторе!
Re: За донорството на яйцеклетки - насрочена среща
« Отговор #29 -: Декември 17, 2009, 22:39:42 pm »
Такааа, аз предлагам Стефка, Ани и Зачатие изобщо, да спрат да се занимават с това, да спрат да ходят по такива срещи, да спрат да се борят и да драпат пред държавата. Па може и да стане работата. Да ви видим вас, дали ще се наемете! И да видите тогава, толкова лесно ли стават нещата, колкото си мислите. То иначе да седите отстрани и да чакате някой да ви я свърши, че и акъл да давате, е много лесно и явно добре ви се удава!
С малки изключения, повечето само плюете и искате! Ами хайде и малко да дадете, а!
« Последна редакция: Декември 17, 2009, 22:41:53 pm от sixsens »
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
Re: За донорството на яйцеклетки - насрочена среща
« Отговор #30 -: Декември 18, 2009, 08:37:59 am »
Това пък какво беше ?
Вие с нас ли сте или против нас ? Не знаете ли че сме по-чувстителни от другите ?
Напомняте ми на друга ситуация- сития не вярва на гладния !
Тука никой не плюе - напротив, всички сме изпълнени с уважение и надежда към нашите патронки и всеки път го повтаряме !
Напротив аз тук видях сред съфорумките много достойни личности !
Не приемам мнението ви категорично !
*

    mini

  • *
  • 8160
  • purple addicted
Re: За донорството на яйцеклетки - насрочена среща
« Отговор #31 -: Декември 18, 2009, 08:42:37 am »
Извинявай, кой точно определя колко чувствителен да е всеки човек, не може да се категоризират така нещата. Тук са минавали /и особенно заминавали след това/ много хора с претенции за висока чувствителност, но никой на сила нищо не прави. Помислете малко трезво, защото за да промениш нещо трябва твърда и рационална, а не ревлива и емоционална позиция.
Поздрави и успех за скорошно добро развитие на нещата, никой от сдружението и УС на сдружението няма магическа пръчица в ръцете и при всеки новопоявил се да я размаха, за да сбъдне точно неговата мечта.
Весели празници и бъдете здрави.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
Re: За донорството на яйцеклетки - насрочена среща
« Отговор #32 -: Декември 18, 2009, 09:30:07 am »
Измества се поставената тема за дискусии по проблемите за донорството на яицейклетки и възможни мероприятия.
Аз я поставих и затова не  желая да се превръща в друг вид спор.
 Моето поведение в случая е -
  ПО УМНИЯ ОТСТЪПВА !
*

    dess_dess

  • *****
  • 2328
  • станах двойна мама
Re: За донорството на яйцеклетки - насрочена среща
« Отговор #33 -: Декември 18, 2009, 09:46:09 am »
Такааа, аз предлагам Стефка, Ани и Зачатие изобщо, да спрат да се занимават с това, да спрат да ходят по такива срещи, да спрат да се борят и да драпат пред държавата. Па може и да стане работата. Да ви видим вас, дали ще се наемете! И да видите тогава, толкова лесно ли стават нещата, колкото си мислите. То иначе да седите отстрани и да чакате някой да ви я свърши, че и акъл да давате, е много лесно и явно добре ви се удава!
С малки изключения, повечето само плюете и искате! Ами хайде и малко да дадете, а!
"Хубаво предложение"  8O  и то особено от човек, пред когото не стои изобщо проблем за финнасиране. Защото просто той, е от онези от "привилегированите" от фонда!
По отношение на даването на акъл, ами и аз бих казала така - наистина, ако не сте засегнати от този проблем (донорството на яйцеклетки)то, наистина ама, недейте давйте акъл, тъй като най-малкото тази болка Вие, явно чужда, тъй като не се е струпала на вашата си камбанария!
Благодаря на Зачатие, фондация искам бебе и останалите за съдействието, благодаря ви от сърце ... за усилията, които полагате за нас!


