0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Темата на бременните - 50
« Отговор #220 -: Декември 12, 2009, 15:38:30 pm »
Може да се дължи на нарастването на матката. Когато нараства, се усещат придърпвания и болки ниско долу.
Дано и други момичета се включат.


Нашето първо чудо е вече на 7 г.!!! 26.12.2009 г.
Второто ни чудо, нашият коледен подарък, се появи на 25.12.2016г.!
Re: Темата на бременните - 50
« Отговор #221 -: Декември 12, 2009, 15:44:23 pm »
Може да се дължи на нарастването на матката. Когато нараства, се усещат придърпвания и болки ниско долу.
Дано и други момичета се включат.


Благодаря ти много за отговорите!  :bighug: Дано си права.


*
Re: Темата на бременните - 50
« Отговор #222 -: Декември 12, 2009, 16:33:41 pm »
krassita, контракциите представляват стягане, втвърдяване на корема. Усещаш корема си твърд като като топка, което трае няколко секунди до минута. По принци на този етап би трябвало да не са болезнени - това са така наречените фалшиви контракции. Има доста статии за тях, но колкото и да четеш, докато не ги усетиш не може да ги разпознаеш. Аз за първи път ги усетих през петия месец, а откакто съм в осмия ме навестяват доста честичко.
А това боцкане от ляво и дясно, според мен може да е от разтягане на маточните връзки, от това че матката расте.

Хубав зимен ден на всички!
При нас днес падна първият сняг и е много хубаво и уютно, когато го гледаш от вътре!  :D

П.П. Аз докато ти отговоря, тя Лукреция ти е обяснила.  :) Нещо не ми се зареждаше страницата...
« Последна редакция: Декември 12, 2009, 16:35:50 pm от twin »
*
Re: Темата на бременните - 50
« Отговор #223 -: Декември 12, 2009, 17:39:34 pm »
Мен преди два дни ме видяха на ехограф. Казаха ми, че цервикалният канал е затворен, и на ехографа контракции не се виждат, и поне според прегледа реална опасност за бременността няма, но не трябвало да имам никаква болка. Сега хем пия тези лекарства, хем имам чувството, че нещо не е наред, или пък вече си въобразявам от вглеждане и вслушване. Но като ме попитаха имам ли контракции, не знаех какво да кажа. Сега тази лека болка на често, и нещо като изтръпване, си мисля че са като контракции, но втвърдяване определено не чувствам. Дори е като леко боцкане с игла отляво и отдясно, но в никакъв случай остра болка.

Аз имах такива бодежи до 4 месец - когато прокървих. След кървенето изчезнаха (тогава спрях и аспирина). Чудя се дали при мен не са били от някакви проблеми с кръвоносните съдове.

Моят доктор тогава каза, че никой не може да каже от какво са тези бодежи - можело да се дължат на десетки причини.

Най- често ги обясняват с рестежа на матката.
Re: Темата на бременните - 50
« Отговор #224 -: Декември 12, 2009, 18:34:55 pm »
Здравейте и от мен, мили момичета. И привет от първия сняг в Русе, студеничко е.
Вчера ми бе направен серклаж от Д-р Сигридов. При прегледа преди интервенцията, се установи, че шийката ми е започнала леко да се скъсява - 3.3см. Добре, че профилактично го направихме сравнително рано. Всичко мина добре. Не усещам никаква болка вече.
Да споделя, че и аз имам такива бодежи, придърпвания - отляво, отдясно, отвсякъде. Както и болки в кръста, които се увеличават с всеки един ден. Определено ще поръчам колан или нещо такова. Ако ви попадне още информация, моля споделете.
Сигурна съм, че при всяка една от нас всичко ще е наред.
Прегръщам Ви всички.


 
Re: Темата на бременните - 50
« Отговор #225 -: Декември 12, 2009, 19:11:12 pm »
krassita момичетата вече са ти обяснили какво представляват контракциите- усещат се точно като стягане и втвърдяване на корема. Ето и няколко линка, които се надявам да ти бъдат полезни http://www.bg-mamma.com/articles/full/47,http://fema-bg.com/index.php?m=1233 А тези бодежи е доста вероятно да са в резултат от растежа на матката. И аз съм имала такива, както и повечето момичета.
Луци и при теб не остана мила- може да си имаш и ти някоя празнична изненада  :D
Re: Темата на бременните - 50
« Отговор #226 -: Декември 12, 2009, 19:31:57 pm »
Благодаря на всички за отговорите  :bighug: Явно вече гледам всичко под лупа, и се притеснявам за най-малкото. Надявам се при всички ни нещата да вървят добре до края!


