0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

тест за овулация
« -: Април 26, 2006, 16:50:11 pm »
Моля ви, кажете ми колко струват тестовете за овулация? По колко са в пакет, т.е. 1 пакет за 1 месец ли е?
Може да ви се струва глупавичко да питам това, но никога не ми се е налагало да ползвам в БГ, а тук са страшно скъпи 1 месец - 50 $. Една приятелка ще пътува до Бг, та си мисля да и поръчам да ми донесе навръщане. Мерси предварително!
тест за овулация
« Отговор #1 -: Април 26, 2006, 16:57:31 pm »
Ами аз ползвам Clear ovu test. Мисля, че пишеше, че са американски. Тук се продават в кутийка по 5 теста плюс тест за бременност на цена около 9-10 лева. Има и по-скъпи тестове, например Clearplan, но те се поръчват, не съм ги намирала в аптеките. Те струваха над 30 лева кутийката с 5 теста. Казват, че били по-точни, но аз лично не съм забелявала разлика - пробвах ги и тях веднъж.
Относно въпроса ти дали стигат за един месец - много зависи дали ти е редовен цикъла и от кога ще започнеш тестването. Може да ти стигнат 5 теста, може и да не са достатъчни, ако започнеш много рано. По принцип, ако си с редовен цикъл и си свикнала да се наблюдаваш, може не само да ти стигнат, ами и да ти останат. Аз понякога успявам и с 2-3 теста да си хвана овуто.
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
Re: тест за овулация
« Отговор #2 -: Април 26, 2006, 16:59:06 pm »
Цитат на: Arnica
Моля ви, кажете ми колко струват тестовете за овулация? По колко са в пакет, т.е. 1 пакет за 1 месец ли е?
Може да ви се струва глупавичко да питам това, но никога не ми се е налагало да ползвам в БГ, а тук са страшно скъпи 1 месец - 50 $. Една приятелка ще пътува до Бг, та си мисля да и поръчам да ми донесе навръщане. Мерси предварително!

Обикновенно са в пакет по 5 бр.+ 1 тест за бременност. Струват 8,50 - 12 лв.
Аз съм много доволна от Home test- Rapid test - струват 11 лв. и напоследък имат подарък още 1 тест за бременност.
Има разбира се и по-скъпи тестове - от 25 - 30 лв./пак по 5 бр./
На месец са необходими средно 5 бр. Понякога ми стигат 3, а по някога използвам 6.
 http://www.tehnocombg.com/products_01.html#ovu_tests  - тези са по 8,50
http://shop.danet.bg/index.php?cPath=75 - а това са по-скъпите

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
тест за овулация
« Отговор #3 -: Април 26, 2006, 18:11:32 pm »
Много благодаря за изчерпателните отговори! Изводът е, че в Бг наистина са много по-евтини. Тук само един тест за бременност е към 15$!
*

Nataly*

• 2785
  • Няма несбъднати мечти. Има изоставени желания!
тест за овулация
« Отговор #4 -: Април 26, 2006, 18:19:48 pm »
Здравей и от мен.Момичетата по- горе са ти обяснили за по-евтините тестове,аз ползвам CLEAR PLAN те също са по 5бр.в опаковка няма тест за бременност при тях.Струват 25лв. поне за толкова ги намирам аз.Мен другите тестове не ме хващат дори при овулация доказана чрез фоликулометрия.Ти пробвай с които прецениш.Успех.
*

rally_g

• 959
  • Искам да бъда добра!
тест за овулация
« Отговор #5 -: Април 27, 2006, 14:19:27 pm »
Цитат на: nataly_kirova
Здравей и от мен.Момичетата по- горе са ти обяснили за по-евтините тестове,аз ползвам CLEAR PLAN те също са по 5бр.в опаковка няма тест за бременност при тях.Струват 25лв. поне за толкова ги намирам аз.Мен другите тестове не ме хващат дори при овулация доказана чрез фоликулометрия.Ти пробвай с които прецениш.Успех.

И аз ползвам Клиърплан, пробвала съм и с други, но не мисля, че отчитат така точно, поне при мен. Аз си поръчвам тестовете от една аптека предварително и ми излизат 26лв. Тъй като от фоликуметрия знам кога горе долу овулирам, ползвам един или два теста месечно и така е много икономично.
ЗА КООРДИНАТИТЕ НА ИЗПИТАНИ СПЕЦИАЛИСТИ ПО РЕПРОДУКЦИЯ ВИЖТЕ http://www.zachatie.org/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=6
*
тест за овулация
« Отговор #6 -: Април 27, 2006, 16:23:06 pm »
Натали, на какво се дължи това, че тестовете за ову не те хващат?!
Питам, защото аз положителен не съм имала никога, та се чудех да не е в мен проблема?!
*

Nataly*

• 2785
тест за овулация
« Отговор #7 -: Април 27, 2006, 21:23:27 pm »
Цитат на: ushco
Питам, защото аз положителен не съм имала никога, та се чудех да не е в мен проблема?!

