Здравейте момичета
,
annie13 реших да пиша макар и чак сега, за да споделя, че аз също лежах (съседна стая) в Шейново в деня на твоето раждане. Толкова бях потресена , че още имам страховити спомени. Между всички пациентки настана такъв смут, че тръпки ме побиват и сега.
На мен също ми предстоеше раждане по-медицински причини (прееклампсия) и Сигридов ми препоръча няколко вариянта на болници, като явно тогава Шейново и Велев са били напред в списъка и смяташе, че поверява пациентките си в добри ръце.
Бях на партера и станах неволен свидетел на всичко по извеждането на бебчето, майка ти тичаща около него и прочие ... Точно тогава течеше едно проблемно раждане на момиче от съседната стая, която беше лежала много време в болницата и извънредно бяха ангажирани всички с този случай. Бебето е било без коремна стена и е било организирано предварително привеждане в Пирогов (раждането беше за следващата сутрин, но явно и там нещо е възникнало).
Толкова се разстроих, че неможех да спра да плача, а мъжа ми неможеше да ме успокои! Такова безхаберие и нехайство видях, че се стъписах! А медицинския персонал само повтаряше , че бебето е добре и всичко се е разминало! В такъв момент съзнаваш колко си безсилен - заобиколен от лекари и медицински персонал, а в крайна сметка си сам!
Мислех да си тръгна на секундата, като видях твоя случай, но преспах и си тръгнах преждевременно на другия ден. Епикриза така и не се върнах да търся... Не бях на себе си когато ден по-късно разказах на Сигридов как негова пациентка е родила със серклажа и прочие детайлите за линейката и т.н. Той сякъш се стъписа, погелдна ме и каза "Как да имам очи да насочвам пациентки при такива .... случаи." Така аз родих в I АГ Света София, след като ходих по празниците сутрин и вечер да ми поставят кортикостероиди за дробовете в отделението на Игов. На Велев така и не се обадих повече. Всички лекари, вкл. Велев, бяха изтеглили всички планувани секция преди коледните празници и Шейново се пукаше по цепките от родилки.
Другия абсурд беше в I АГ Света София, където постъпих с няколко поредни изследвания на
количествен анализ за протеинурия, а шефката на патологията и другите лекари в очите ми заявиха, че в тяхната лаборатория изобщо нямам белтък в урината!!! А стойностите ми бяха
6 000 (норма 30), но те не взимали под внимание другите лаборатории! В карайна сметка пуснх Микроалбуминурия, след което ме приведоха за секцио още на дугия ден, защото съм имала "++", а при третия "+"
HELP-а не ми бил мърдал! Е аз си го знаех, но добре че и те се убедиха! Иначе ми говореха като на малоумен как за бебто е по-добре да се роди в 37 г.с. ! и, че не Сигридов а те ще вадят бебто!
Всичко нататък и до сега се разви благоприятно за щастие. Но като цяло моя опит ме убеди , че в БГ май е божа работа...
И да не се случва никому да е този "еденичен случай" ....
Желая ти много късмет, а на малкия Самуил от все сърце пожелавам лошото да остане завинаги зад гърба !