0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Темата на бременните - 50
« Отговор #60 -: Декември 03, 2009, 18:00:56 pm »
Анизкааааа, честито миличка! Честито и на мимили и Макси! Леки и спокойни месеци до финала!!! Жаси, на теб честити сини гащички :D
Тини, Уайт леко раждане..ами то почти не останало вече :wink:
« Отговор #61 -: Декември 03, 2009, 18:35:24 pm »
Анизкааа, честито мила :) Ах колко се зарадвах като видях поста, просто....Лека и спокойна бременност до финала :) Макси, мимили, добре сте ни дошли :) Винаги се радваме на нови попълнения :)
[/url][/url]
« Отговор #62 -: Декември 03, 2009, 18:51:18 pm »
Maxi, Mimili добре дошли в тази прекрасна темичка и ви пожелавам леки бременности :D
anizka така се зарадвах като ти прочетох поста- направо дъхът ми спря  :D  От сърце се радвам, че сте чули и сърчицето и ти пожелавам лека бременност и жив и здрав бебок накрая  :D
Тини залагания каза значи- бебка ще си изчака секциото тя, щом досега изтърпя, значи ще устиска още 6 дни нали така  :D
jasmin veni честита синя радост  :D
Silvi4ka точно преди Нова Година ще си получиш най- чакания подарък  :D
И моето секцио го определеха за към края на Декември малко преди празниците- сега само мисля за тогава и се надявам всичко да е наред .
*
« Отговор #63 -: Декември 03, 2009, 18:55:12 pm »
White,
и всички очакващи скоро заветния ден - незабравима среща с малките фъстъчета!
« Отговор #64 -: Декември 03, 2009, 21:39:27 pm »
Добре дошли на новите попълнения  :D и добра среща с бебоците на мамите в очакване. :D
Макси аз ще раждам в Тутракан, но ще ти пиша ЛС, за да не занимавам аудитоията.

Бях на преглед. Нашите бебки дребнички вървят и изостават със седмица две от реалните. Малко бях притеснена, но щом доктора ми не каза, че е притеснително... спирам да се тормозя със лоши мисли.

twin почивай по-вече и втърдяването трябва да намалее. Предполагам пиеш и някакви лекарства. И аз си имам тук-таме контракции, но си лежа и кротувам. И хем се грижа добре за бебета, хем не искат да растат  :?. Сега са по 1,5 кг. и дано станат поне по 2 кг. до събитието.
*
« Отговор #65 -: Декември 03, 2009, 22:31:46 pm »
Бързам да отговоря, пък после ще дочитам.
Джиджи, Веселушко е права - баш ми гледаха ретината, а не вътреочното налягане. Много съм разбрала и аз :oops: И да, слагат упойка (представлява капки за очи) и никак не боли, просто е малко неприятно. Просто ти долепят една лупа до очето, светят ти със светлинка вътре и докито гледа. Ами това е - не е страшно, а доста сълзливо само.
А, Веселушко, ще се водим, мила, няма накъде  :D
............
Е, попрочетох малко.
Добре дошли на новите момичета, лека и безпроблемна ви желая.
Тини, направо вече си на финалната права - късмет, миличка.
Силве, ама хубава дата сте избрали с док - за Нова година вече ще сте с увеличено семейство.
Веселушко - пиши и твоята дата, да започваме с палците.
На мен този разговор предстои и дано и аз имам после яснота за дата, но ми се върти нещо 10-15.01. Ама док още не знае, де  :wink:
Лека вечер!
« Последна редакция: Декември 03, 2009, 22:43:55 pm от Дживотинче »
"Рибата става акула, когато излезе от водата, спре движението и ухапе полицай!"

*
« Отговор #66 -: Декември 03, 2009, 22:48:03 pm »
Анизи, адски се радвам да те видя в тази тема  :D
Добре дошли и на Мимили и Макси! Лека и безпроблемна бременност на всички!
Жаси, честита ви синя радост  :D
Цецинка, не се притеснявай, че принцесите ви са дребнички. Нормално е. Все пак са двечки. Сега в неделя моя приятелка роди дъщеричката си в 38 г.с. и малката тежеше само 2300 гр. и 46 см. Но иначе всичко й е перфектно, от самото начало е с майка си. Само искам да те успокоя. Те бебенцата после бързо ще наддадат.
Лека вечер, момичета!