Здравей,ами незнам на какво се дължи това и на мен ми се струваше странно и затова рвших да направя кръстосана проба:фоликулометрия +тестове(само 4е смених тестовете на CLEAR PLAN)и се получи оказа се че овуто ми е наред и забременях за съжаление направих спонтанен в 6-та седмица.Това стана миналият месец.
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
тест за овулация
« Отговор #8 -: Април 28, 2006, 07:45:22 am »

Дължи се на това,че тестовете засичат различни количества ЛХ. По-скъпите са по прецизни и засичат по-малки количества напр:

Цитат
Clearview HCG II е тест-плочка и съдържа пипета с такъв дизайн, че не е необходимо да се броят капки.
Тестът определя човешки хорионгонадотропен хормон (hCG) в урина
 при концентрация по-висока от 25 mIU/ml.

А при  по-ефтените тестове -
Цитат
CLEAR Ovu TEST®
 LH теста за овулация може да отчете вълната на LH при ниво от 30 mlU/ ml за 3 минути

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*
тест за овулация
« Отговор #9 -: Април 28, 2006, 08:55:50 am »
Натали, много съжалявам за това, което ти се е случило  :(  Аз имах същия инцидент през януари и д-р Владимиров ме увери, че е за добро - естествен подбор!
Убедена съм обаче, че няма да ни се случи отново!  :D

Много благодаря Денис! Направо трябва да те почерпя  :smiley_abxb:
За жалост днес няма да имам възможност да обикалям за да търся по-фетските тестове, но се надявам и Clear Ovu-то да ми свърши работа, защото температурата ми падна!!!
*

Nataly*

• 2785
тест за овулация
« Отговор #10 -: Април 28, 2006, 10:20:37 am »
Натали, много съжалявам за това, което ти се е случило  :(  Аз имах същия инцидент през януари и д-р Владимиров ме увери, че е за добро - естествен подбор!
Убедена съм обаче, че няма да ни се случи отново!  :D

И на мен така ми казаха"естествен подбор",но е ужасно.Та аз ли съм най-големият карък?Преди месец спонтанен,преди 5 г.извънматочна...абе вече незнам какво да си мисля.
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
тест за овулация
« Отговор #11 -: Април 28, 2006, 10:33:33 am »
Съжалявам Натали  :cry:

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

Danidan

• 1209
  • творец- щурец с малко щурче
тест за овулация
« Отговор #12 -: Април 28, 2006, 10:37:15 am »
ushco и Натали...съжалявам, милички!
Не се отчайвате...ще дойде и вашият ред, сигурна съм!
Борете се до края!!!
*

Nataly*

• 2785
тест за овулация
« Отговор #13 -: Април 28, 2006, 10:58:33 am »
Цитат на: denis
Съжалявам Натали  :cry:

Благодаря ви,аз продължавам да се боря и дори не сме чакали да мине време след аборта казаха че е ранен и действаме още този месец.Дано да се получи отново.
*
тест за овулация
« Отговор #14 -: Април 28, 2006, 11:14:36 am »
Стискам ни палци  :ballons:
*

rally_g

• 959
  • Искам да бъда добра!
тест за овулация
« Отговор #15 -: Април 28, 2006, 12:21:56 pm »
Цитат на: denis

Дължи се на това,че тестовете засичат различни количества ЛХ. По-скъпите са по прецизни и засичат по-малки количества напр:

Цитат
Clearview HCG II е тест-плочка и съдържа пипета с такъв дизайн, че не е необходимо да се броят капки.
Тестът определя човешки хорионгонадотропен хормон (hCG) в урина
 при концентрация по-висока от 25 mIU/ml.

А при  по-ефтените тестове -
Цитат
CLEAR Ovu TEST®
 LH теста за овулация може да отчете вълната на LH при ниво от 30 mlU/ ml за 3 минути

Денис, в единия случай става въпрос за тест за бременност, а в другия за овулация.
ЗА КООРДИНАТИТЕ НА ИЗПИТАНИ СПЕЦИАЛИСТИ ПО РЕПРОДУКЦИЯ ВИЖТЕ http://www.zachatie.org/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=6
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
тест за овулация
« Отговор #16 -: Април 28, 2006, 12:39:03 pm »
rally_g :bonk:  Благодаря!
Принципът е този, но съм объркала тестовете.
Моля за извинение.

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

rally_g

• 959
  • Искам да бъда добра!
тест за овулация
« Отговор #17 -: Април 28, 2006, 12:58:07 pm »
:)
*

Mill

тест за овулация
« Отговор #18 -: Май 03, 2006, 02:00:56 am »
Здравей Arnica,

Провери в магазините за 1 долар. Аз живея в САЩ и тук тези тестове също са много скъпи, но наскоро открих тестове за бременност и овулация в магазините за 1$. Един тест е 1 долар. Дано и при вас да ги има тези магазини.
Успех!
тест за овулация
« Отговор #19 -: Май 20, 2006, 16:41:19 pm »
Мерси на всички, които се вклучиха! И тук има магазини за 1$, но не продават подобни артикули, за съжаление, иначе щях да опитам. Надявам се по-евтините тестова да "ме хващат", понеже овулацията ми варира много - от 11 до 17 ден:)))
Мерси още веднъж, благодаря, че ви има и помагате!