0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Мнения за д-р Велев Шейново
« -: Декември 03, 2009, 11:42:26 am »
Момичета, имате ли впечатления от д-р Велев? Особено що се отнася до раждане? Препоръчаха ми го мои познати, а и д-р Сигридов, който следи бременността ми,ме насочи към него.

Re: Мнения за д-р Велев Шейново
« Отговор #1 -: Декември 03, 2009, 14:17:16 pm »
Само хубави неща мога да кажа за него. Братовчедка ми ражда при Велев. Имаше усложнения, роди преждевременно и тя остана очарована и от него, и от целия екип, който я е израждал. Също така е много доволна от неонатологията и грижите, които са полагали за бебчето около две седмици.
На мен лично ми прави лапароскопия поради извънматочна бременност. Запазихме тръбата и сега съм бременна и според мен не малка заслуга за това има др.Велев.
Сега ходя при друг лекар, тъй като София ми е доста далече и е малко рисковано да пропътувам 250км за да раждам там :)
Първият път, когато посетих сегашния си доктор и видя белезите от лапароскопията ми каза "Незнам къде са ти я правили, но доктора си е знаел работата. Със сигурност е практикувал подобни операции с години."


*
Re: Мнения за д-р Велев Шейново
« Отговор #2 -: Декември 03, 2009, 19:55:01 pm »
Много добър лекар. Той ми направи секциото. Бяхме решили нормално раждане, ама в последствие се развиха по друг наначин нещата. Доволна съм.
Re: Мнения за д-р Велев Шейново
« Отговор #3 -: Декември 04, 2009, 11:56:30 am »
Благодаря Fifa  и Джиджи. И аз съм чувала само хубави неща за него,но си е друго да го чуеш от първа ръка.

Re: Мнения за д-р Велев Шейново
« Отговор #4 -: Януари 06, 2010, 11:56:32 am »
Аз също бях пациент на д-р Сигридов и реших да раждам при д-р Велев.Останах много доволна от него и екипа му.При мен се наложи секцио понеже бях с близнаци,но мога да го препоръчам като добър специалист.
*
Re: Мнения за д-р Велев Шейново
« Отговор #5 -: Октомври 22, 2010, 13:03:58 pm »
Аз не съм раждала при Велев, но съм оперирана от него - лапароскопска операция на ендометриозна киста. Благодарение на него всичко завърши с успех... от откриването и диагностицирането на кистата, през операцията и до назначаване на успешното лечение за 3 месеца. Сега вече работим за бебе след дадената от него зелена светлина. Д-р Румен Велев за мен е най-добрия лекар гинеколог! За нищо на света не бих го заменила, доверила съм му се отдавна на 100%, а това както знаете е най-важното!  Препоръчвам го с 2 ръце. Бог да му дава здраве!!! :P
*
Re: Мнения за д-р Велев Шейново
« Отговор #6 -: Октомври 22, 2010, 17:31:57 pm »
Д-р Сигридов ме насочи към д-р Велев , родих при него със секцио и съм доволна , свърши си перфектно работата.Само условията в Шейново са под всякаква критика ,но това е една друга тема.
Re: Мнения за д-р Велев Шейново
« Отговор #7 -: Октомври 22, 2010, 23:28:04 pm »
За съжаление ще кажа, че изборът ми на д-р Велев и на Шейново беше най-голямата грешка в живота ми, чийто последствия детето ми ще изпитва цял живот, защото вече е с диагноза детска церебрална парализа.  Лежах там цяла седмица с контракции преди да родя в 28 г.с. Изследваха ми секрет за инфекция, който излезе чист, но все пак ме покриха с антибиотик. Получих изтичане на води, което д-р Велев потвърди цели 3 дни след като му казах,че подозирам такова. След засилване на контракциите ми на 4-тия ден от постъпване в болницата, сама си поисках инжекциите за развитие на дробчетата на бебето (добре,че бях чела преди това). Два-три часа преди да родя, когато получих много силни контракции се обадих на д-р Велев с молба да дойде (беше неделя) или да ме насочи към друг гинеколог. Той се обади на акушерка, според която контракциите ми бяха слаби и лъжливи :x :x :x. Д-р Велев ги инструктира направо да ме прехвърлят  в Майчин дом. Оказа се,че болницата не разполагала с линейка, а щяха да ме превеждат с такси  8O, като акушерка щяла да ми държи всичките системи в колата. Никой не ни уведоми,че става въпрос за такова безумие и чинно си чакахме „линейката” около час, а мъжът ми можеше да ме е закарал няколко пъти дотогава. Докато течеше „организацията” с таксито, ми изтекоха водите напълно. Д-р Велев беше в течение какво се случва, но дойде доста по-късно. Самото раждане беше вагинално в манипулацонната на етажа на патологична бременност, на мръсен чаршаф. Дежурният, който викнаха след хиляди молби минути преди да родя, не можа да си намери стерилна ножица с която да ми махне серклажа и родих с него. Разнасяха дете 1200 гр. неможещо да диша, по етажите, завито с чаршаф. Оказа се, че нямат транспортен кувьоз в сградата и са го изнесли на -15С с една тънка пелена до извикания реанимобил. Започнаха да ми махат плацентата на живо, защото бях яла 3-4 часа преди упойката. Направих страхотна инфекция, поддържах висока температура 3 седмици, даваха ми антибиотик на сляпо, без изследвания цели 6 дни. Д-р Велев искаше да ме изпише на 3-тия ден след раждането, но пак по мое настояване ми направиха кръвни изследвания,като левкоцитите ми бяха 19 хиляди (норма до 10-11), а CRP, което е показател за инфекция ми беше 180 (норма 5). Едва тогава ми изледваха лохиите (чакахме още 3 дни за резултат) и се оказах с 3 вида бактерии, най-вероятно за които заслуга имаше и мръсния чаршаф. При невероятно пазене цялата бременност, правех и профилактични микробиологии от 4 месец, всичките абсолютно чисти. Тъй като много се влоших, ме посъветваха да ми спрат кърмата, че тръгне ли инфекция към  гърдите, може да стане фатално. И така лишиха Самуил от единственото, което можех да направя за него тогава – да давам кърма.
Според мен професионализма на един лекар и една болница си личи в такива критични ситуации, а не когато всичко е наред и просто си правим поредното планово секцио за 45 мин. Извинявам се за дългия и стресиращ пост. Надявам се, че съм изключение и не се случват на други жени подобни неща и то във водеща гинекологична болница.