*
Re: За донорството на яйцеклетки - насрочена среща
« Отговор #34 -: Декември 18, 2009, 13:01:01 pm »
Такааа, аз предлагам Стефка, Ани и Зачатие изобщо, да спрат да се занимават с това, да спрат да ходят по такива срещи, да спрат да се борят и да драпат пред държавата. Па може и да стане работата. Да ви видим вас, дали ще се наемете! И да видите тогава, толкова лесно ли стават нещата, колкото си мислите. То иначе да седите отстрани и да чакате някой да ви я свърши, че и акъл да давате, е много лесно и явно добре ви се удава!
С малки изключения, повечето само плюете и искате! Ами хайде и малко да дадете, а!
Толкова неуравновесено изказване отдавна някой не е правил тук по темите. Аз лично не мога да разбера какво го е провокирало!
В момента нещата се обсъждат, та в тази връзка "даването на акъл", особено от жени, засегнати от проблема би трябвало да се адмирира, а не порицава и то от модератор! Като цяло модераторите не би ли трябвало да потушават скандалите, а не да ги предизвикват, това не противоречи ли на правилата на форума?
Конкретно аз мисля, че се старая да направя нещо и като начало станах член на зачатие, както и ясно заявих, че ще участвам в бъдещи срещи по проблема!
Най-добре е да се смени тона в темата (това важи за всички) и тя да стане наистина конструктивна, в противен случай, ако ще се разтоварваме в нея - да я преместим в емоционални!
*
Re: За донорството на яйцеклетки - насрочена среща
« Отговор #35 -: Декември 18, 2009, 13:12:14 pm »
Момичета не се изнервяйте излишно .Всичко ще се нареди лека полека .Пък и кой с какво може да помага.Сега в случая се получиха някой недоразумения .Никой не е казал че държавата не трябва да помага .Трябва но на тоя етап -първо да се направят промени в Наредба 28 и тогава ще се търсят начини за финансиране .Сами знаете че законовата страна е от значение за всички наши искания.
*
Re: За донорството на яйцеклетки - насрочена среща
« Отговор #36 -: Декември 18, 2009, 13:33:48 pm »
И да допълня за успокоение .Предприех някой стъпки  за Донорската програма и Възрастови ограничения дано има развитие.Има хора който не пишат тук но са засегнати от тоя проблем.А от Патронките  очакваме Силно рамо.
*

    mini

  • *
  • 8160
  • purple addicted
Re: За донорството на яйцеклетки - насрочена среща
« Отговор #37 -: Декември 18, 2009, 13:52:16 pm »
http://www.zachatie.org/index.php?option=com_content&task=view&id=966&Itemid=31

Запознайте се с жалбата внесена от сдружение Зачатие в КЗД
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
Re: За донорството на яйцеклетки - насрочена среща
« Отговор #38 -: Декември 18, 2009, 14:49:15 pm »
Само бих искала да вметна, че благодарение на активността и работата, която свършиха от името на Зачатие sixsens и cygnus, в Бургас има финансиране от общината за двойки с репродуктивни проблеми.

Така, че замислете се малко какво означава изказването на sixsens, преди да избухвате срещу нея.

*
Re: За донорството на яйцеклетки - насрочена среща
« Отговор #39 -: Декември 18, 2009, 14:57:18 pm »
Само бих искала да вметна, че благодарение на активността и работата, която свършиха от името на Зачатие sixsens и cygnus, в Бургас има финансиране от общината за двойки с репродуктивни проблеми.
Нека поскромничим - програмата в община Бургас е тяхна, нямаме влияние по нейното иницииране - бяхме поканени да присъстваме като неправителствена организация на комисиите й и сме много доволни от работата на програмата, признавам си.

Колкото до конкретната тема - провокацията беше от начина, по който се отправи даденото предложение, а не самото предложение, което наистина е основателно и работа по тази тема има много за вършене.