Здравейте, момичета, да ви кажа каква дивотия направих... отговорът ми е насочен предимно към Jasmin_veni, annie13, twin, vaniaivanova,които се отзоваха, KRISTI, която се интересува от това и въобще - всички, които се интересуват от ехокардиографиите. Аз, като много съвестна, отидох на ехокардиограф, при което лекарят видя увеличени бъбречни легенчета 0.7 мм при норма 0,4 за 22 г.с. Има 2 варианта - 1/или това задържане на урина на плода да се преживее вътреутробно и нормализира или 2/ да се направи операция на новороденото /по обясненията на въпросния лекар/. Сещате се как ми подейства това, а и после отидох на работа, където как издържах - само аз си знам. Свързах се с д-р Сигридов, който ми е наблюдаващият лекар, който ми каза, че легенчетата наистина са увеличени, но са на границата, а не 0,7 /което е по-важното/ и така или иначе - това няма как да се корегира в момента. Значи - 1/ информацията на лекаря не беше коректна, 2/ създаде ми ... не знам как да се изразя... от прегледа насам не мога да спя и ме избива на рев, напълно си загубих равновесието от притеснение. Пиша това, за да предупредя тези, на които им предстоят тепърва прегледи - при условие, че имате пълно доверие на наблюдаващия ви лекар /като мен/, напълно излишно е да се затормозявате с излишни прегледи при други лекари. Не искам никой да изпада в това състояние, в което съм аз - място да не мога да си намеря от притеснение това ще се оправи ли или не. Ако не бях ходила на това допълнително изследване /оказа се и напълно излишно, защото бе бегло и повърхностно повторение на прегледа на д-р Сигридов/, нямаше сега да ми е така. Хора, минали през толкова процедури като нас трябва да бъдат щадени и лоши новини да им бъдат съобщавани само ако данните са абсолютно налице и има вариант за медицинска намеса. Щом това не е така - единственото, което може да предизвикат тези думи, е контракции.
Извинявайте за дългия пост. Наистина, ако си обичате лекаря, не му "изневерявайте", освен ако не ви прати. Аз го направих против интуицията си, ама пуста "сигурност" - т'ва ми е дефект сигурно от опитите. Сега съжалявам, но ми остава само да се моля всичко да е ОК. Прегръщам ви.