Re: Мнения за д-р Велев Шейново
« Отговор #8 -: Октомври 23, 2010, 00:52:07 am »
Ани, съжалявам за всичко, което си преживяла. Не мога да повярвам, че това се е случило в столицата, в една от най-големите специализирани болници.... все още не би ме учудило ако беше в дълбоката провинция-там редовно се случват подобни неща. Дай Боже детенцето да се възстанови колкото е възможно и да има пълноценен живот


Re: Мнения за д-р Велев Шейново
« Отговор #9 -: Октомври 23, 2010, 23:22:49 pm »
Благодаря Джиджи! Честно казано,ако ми го беше разказал някой и аз нямаше да повярвам и то за Шейново, но уви случи ми се на живо. Най-лошото според мен е,че не се касае за единична (дори и да е фатална) издънка, при мен беше поредица от недоглеждане и безотговорност на много действащи лица, вкл. д-р Велев. Просто на никой не му пука за твоето здраве и живот и за този на детето ти, а за мен лекарскта професия предполага поне малко сърце, коректност и отговорност. Намерих ги при д-р Стаменов, д-р Сигридов, д-р Георгиева от Педиатрията,която спаси живота на сина ми, но не и в Шейново.

Re: Мнения за д-р Велев Шейново
« Отговор #10 -: Март 07, 2011, 19:18:29 pm »
Познавам лично др.Велев,но никога не съм била негова пациентка.Срещнах го преди да вземе специалност.Вярвам,че това,което си написа е самата истина.Чувала съм и за други негови провали,преди години...Съжалявам,че си изживяла всичко това.Веднъж в разговор с др.Стаменов стана дума за него...казах просто да не ми го предлага като алтернатива!...............Надявам се да има възмездие.


Desunt inopiae multa, avaritiae omnia
Re: Мнения за д-р Велев Шейново
« Отговор #11 -: Март 08, 2011, 00:10:02 am »
Кисела, за съжаление възмездие е доста трудно да се търси в България. Лошото е, че липсата на такова води до повсеместно безхаберие  :(. Както съм казала и по-горе - единични грешки се случват на всеки лекар, но системната поредица от много такива е страшна.

