Инсетата ги правех в Майчин дом, а инвитро процедурата- при Александров, в АГ. Преди 2,5 години, когато отидох за пръв път с въпроса защо не става бебето, в Майчин дом при д-р Георгиева, тя ми се засмя (аз отидох след 2-ри или 3-ти неуспешен месец) и ми каза, че ако искаме да си направим изследвания, то спермограмата задължително да я направим при Александров в АГ. Тогава ми се стори странно, но и така направихме. И аз ок и мъжа ми ок, а пак не ставаше. След година вече бях сигурна, че нещо има, то моята док. роди и вече не работише. Тогава започнах да ходя при Станева (пак в Майчин дом). И се почнаха- 30-40 лв. за всяко гледане на ехограф (по 3-4 пъти на цикъл), хапчета- за мен, за мъжа ми, инжекции (ovitrelle=90лв) и разни други, като всеки път цената на инсето се вдигаше с по 50 лв, вместо да ни правят отстъпка. И в един момент мъжа ми каза- спираме. Ако ще правим нещо по въпроса, то ще е инвитро и не тук. И тогава рашихме да почнем при Александров.
ЦС ми е ок, но е възможно да има сраствания, които да не се виждат, така ми каза той. Но за лапароскопия ми каза, че няма смисъл, защото 800-900 лв, по добре да ги дадем за инвитро, тъй като със лапароскопията ще има само диагностика, не друго. И така.
А къде да я направя тази микробиология?