*
Re: Темата на бременните - 50
« Отговор #227 -: Декември 12, 2009, 20:15:06 pm »
Здравейте,момичета!Добре дошли на новите попълнения.Не можах да изчета всичко,което сте изписали,но ме развълнува това за 30лв за УЗИ и за плащането на изследвания.
Незнам вас дали ви е засегнала кризата,работите ли и как сте забременели,но например аз си плащах почти цялата година осигуровки,отделно хиляди левове за лекарства,изследвания...И малко преди да забременея ми казаха да събера една крупна сума,за да продължим борбата.Ние ги нямяхме и поне година ни трябваше да ги съберем,но стана чудо-на следващия месец забременях съвсем естествено.Всичките ни спестявания отидоха да имаме дете и сега от една страна трябва да събираме пари за раждане,за след раждането и от друга страна.И аз имам желание да си гледам бебето всякя седмица примерно,за да ми е спокойно,защото при мен има няколко утежняващи фактора,но нямам тази възможност!Мислех си и че пари за изследвания няма да давам,но се оказа,че ако искам всичко,то трябва доста неща да си пусна аз.Незнам колко пъти ме препращаха един на друг лекарите за изследвания,който са в списъка на касата,но никой не иска да ми ги пусне.На мен ми е болно,но не съм аз виновна,че не мога да работя докато родя и взимаме 2 пъти по-малко от това,което като почнахме борбата и сега трябва да се чудя дали изследване,дали УЗИ и какво от това,че съм се информирала и знам какво трябва да правя,след като не мога да си го позволя.Болно ми е от това,че лекарката,при която се записах през касата ми попълни картоните без дори да ме попита за повечето неща...Съжалявам,ако много писимистично ви звуча!
*
Re: Темата на бременните - 50
« Отговор #228 -: Декември 12, 2009, 20:49:01 pm »
Здравейте,момичета!Добре дошли на новите попълнения.Не можах да изчета всичко,което сте изписали,но ме развълнува това за 30лв за УЗИ и за плащането на изследвания.
Много ме развълнува постът ти. Съжалявам, мила, че това се случва. Важното сега обаче е, че сте постигнали вашата мечта- сега си бременна и ще видиш как всичко ще се нареди. Няма значение, че няма да правиш всички изследвания. Някога майките ни не са си правили почти никое от сегашните изследвания и ние сме се родили живи и здрави.
Горе главата и не тъжи. Сега е врем да се радваш. :D


Нашето първо чудо е вече на 7 г.!!! 26.12.2009 г.
Второто ни чудо, нашият коледен подарък, се появи на 25.12.2016г.!
Re: Темата на бременните - 50
« Отговор #229 -: Декември 12, 2009, 21:05:54 pm »
Gbg13, много съжалявам, че така се е получило с твоята лекарка :( Имаш право да я смениш, нали знаеш? Трябва ти още едно направление от личния. Не знам от къде си, но ако си от Сф ще ти потърсим друга лекарка. Не всички са такива :(