*
Re: Мнения за д-р Велев Шейново
« Отговор #12 -: Март 08, 2011, 00:26:53 am »
annie13, знаех за проблема на детето ти, но не знаех, че е възникнал при раждането. Още по-мъчно ми стана, защото са могли да го предотвратят.

Д-р Велев преди няколко месеца заяви в телевизионен репортаж, че репродуктивните проблеми и трудното забременяване се дължат на промискуитета при жените.
http://www.zachatie.org/index.php?option=com_content&task=view&id=1057&Itemid=31
Re: Мнения за д-р Велев Шейново
« Отговор #13 -: Март 08, 2011, 00:52:15 am »
Ани, много съжалявам за това, което ти се е случило. Нямам думи направо, и това ми били една от водещите АГ клиники и лекар. Аз не съм раждала в Шейново при д-р Велев, но от клиниката ми го бяха препоръчали. Добре, че отидох на няколко прегледа при него и нещо не ми допадна, та се разубедих да раждам там, въпреки, че моя позната горещо ми го препоръчваше.  Направи ми лошо впечатление, че прегледите бяха за по-малко от 5 мин., той нищо не казваше, само да дойда след месец пак. Аз бях с предна плацента, той през цялото време пишеше, че съм със задна, явно толкова я е гледал.  Всеки път за едно и също нещо ми взимаше различна сума, по тел. ми бяха казали, че прегледа е 50 лв, а на мен ми взимаше 60,70, 80, всеки път както си реши. Отделно само ме разпитваше какво работи мъжа ми, явно да реши колко да си поиска за раждането, защото знам, че на едни е взимал 500, на други 1000 лв. Та така, в крайна сметка се отказах да раждам там и явно съм взела добро решение, още повече, че и моето бебе се роди рано в 34 гс.  Даже докато Изабела лежа в Токуда се запознах с няколко майки с бебчета, родени в Шейново с инфекции от раждането и преместени в Токуда.
Re: Мнения за д-р Велев Шейново
« Отговор #14 -: Март 08, 2011, 23:47:08 pm »
Цигу, този репортаж направо ме втрещи  8O. Все пак той продължава да работи с пациентки на една от най-големите клиники за стерилитет.
А за моя случай - не знам дали нещата щяха да са различни, ако си бяха свършили работата... За мен е престъпление да оставиш дете в 28 г.с. да се роди извън родилна зала, при положение, че бях в болницата вече цяла седмица. Синът ми изплака, но явно не е дишал  тези няколко минути, когато е разнасян по коридорите, а липсата на кислород за мозъка е основна причина за развитие на ДЦП. Бил е с Апгар 1,когато са го занесли , т.е. в клинична смърт.
Опитвам се да гледам само напред и да правя най-доброто за детето си.
Cherry, при мен прегледите бяха също много кратки, но на твърда цена от 60 лв. Факт е, че не посмя да си поиска пари за раждането, т.е. за ваденето на плацентата. Много добро решение си взела за Токуда! Да ти е жива и здрава малката Изабела.

Re: Мнения за д-р Велев Шейново
« Отговор #15 -: Март 09, 2011, 10:37:34 am »
annie13, Сами е чудесен и има най-добрата майка. Моля се само терапията му да дава възможно най-добрите резултати. За "лекарите", допуснали такова нещо, просто нямам думи, умът ми не може да приеме такава степен на престъпна небрежност... Твоят разказ ме върна към много подобен момент с раждането на сина ми. Нашето ДЦП също е в резултат на хипоксия след раждането, но степента е много слаба, защото сме имали по-зрял плод (36 г.с.) и най-вече по-навременна и адекватна реакция на лекарите - имаше в залата много квалифициран неонатолог, подходящ кувьоз с обдишващ апарат и линейката с транспортен кувьоз е била подготвена за минути. Наистина лекарите се мерят по реакциите в критична ситуация, и морално, и професионално. Сърцето ми плаче, като чета за случилото се с вас, съжалявам, че ти и Сами плащате за такава ужасна поредица от грешки...
Даниел 07.06.06  Димана 05.10.07
Re: Мнения за д-р Велев Шейново
« Отговор #16 -: Март 09, 2011, 23:31:20 pm »
Мармотче, много ти благодаря за милите думи, за подкрепата и съветите, за всичко. Не съм най-добрата майка, просто съм майка. Май изчерпихме темата, няма смисъл повече да дълбаем. Дано има по-малко случаи като моя и много, много здрави бебчета на момичета от Зачатие:D.