Нашето първо чудо е вече на 7 г.!!! 26.12.2009 г.
Второто ни чудо, нашият коледен подарък, се появи на 25.12.2016г.!
*
« Отговор #67 -: Декември 03, 2009, 22:59:18 pm »
Здравейте, мили момичета, за пръв път се включвам и аз в темата, но се притесних, а уж не четях точно, за да не трупам излишни страхове. Ама съм се увлякла явно с невежеството. Затова имам няколко въпроса.
1/Изпуснала съм 2-та важна ФМ - 19-20 г.с. Много ли е фатално това? /ама , че тъп въпрос/ Сега съм 22 г.с.
2/В 22 г.с. се прави ехокардиография, гледам. При кого/къде се прави и записва ли се предварително човек?
3/ Късно ли ми е за изследване на антифосфолипидните тела във 2-ри триместър?
 Много ще съм благодарна, ако някой ми отговори.
« Отговор #68 -: Декември 04, 2009, 10:08:52 am »
lucrecia благодаря, че ми даваш кураж. Успокоявам се, че не теглото а развитието на органите е важно.

Ванда чак фатално едва ли, че си пропуснала 2-та ФМ. Аз моята я направих във 21 г.с. и нещо така, че съм била в 22 г.с. По другите въпроси немога са бъда полезна.
« Отговор #69 -: Декември 04, 2009, 10:43:47 am »
Здравейте, мили момичета, за пръв път се включвам и аз в темата, но се притесних, а уж не четях точно, за да не трупам излишни страхове. Ама съм се увлякла явно с невежеството. Затова имам няколко въпроса.

Здравей Ванда, отговарям веднага :)
1/Изпуснала съм 2-та важна ФМ - 19-20 г.с. Много ли е фатално това? /ама , че тъп въпрос/ Сега съм 22 г.с.   Не е фатално, може и без нея. Ако искаш отиди направо на кардиото, там ще се види освен сърцето и другите важни органи. На мен за втората фетална обаче ми казаха 16-18 да ида, затова отидох тогава.

2/В 22 г.с. се прави ехокардиография, гледам. При кого/къде се прави и записва ли се предварително човек? Мен ме насочиха към Трета Градска / сега национална кардиология/, сега звънях и се прави до 24 седмица. Ако искаш пиши на лични да ти дам телефоните да видиш дали може да запишеш час там

3/ Късно ли ми е за изследване на антифосфолипидните тела във 2-ри триместър?
 Много ще съм благодарна, ако някой ми отговори.Това, не знам. Даже не знам къде се изследват и защо. Ако може да ме ограмоти :lol:
« Последна редакция: Декември 04, 2009, 10:52:45 am от jasmin_veni »
[/url][/url]
« Отговор #70 -: Декември 04, 2009, 11:43:29 am »
Ванда, както и Жаси ти е казала, едва ли е фатално за втората ФМ. Можеш да отидеш на кардио и при д-р Снежинка Томова, основната й специализация е точно фетална и детска ехокардиография, а също прави и пълна ФМ, така че ще можеш да ги съчетаеш. Ето ти линк към нейната страница (там има и координати, и информация за самите изследвания) http://www.docenttomova.bg/. Обаче часовете за нея обикновено са заети поне за месец напред и прегледът излиза соленичко - 100 лв. 
Vaniaivanova - няма нищо притеснително,че госпожицата се развива по-бързо - напротив. Това показва, че е жизнена и здрава!И да се роди по-едричка или 1-2 седмици преди термина, няма нищо страшно.
Добре дошли на новите бременни момичета - Maxi, Mimili и Anizi!
Явно се заформя и сериозна групичка на бебоци - новогодишни подаръци :D :D :D

*
« Отговор #71 -: Декември 04, 2009, 12:04:31 pm »
twin почивай по-вече и втърдяването трябва да намалее. Предполагам пиеш и някакви лекарства. И аз си имам тук-таме контракции, но си лежа и кротувам.

Да, Цецинка , пия и но-шпа, и магнерот. Днес вече по-рядко е това втвърдяване. Забелязвам, че е най-осезаемо, само когато съм права и ходя. Явно и бебо вече почва да ми натежава, ама сладка тежест е това.  :D
А за твоите бебки не се притеснявай - то сега им е момента да растат. Само устискай още някоя седмица!  :D :crossfingers:

vanda, за феталната морфология не мисля, че е късно. Можеш и сега да отидеш да си я направиш. Колкото до феталната ехокардиография, на нея сега й е момента - след 21-ва г.с. Единствения проблем, който може да срещнеш е със записването на час, понеже повечето специалисти дават часове за месец напред. Все пак, по мое мнение, можеш да звъннеш и да си запишеш час за фетална ехокардиография, и сещевременно да се консултираш с тях по телефона за срока, в който трябва да я направиш. Аз лично, моята я правих при доц.Томова.