[/url][/url]
*
Re: Темата на бременните - 50
« Отговор #230 -: Декември 13, 2009, 00:35:01 am »
От град Сопот съм,тук има само 1 АГ,който работи като личен.Другите,които водят консултации през касата са 4 (в съседния град)на брои и всички са 1 дол дренки.Единия не пуска изследвания(никакви),но правят повече УЗИ от 3 или обратно...Понеже в 1 месец лежах в болница от бронхоплемония и след това пък се почнаха екстрите от бременноста не ми се пътуваше за консултации до Пловдив.В 7 седмица прокървих,но не беше нищо сериозно.Тъкмо ме бяха изписали мен от болницата и се пооправих,мъжа ми тръгна по лекари-за коляното и за нейзяснена анемия.Даде доста пари за пътни и изследвания,че 5 дни все го разкарваха за още и още-та Хепатит ли,жълтеница и какви ли не други теории нямаше хематолога и накрая удари на камък.Не можа да му определи диагноза и му предложи да му извади далака да видят дали няма да му се подобрят показателите.Другия вариат да ходи в София да си изследва ензими,но там само в 1 лаб ги правят и нито 1 друга лаболатория не работи с тях и трябваше да отиде до там,а вече му беше свършил болничния.Коляното спря да го боли,но чакаме удобрение от касата за ЯМР(аз лятото с връзки за главата минах бързо,но не мога пак да ги използвам).
На първата консултация,която ми се получи от 2 път,т.к. ЛЛ ми беше сбъркала картона.АГ така ме притесни,че 3 часа не знаех къде се намирам.Показах и изследвания на Пролактина от преди да забременея и тя ми вика да ходя направо в София да си направя там консултация за Пролактина с ендокринолог и естествено не ми даде направление все пак да видим дали е висок.Не съм лекар,но преди като ми беше висок Пролактина доста информация бях изчела и повечето момичита не пиеха нищо и си износвоха нормално бебетата.
И така все още не мога да се отпусна и да се зарадвам на толкова чаканата ни най-голяма радост,в понеделник ще ми излезнат резултатите от Пролактин,ПКК,кр.захар,Урина и седимент,Васерман,Хепатит Б и Микробиология.За изследвания като Токсоплазмоза според мен не трябва да се пропуска,защото тя е лечима в малките седмици,а после става фатална.Моя колежка пометна и за малко и тя да не оживее и се оказа,че е точно това!Преди Коледа ще отида при часния да си пусна поне нея и УЗИ.Ако с тава всичко е наред може би вече ще ми дойде коледното настроение. :wink:
Благодаря ви момичета,винаги много бързо отговаряте.
Според вас за ФМ достатъчно ли е да се ходи на 3Д?
Вие до коя седмица пиете Утрогестан?
Re: Темата на бременните - 50
« Отговор #231 -: Декември 13, 2009, 08:35:47 am »
Здравейте момичета :D
Здравей gbg123 съжалявам за нещата през които трябва да минете със съпруга ти :? и за факта че няма свестен лекар, който да те следи както трябва.Много се надявам изследванията ти да са добре и както казваш ти, най-после да имаш коледно настроение :DИ аз самата имам някои притеснения и също усещам че не мога да се зарадвам още.Но вярвам че скоро и това ще стане.До колкото аз знам   за фетална морфология гледат на 2Д апарат.И според мен е достатъчно да-но тук всеки ще е с различно мнение.Предполагам имаш впредвид Бхс или бъркам?За утрогестана аз си го слагам вагинално-в момента съм в 11-12 г.с и все още го слагам,носок казаче скоро трябва да го спирам.До колкото днам след 12та седмица няма смисъл да се взема.
Момичета по-горе коментирахте странни бодежчета и болки в кръста.Да споделя и аз по въпроса.Още в началото даже преди да разбера че опита ни е успешен,имах странни като почуквания ниско долу в дясно-за секунда беше и като ток сякаш лекичко преминаваше,и това така от време на време.Тогава помислих че ми е яйчника.Сега обаче пак го усещам само че от ляво(където нямам яйчник) а и не е ниско долу а високо към пъпа.Странна работа е това.За болките в кръста-аз имам подобни болки от 2 дни но не са по целия кръст а сякаш в средата и отиват май към опашката :? ей това пък какво е и като при вас ли е хич незнам :lol:
Май прекалих рано рано с писанията  :lol:Желая ви усмихнат ден  :bighug:


Не търси сила и увереност извън себе си, защото те идват отвътре."
*
Re: Темата на бременните - 50
« Отговор #232 -: Декември 13, 2009, 10:28:42 am »
gbg123 Мила разбирам те напълно!И ние сме в същото положение,но важното е че почти сме осъществили мечтата си.Остава ни само още малко за да я прегърнем и да бъдем истински щастливи.Всичко останало ще се нареди някак :wink:

*
Re: Темата на бременните - 50
« Отговор #233 -: Декември 13, 2009, 12:38:22 pm »
Елинка понеже е писала относно утрогестана да изкажа и аз своите притеснения.
Когато установихме, че бременността се развива където трябва, т.е. в матката бях в 5 г.с. Тогава лекаря ми каза да спра утрогестана. После стана така, че получих кървенето и веднага пак го започнах по негова препоръка.

Миналата седмица като бях на преглед отново ми каза да го спирам, въпреки че тогава бях в 11 г.с., но аз на своя глава реших да си изкарам поне и 12-та седмица и тогава да го спра. Просто ме е страх да не се получи пак кървене.
Вие какво ще кажете по въпроса с утрогестана, момичета?
Да го продължавам ли и след третия месец или не?
<a href="http://lilypie.com/"><img src="http://lb2m.lilypie.com/AozZp3.png" width="200" height="80" border="0" alt="Lilypie Second Birthday tickers" /></a>
*
Re: Темата на бременните - 50
« Отговор #234 -: Декември 13, 2009, 13:05:28 pm »
Доколкото съм запозната след 3-я месец няма смисъл да продължаваш с утрогестана.