*
Re: Мнения за д-р Велев Шейново
« Отговор #17 -: Март 10, 2011, 10:46:16 am »
анни 13 , съжалявам за това , което ти се е случило ,наистина е недопустимо в една от най-големите болници да се случва това.
сега като се замисля , се чудя с кой акъл отидох там да раждам близнаците , направо изтръпвам.
Re: Мнения за д-р Велев Шейново
« Отговор #18 -: Март 10, 2011, 14:52:33 pm »
Klio, радвам се, че при вас всичко е минало добре. В крайна сметка има и много доволни от д-р Велев и Шейново. Но наистина, поне според мен, за рисковите и многоплодните бременности МД и Токуда остават най-добрия избор.

Re: Мнения за д-р Велев Шейново
« Отговор #19 -: Март 20, 2011, 02:19:13 am »
Здравейте момичета  :),

annie13 реших да пиша макар и чак сега, за да споделя, че аз също лежах (съседна стая) в Шейново в деня на твоето раждане. Толкова бях потресена , че още имам страховити спомени. Между всички пациентки настана такъв смут, че тръпки ме побиват и сега.
На мен също ми предстоеше раждане по-медицински причини (прееклампсия) и Сигридов ми препоръча няколко вариянта на болници, като явно тогава Шейново и Велев са били напред в списъка и смяташе, че поверява пациентките си в добри ръце.
Бях на партера и станах неволен свидетел на всичко по извеждането на бебчето, майка ти тичаща около него и прочие ... Точно тогава течеше едно проблемно раждане на момиче от съседната стая, която беше лежала много време в болницата и извънредно бяха ангажирани всички с този случай. Бебето е било без коремна стена и е било организирано предварително привеждане в Пирогов (раждането беше за следващата сутрин, но явно и там нещо е възникнало).

Толкова се разстроих, че неможех да спра да плача, а мъжа ми неможеше да ме успокои! Такова безхаберие и нехайство видях, че се стъписах! А медицинския персонал само повтаряше , че бебето е добре и всичко се е разминало! В такъв момент съзнаваш колко си безсилен - заобиколен от лекари и медицински персонал, а в крайна сметка си сам!
Мислех да си тръгна на секундата, като видях твоя случай, но преспах и си тръгнах преждевременно на другия ден. Епикриза така и не се върнах да търся... Не бях на себе си когато ден по-късно разказах на Сигридов как негова пациентка е родила със серклажа и прочие детайлите за линейката и т.н. Той сякъш се стъписа, погелдна ме и каза "Как да имам очи да насочвам пациентки при такива .... случаи." Така аз родих в I АГ Света София, след като ходих по празниците сутрин и вечер да ми поставят кортикостероиди за дробовете в отделението на Игов. На Велев така и не се обадих повече.  Всички лекари, вкл. Велев, бяха изтеглили всички планувани секция преди коледните празници и Шейново се пукаше по цепките от родилки.

Другия абсурд беше в I АГ Света София, където постъпих с няколко поредни изследвания на количествен анализ за протеинурия, а шефката на патологията и другите лекари в очите ми заявиха, че в тяхната лаборатория изобщо нямам белтък в урината!!! А стойностите ми бяха 6 000 (норма 30), но те не взимали под внимание другите лаборатории! В карайна сметка пуснх Микроалбуминурия, след което ме приведоха за секцио още на дугия ден, защото съм имала "++", а при третия "+" HELP-а не ми бил мърдал! Е аз си го знаех, но добре че и те се убедиха! Иначе ми говореха като на малоумен как за бебто е по-добре да се роди в 37 г.с. ! и, че не Сигридов а те ще вадят бебто!  

Всичко нататък и до сега се разви благоприятно за щастие. Но като цяло моя опит ме убеди , че в БГ май  е божа работа...

И да не се случва никому да е този "еденичен случай" ....
Желая ти много късмет, а на малкия Самуил от все сърце пожелавам лошото да остане завинаги зад гърба ! :bighug:
« Последна редакция: Март 20, 2011, 02:28:55 am от rangely »