plumeria, при мен нещата са много навързани, а именно:
- по принцип си имам алергии, които се обаждат само от време на време;
- явно постоянно правя някакви възпаления, които не могат на 100% да се хванат какви са и постоянно рецидивират - все още нямам черно на бяло точен резултат - скоро излезе една много странна микробиология за цяла подгрупа от анаеробни, сега си чакам резултата от новата микробиология.
Като се вземат под внимание горните неща, то имунната ми система в матката се е активизирала борейки се с това възпаление с години както се оказва, в следствие на това не допуска сперматозоиди и/или дори и да се е получило оплождане, се бори и срещу него.
Като наложиш върху това и сраствания и недобра дясна тръба, които са следствие от възпаленията.
Просто аз трябва да започна да решавам проблемите ред по ред:
- да се излекувам от възпалението;
- да направя лапароскопия, за да се "освободят" тръбите и да се види реалното състояние на нещата;
- да направя изследвания на тъкан от матката (за справка виж в съседната тема за биопсиите, промивките и т.н.);
- може да се наложи да се стягам за инвитро, зависи в какво състояние са ми тръбите.
Имунологичния проблем го открихме малко задочно, т.е. доста работи говорят за него, но по-конкретно:
- отрицателен посткоитален тест;
- леко повишени НК клетки в кръвта;
- незабременяване никога;
- алергии;
Аз съм правила имунологични изследвания при Конова и всички ми бяха отрицателни, повтаряла съм ги и в друга лаборатория - пак отрицателни, но това са по-скоро различни антитела в организма. За това и по-рано бях писала, че моят проблем не е от автоимунен, а от алоимунен характер, т.е. организмът ми се бори срещу чужди тела, но перфектно разпознава собствените си клетки, защото нямам антитела (изключая едно антиТГ, което за малко беше на горна граница, а вече е доста под долна граница).
Не зная какво да те посъветвам, то има толкова много имунологични изследвания и може да те лашнат наистина в някаква посока. По-добре избери София за тези изследвания.
Ако никога не си забременявала и ако нямаш оплаквания свързани с автоимунни заболявания, то може да си пуснеш само НК клетки и да направиш тези биопсии, които и другите момичета правят (дори не зная дали точната дума е биопсия).