*
Re: Темата на бременните - 50
« Отговор #235 -: Декември 13, 2009, 13:26:21 pm »
Часния ми лекар е на мнение,че трябва до 11седмица да го слагам Утрогестана,а през касата лекарката нищо не каза.И двамата ми казаха ,че в развитието бебето е с 1 седмица назад и сега аз съвсем се обърках по развитието ли да ги броя г.с. или по датата на последната менструация?И съответно месеците как да си ги смятам?
Вие в първите месеци освен Фолиева киселина пиете ли други витамини?В болницата като лежах в 1 месец имаше теория,че ако изследванията са добри всичко необходимо се набавяло от храната и нямяло нужда да се пие нищо и колкото по-малко лекарства се пиеле толкова по-добре.АГ ми е съгласен,но до 5 месец.Вие как мислите и какво са ви обеснили на вас?
Re: Темата на бременните - 50
« Отговор #236 -: Декември 13, 2009, 13:42:21 pm »
Аз слагах Утрогестан до 4ти месец. После спрях :)
Часния ми лекар е на мнение,че трябва до 11седмица да го слагам Утрогестана,а през касата лекарката нищо не каза.И двамата ми казаха ,че в развитието бебето е с 1 седмица назад и сега аз съвсем се обърках по развитието ли да ги броя г.с. или по датата на последната менструация?И съответно месеците как да си ги смятам?
Вие в първите месеци освен Фолиева киселина пиете ли други витамини?В болницата като лежах в 1 месец имаше теория,че ако изследванията са добри всичко необходимо се набавяло от храната и нямяло нужда да се пие нищо и колкото по-малко лекарства се пиеле толкова по-добре.АГ ми е съгласен,но до 5 месец.Вие как мислите и какво са ви обеснили на вас?

Седмиците се смятат по първи ден на последна менструация :) Така си ги брой :)Аз пих само фолиева киселина първите три месец, ядях много плодове и мляко. Сега съм на витамини Пренатал, като пия двадесет дни, десет дни почивам :)По принцип колкото по-малко лекарства, толкова по-добре, обаче...На мен ми се наложи да пия и дуфастон и но-шпа да слагам утрогестан, да не говорим, че и антибиотици ми слагаха преди трети месец заради грипа. Аз се притеснявах, но по-добре лекарства, когато има усложнение.
[/url][/url]
*
Re: Темата на бременните - 50
« Отговор #237 -: Декември 13, 2009, 13:54:04 pm »
Часния ми лекар е на мнение,че трябва до 11седмица да го слагам Утрогестана,а през касата лекарката нищо не каза.И двамата ми казаха ,че в развитието бебето е с 1 седмица назад и сега аз съвсем се обърках по развитието ли да ги броя г.с. или по датата на последната менструация?И съответно месеците как да си ги смятам?
Вие в първите месеци освен Фолиева киселина пиете ли други витамини?В болницата като лежах в 1 месец имаше теория,че ако изследванията са добри всичко необходимо се набавяло от храната и нямяло нужда да се пие нищо и колкото по-малко лекарства се пиеле толкова по-добре.АГ ми е съгласен,но до 5 месец.Вие как мислите и какво са ви обеснили на вас?

На мен ми казаха да приемам по 2 табл. Малтофер Фол - това е комбинация от желязо и фолиева киселина. Било хубаво за бременните. Иначе, пробвах да изкарам няколко дни без но-шпа, но пак се появиха болки и по препоръка на д-р Владимиров си ги продължавам.
Лекарите също са ми казвали, че е най-добре всички хранителни вещества да си ги набавям чрез храната - това е най-добрия вариант.
<a href="http://lilypie.com/"><img src="http://lb2m.lilypie.com/AozZp3.png" width="200" height="80" border="0" alt="Lilypie Second Birthday tickers" /></a>
Re: Темата на бременните - 50
« Отговор #238 -: Декември 13, 2009, 13:59:20 pm »
Доколкото някъде мернах, защото преди въобще не се задълбочавах в проблемите на бременните - прогестероновите препарати се пият докато се образува плацентата ( май около 3-4 месец), за да подпомогнат дейността на ЖТ (ама не съм сигурна, защото преди четях отгоре-отгоре :oops:).

Аз също съм на утрогестан, но шпа, аспирин протект, ФК (по 2) и Магнерот таб, както и 1/4 Бромокриптин, не съм питала още док кое до кога, но в сряда ще го направя.

Да не говоря, че имам завишени НК клетки :(, които на моменти много ме притесняват и изападам в едни черни мисли, а на в други си казвам, че това не е доказана теория и няма смисъл да се притеснявам излишно. Въпреки това направихме вливане на Интралипид и силно се надявам да нямам проблеми  yahoo_17

Малее улях се :lol:
Спермограма се прави само в клиника по стерилитет от ембриолог!
Между традиционното АГ и специалист по стерилитет има голяма разлика, не я пренебрегвайте!

Re: Темата на бременните - 50
« Отговор #239 -: Декември 13, 2009, 14:12:21 pm »
Момичета, а аспирин протекта до кога се пие? Чудя се, защото той ми беше предписан от репродуктивния доктор, а вече не ходя при него, а при гинеколожка която ми следи бременността, и тя по принцип от самото начало казваше, че няма нужда да го взимам, но аз си реших да продължа. И вече 4 месеца го пия, и се чудя може ли до края на бременността, или трябва вече да го спра?