Извинявам се за спама, но така или иначе спорът се разрази тук. Мисля, че е крайно време Stoeka71 да качи фактурата си в някоя от темите във форума. За всяка взета стотинка в клиниката на д-р Владимиров се издава финансов документ - касови бележки за прегледите и изследванията извън ин витрото и фактура и касова бележка при окончателното заплащане на ин витро процедурата, където са описани всички манипулации, изследвания и препарати. В сайта на клиниката са публикувани цените на процедурите и изследванията. Винаги можеш да получиш информация за цените на препаратите за стимулация. Хубавото е, че препаратите се дават от самата клиника и са на цени по-ниски от аптеките, което спестява обикалянето и допълнителния стрес да се осигурят навреме необходимите лекарства за процедурата. Stoeka71 не се изразява много коректно, като казва, че са само с мъжки фактор. Тя ми е почти наборка - на 38-39г. и трябва да знае, че яйчниците й не реагират на стимулация с толкова ниски дози като яйчниците на момичетата до 30г. Ето ви пример: sixsens е на 27г. и е стимулирана с Гонал 150 единици, при Stoeka71 стимулацията е с Гонал 300 единици, което моментално удвоява цената на препаратите, доплатила е за ИКСИ, поради мъжки фактор и за трансфер на бластоцит, в цената тя прибавя и задължителните предварителни изследвания, които не се поемат от фонда - около 1000лв. Моят опит ИКСИ излезе около 1000лв по-малко от нейния и си платихме цялата сума без да ползваме фонда, за да има пари за такива като Stoeka71, които немогат да си го позволят. Парите не са ни паднали от небето, приятелят ми ги изкарва с денонощна работа и с много стрес, заради което си е докарал диабет и съответно лоша спермограма. Знаем, че на нашата възраст, дори да сме в идеално здраве, яйцеклетките и сперматозоидите не са с качеството на 20-30 годишните и ще е цяло чудо ако успеем. И двамата сме доволни от работата на д-р Владимиров и на целия му екип и смятаме, че са си заслужили всеки лев, който сме им платили. Ако за някой 1000лв. повече за ин витро при известен и доказал се с годините професионалист е много, нека избере някой по-малко известен д-р, с по-малко пациенти. Има достатъчно клиники - добри, много добри и не толкова добри, както има много напатили се от "евтини" и "любезни" доктори, които молят за по-ранен час при д-р Владимиров. Всеки може да почете във форума и да си направи изводите. Според мен евтиното ако не винаги, то почти винаги излиза по-скъпо. Има момичета, платили със здравето си при тези процедури. Не искам да съм от тях! Още веднъж призовавам Stoeka71 да публикува фактурата си, за да спрат въпросите и коментарите!