П.П. annie13 ме е  изпреварила в обясненията.  :D
« Отговор #72 -: Декември 04, 2009, 12:16:05 pm »
А няма ли още един период, в който е хубаво да се направи ехокардиография. Аз имам един гестационен календар, подобен на този http://www.ladypill.com/calendar.php, само че е на Сдружение Зачатие и там има отбелязано по седмици какво е препоръчително да се изследва. Не си спомням със точност, но някъде около 30-32 седмица пишеше пак ехокардиография. Това всъщност е последното такова изследване, отбелязано там, следващото вече е почти в края на бременността и е микробиология, стрептококи група Б и т.н./цитирам отново по памет/
ПП: Мисълта ми е, че дори и да не успее да си запази час сега, може да отложи за тогава. Ако ви интересува, ще проверя коя седмица точно пишеше.

« Отговор #73 -: Декември 04, 2009, 12:54:19 pm »
Здравейте мамчета  :D
Днес мина и моя преглед,пуснах БХС и другата седмица трябва да излезе резултатът,дано да е добър че ми се свива душичката всеки път като си помисля.Иначе прегледът мина отлично,бебчо е добре и доки каза че е много кротичък и се майтапи че сигурно ще е мома  :lol: Интересно другата седмица пак ме викат,така и не разбрах за какво,но май за резултатите от БХС ще да е  :D
Приятен слънчев ден на всички!
*
« Отговор #74 -: Декември 04, 2009, 13:17:47 pm »
А няма ли още един период, в който е хубаво да се направи ехокардиография.

Да, има. :)
Сега се сетих, че последната фетална ехокардиография се правеше след 28 г.с.
Така че, vanda, поне за нея можеш да се запишеш.  :D
Късмет!  :crossfingers:
*
« Отговор #75 -: Декември 04, 2009, 13:24:21 pm »
Много, много ви благодаря!!! Ще се запиша при доц. Томова за ехокардиография, дори и малко по-късно да е, но днес ще пробвам да го уредя.
jasmin_veni, относно антифосфолипидните - чела съм, но съм забравила. Помня само, че са важни, а не някаква хипотеза /като НК клетките:)/и променят стойностите си. В главата ми остана мисълта, след задълбочено четене по въпроса: "Отсвири НК-то, но в никакъв случай не забравяй антифосфолипидните!"
« Отговор #76 -: Декември 04, 2009, 13:30:35 pm »
Anizka, добре дошла в най-хубавата темичка :)
Пожелавам ти лека и спокойна бременност, и стахотно бебоче накрая.
А сега искам да си платиш "дълга" за всичките новини, които сме пропуснали от суеверието - тестчето, първите вълнения, мъжо как посрещна новината, първия преглед, ей, много ти се радваме всички :)
И най важното, честито  :heartbeat:
Живот и здраве, ще дундуркаме с теб заедно догодина Рачета  :lol:
*
« Отговор #77 -: Декември 04, 2009, 13:53:48 pm »
момичета здравейте, снощи прегледа мина много добре
ще си имаме момченце :)  :bori_004:

имам увеличени левкоцити към 14,5 и ми предписаха Аугментин ,знаете ли дано скоро се нормализират
не исках да пия, но тя ме увери че са пречистени и няма да има проблеми за бебето , дано е  така :(
малко съм притеснена заради това, но ще се наложи да ги пия
и magnesıum Diasporal (прах) ми предписа

лек ден на всички ви
« Последна редакция: Декември 04, 2009, 14:06:06 pm от ranan »

« Отговор #78 -: Декември 04, 2009, 14:18:35 pm »
Ранан честито ти :bori_002:
Някоя от вас правила ли си е изследвания за цитомегаловирус,листериоза и бруцелоза или поне дали се е консултирала с лекар за тези заболявания и необходимостта да се изследват :ask:

« Отговор #79 -: Декември 04, 2009, 14:27:25 pm »
Ранан честито ти :bori_002:
Някоя от вас правила ли си е изследвания за цитомегаловирус,листериоза и бруцелоза или поне дали се е консултирала с лекар за тези заболявания и необходимостта да се изследват :ask:

Не съм правила, но мисля да си пусна сама на частно за листериоза. ЗА Цитомегаловирус ми препоръчаха да си направя, като ми казаха, че само лаборатория Геника изследва за това. РЕших да забавя малко, все пак дори не съм в рискова група. За Бруцелоза не съм правила, не съм и мислила. Може би трябва, знам ли? :?

Малвинка, какво става с теб, хич не пишеш :(
[/url][/url]