0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Има ли вече одобрени 2
« Отговор #240 -: Януари 02, 2010, 20:32:45 pm »
ЧЕСТИТА НОВА ГОДИНА Нека за всички нас 2010 да е най-щастливата и да дойдат нашите дългоочаквани :bori_007: :bori_004:
*
« Отговор #241 -: Януари 02, 2010, 21:15:41 pm »
чЕСТИТА 2010 година и да донесе на всички момичета много късмет и много бебета :D
*
« Отговор #242 -: Януари 02, 2010, 22:41:02 pm »
Момичета,мисля че това с поздравите е вече прекалено.Има си тема за това:
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=40807.0;topicseen

*
« Отговор #243 -: Януари 03, 2010, 10:50:17 am »
Здравейте и от мен! № 3294 е одобрен! Освен това днес в Държавен вестник са публикувани промените в Кодекса на труда, които засягат в частност жените с  репродуктивни проблеми! Вече се ползваме с правата на бременните и майките-имаме правоа на отпуск за ин витро процедури и сме защитени от закона!Весело посрещане на Новата Година!
Ако можея би ли разяснила по какъв начин ни защитават тази поправки в закона, аз лично ги четох но от прочетеното останах с впечатление че всичко се отнася само за периода между пункцията и трансфера...  :?
*
« Отговор #244 -: Януари 03, 2010, 11:00:30 am »
Здравейте и от мен! № 3294 е одобрен! Освен това днес в Държавен вестник са публикувани промените в Кодекса на труда, които засягат в частност жените с  репродуктивни проблеми! Вече се ползваме с правата на бременните и майките-имаме правоа на отпуск за ин витро процедури и сме защитени от закона!Весело посрещане на Новата Година!
Ако можея би ли разяснила по какъв начин ни защитават тази поправки в закона, аз лично ги четох но от прочетеното останах с впечатление че всичко се отнася само за периода между пункцията и трансфера...  :?
И аз така разбрах... Мен също ме интересува, а така също и как ще доказваме, че сме в процедура?

*
« Отговор #245 -: Януари 03, 2010, 14:07:06 pm »
И аз така разбрах... Мен също ме интересува, а така също и как ще доказваме, че сме в процедура?

Доколкото разбрах от толкова четене на закони най-вероятно става дума за това:
Чл. 313а. (Нов - ДВ, бр. 52 от 2004 г.) (1) Бременната работничка или служителка, както и работничка и служителка в напреднал етап на лечение ин-витро, ползва права по чл. 140, ал. 4, т. 2, чл. 147, ал. 1, т. 2, чл. 157, ал. 2, чл. 307, 309, 310 и чл. 333, ал. 5 след удостоверяване на състоянието си пред работодателя с надлежен документ, издаден от компетентните здравни органи.
Това болничен лист ли е, амбулаторен лист ли е, етапна епикриза ли е или някакъв друг типов документ? Моля за помощ от юристите. И още нещо - този документ в Човешките ресурси ли трябва да се занесе?
"Една малка крачка за човека - един голям скок за човечеството..."
Нийл Армстронг
*
« Отговор #246 -: Януари 04, 2010, 09:44:35 am »
Да и другото което е бременната е защитена 9 месеца след което като роди като майка пак има някакви права, в някои от тези изброени членове от ртфртф е описано какви. А жената в процедура ако защитена само дните от пункцията до трансфера, ами те като разберат какво става нищо не пречи да си намерят причина да те освободят от длъжност след като вече не те пази закона  :? аз честно казано ако е само това бих си взела болничен от личната и толкова  :?
« Отговор #247 -: Януари 04, 2010, 10:24:23 am »
„16. „Жени в напреднал етап на лечение
ин-витро“ са жени, които са в етап на лечение
чрез методите на асистирана репродукция,
включващ периода от фоликуларната пункция
до ембриотрансфера, но не повече от 20 дни.“
« Отговор #248 -: Януари 04, 2010, 13:59:19 pm »
Лелеее - като че ли законът е направен точно в полза на работодателя - да разбере по-рано какви са ни намеренията и да може да ни освободи преди констатиране на евентуалната бременност... Тъй че момичета - май трябва да си траем. И задължително между пункция и трансфер да си взимаме болничен за ГЪРЛОБОЛ, примерно... (не е зле някой юрист или спец по ЧР да вземе отношение :-)
*
« Отговор #249 -: Януари 04, 2010, 18:02:00 pm »
 Здравейте мили момичета.Честита да ни е Новата 2010година Пожелавам Ви много здраве и успехи в начинанието ни.По повод на новия текст мога да ви успокоя,защото в чл.333 ал5 и 6 кодекса закрила бременни жени от уволнения.Внимавайте да не подписвате молби или други подобни документи защото може да бъдете освободени от работа по взаимно съглание.Напоследък това е практика като се подразбере естетствено не официално /без представен болничен лист за задържане или нещо от сорта/бъдещата майка веднага се маха по един или друг начин от работа .Жалко е но е така.
« Последна редакция: Януари 04, 2010, 18:03:43 pm от VAS »
*

