Здравейте, момичета!
За запушен нос аз използвам Олинт спрей за нос за деца /в малко по-ниска концентрация на ксилометазолин е/ от 4 години
След нескопосано направена операция на носа /за отпушване на запушена ноздра/ сега съм с една перманентно запушена и една почти постоянно запушваща се ноздра и до сега не съм открила друго решение на проблема освен този спрей. Известно ми е, че може би не са съвсем безопасни тъй като не е доказано действието на ксилометазолина върху бременността, но за себе си реших, че е по-добре да се опитвам да дишам някакси, отколкото вечно да имам проблеми с това. Особено нетърпимо е вечер когато спя. Не минава нощ, в която да не се събудя от задушаване и ако не използвам спрея немога да заспя изобщо. До сега слава богу според доктора ми бременността върви нормално. Надявам се докрая да е така и да родя живо и здраво детенце. Всеки път като се събудя особено вечер, проклинам доктора, който ме подреди така, но и аз съм си виновна, че за 4 години неможах да намеря смелост да отида на нова операция. Ако живот и здраве всичко с бебо е наред след раждането, може би ще съм едно доказателство, че ксилометазолина все пак не е толкова вреден по време на бременност. Дано да е така.
Момичета исках да ви попитам. От близо седмица ми се появи някакво ужасно течение. Не е постоянно, а на моменти и излиза като струя /все едно се напишкавам несъзнателно/. Много неприятно. Сега ходя с превръзки, защото незнам кога ще реши да ме "опишка" пак
Попитах няколко приятелки, които са били бременни и те ми казаха, че е нормално при бременност да се появяват такива течения. Вие какво мислите? Аз утре съм на преглед и ще накарам доктора да ми направи една микробиология. Дано не е нещо сериозно.