Марина75

• 3039
  • Скоро и ние ще бъдем родители!Вярваме в това!
« Отговор #250 -: Януари 04, 2010, 19:16:00 pm »
Май пак се отклони темата.Нека в тая тема пишем до кой номер са стигнали с одобрението и обаждането за получаване на заповедите от фанда.Много е полезно това,което коментирате,но нека се направи тема за това,а тази да се ползва за информация.

"Преживените трудности не определят живота ти, а те научават да бъдеш победител!"
*
« Отговор #251 -: Януари 04, 2010, 19:23:48 pm »
Да и другото което е бременната е защитена 9 месеца след което като роди като майка пак има някакви права, в някои от тези изброени членове от ртфртф е описано какви. А жената в процедура ако защитена само дните от пункцията до трансфера, ами те като разберат какво става нищо не пречи да си намерят причина да те освободят от длъжност след като вече не те пази закона  :? аз честно казано ако е само това бих си взела болничен от личната и толкова  :?
Kata kata, след 20-те дена служителката вече е бременна и ползва правата на бременната. Ами иска ми се да става точно така. И аз съм за отделна юридическа тема. Трябва си наистина отделна тема да се обсъждат тези неща. Не мога да реша обаче къде точно да отворя подобна тема. Помоооооооооооооощ.
« Последна редакция: Януари 04, 2010, 19:37:46 pm от rtfrtf »
"Една малка крачка за човека - един голям скок за човечеството..."
Нийл Армстронг
*
« Отговор #252 -: Януари 05, 2010, 09:58:08 am »
Аз също съм за тема, само сложете линк като я пуснете  :D
*

Марина75

• 3039
  • Скоро и ние ще бъдем родители!Вярваме в това!
« Отговор #253 -: Януари 05, 2010, 10:44:08 am »
Аз също съм за тема, само сложете линк като я пуснете  :D
Пуснете я,защо чакате някой да я пусне,всеки има право да пуска тема,стига да не се повтаря.

"Преживените трудности не определят живота ти, а те научават да бъдеш победител!"
*
« Отговор #254 -: Януари 05, 2010, 13:46:41 pm »
Момичета ето я и темата http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=40862.0 заповядайте :)
« Отговор #255 -: Януари 05, 2010, 17:00:50 pm »
Няой знае ли кога ще продължат заседанията на фонда за разглеждане на молбите?
« Отговор #256 -: Януари 05, 2010, 17:09:35 pm »
Следващото заседание на Фонда ще е втората седмица на януари 2010 г.
 Стефи го е написала по напред.......
Cамо защото очите ми не се насълзяват не значи че не плача... И това че винаги съм силна не значи че всичко е наред...
« Отговор #257 -: Януари 05, 2010, 17:20:16 pm »
следващото заседание ще е на 12 януари .........говорих с д-р Лалев
« Отговор #258 -: Януари 05, 2010, 18:20:59 pm »
Здравейте момичета и Честита Нова Година да сте живи и здрави и дано всичките ви мечти станат реалност.
Искам да ви попитам някои знае ли до кой номер стигнаха с раздаването на заповедите
*
« Отговор #259 -: Януари 05, 2010, 19:46:08 pm »
 И мен това ме интересува,кога да чакам обаждане?