0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Женска консултация
« -: Ноември 25, 2009, 20:39:06 pm »
Здравейте,
Моля да споделите при кой лекар сте се записали за женска консултация.
Аз съм в 8 г.с. и още не съм решила къде да ходя. Днес ходих на преглед при д-р Ковачева / от Шейново/ и тя ми предложи да се запиша там, но тук чета много лоши отзиви за тях.
Re: Женска консултация
« Отговор #1 -: Ноември 26, 2009, 11:38:01 am »
Здравей от мен, аз съм се записала при д-р Янкова в Тина Киркова и съм много доволна!
*
« Отговор #2 -: Ноември 27, 2009, 13:57:41 pm »
Здравейте,
А в коя седмица се записахте? Аз звъннях, но ми казаха най-рано на 11-12 г. с. да отида, сега било много рано.
*
« Отговор #3 -: Ноември 27, 2009, 14:11:45 pm »
http://www.zachatie.org/index.php?option=com_content&task=view&id=756&Itemid=36 Тази статия ще ти е много полезна.
Съвет от мен - понеже бременността ти е дълго желана и много чакана, не разчитай само на Женската консултация, а си ходи и при специалист. Отделно, не забравяй задължителните фетални морфологии. От женската консултация забравят да ги споменат.
Аз ако не им натяквах всеки път какви изследвания имам да правя и какви ми се полагат по Касата, нямаше нищо да ми пуснат. Слава богу, има и съвестни лекари. Дано на такъв да попаднеш.
Успешна бременност!

« Последна редакция: Ноември 27, 2009, 14:26:09 pm от sia »
« Отговор #4 -: Ноември 27, 2009, 14:23:02 pm »
този саит също ще ти е от полза
http://www.biberonbg.com/info/izsledvaniq.htm
и
http://www.nhif.bg/downloads/Broshura_Maicino_6_3_8.pdf

Аз мисля, че Шейново е добър избор за раждане, за ЖК незнам, но сиа е права, че не е хубаво да разчиташ само на ЖК. На мен също почти никакви изследвания не са ми правили до сега от ЖК, а влизам в 7-ми месец вече. До тук имам само ПКК, урина, хемоглобин и кръвна захар при първи преглед и още веднъж само хемоглобин и урина. Последния път попитах за проверка за гестационен диабет не трябва ли да се пусне пак кръвна захар в началото на последен триместър и ми отговориха, че те само веднъж били имали право и вече ми били пускали  8O Аз до колкото знам този диабет не се получава в началото, а в по-напреднала бременност евентуално. Сега пак ще си ходя на частно, то се е видяло.
« Последна редакция: Ноември 27, 2009, 14:29:06 pm от джиджи »

« Отговор #5 -: Ноември 27, 2009, 17:19:27 pm »
На женска консултация се записах след 12 г.с, в Тина Киркова със абонамент. ПОради тази причина всеки път на женската консултация ми взимат за изследване и кръв и урина и имам ехографски преглед. Отделно обаче извън този абонамент ми бяха двете фетални морфологии в 12 и в 20 г.с.
*
« Отговор #6 -: Ноември 27, 2009, 19:19:18 pm »
Подкрепям Сиа за изследванията. Момичета, интересувайте се какви изследвания трябва да ви бъдат направени и напомняйте на докторите, дори и да трябва да си ги плащате!
« Отговор #7 -: Ноември 27, 2009, 19:51:29 pm »
Аз съм на ЖК с абонамент в Тина Киркова и ако нещо се притесня като днес отивам в частния на доки. Тя днес ми вика следващия път ела в болницата - като плащаш поне веднъж да е. А аз не знаех, че можело и извън назначените прегледи да ходиш.

За Шейново - моя приятелка беше на ЖК там, но с абонамент. По ЗК...абе имам си много наум за ЗК.
[/url][/url]
« Отговор #8 -: Ноември 27, 2009, 20:02:40 pm »
Аз се записах към 7 г.с. при д-р Гергов в Тина Киркова. Всеки път ме гледа на ехограф и вече втори път ми пуска кръвни (и захар, и съсирваемост, и не знам си какво още) и урина, а днес и микробиология ми взе (аз го подсетих, че трябва). Първия път и за спин, хепатит и васерман, кръвна група, който няма. Това е по ЗК, с абонамент не съм се записала. Правих и БХС и фетална морфология, но ме насочиха от инвитро клиниката за тези изследвания. Гелгов обаче ме попита дали съм се записала.
« Отговор #9 -: Декември 03, 2009, 13:06:48 pm »
Здравейте Чудя се дали да си меня гинеколога, досега съм била при д-р Пламен Миков, някой ходи ли при него за проследяване,ако имате по добри предложения в района на Плиска,Младост 1, и центъра споделете  :)
« Отговор #10 -: Декември 03, 2009, 13:50:42 pm »
Аз мога да ти препоръчам Гагова или Велев от Шейново. Само за тях имам лично мнение. Ако искаш координатите им ми пиши ЛС.

*

Zlatulka

• *
  • 2153
  • Спермограма се прави САМО в клиника по стерилитет!
« Отговор #11 -: Декември 03, 2009, 15:31:24 pm »
Аз успоредно с клиниката ходех на ЖК при д-р Папукчиев в 25-ти ДКЦ в Младост 3. Доволна съм. секи път ме мереше, гледаше ме на узи и ми пускаше изследвания. Праща и на ФМ, но в моя случай това нямаше как да стане. Иначе раждах в Тина Киркова и там си правих изследванията преди секциото по тяхно настояване. Определено съм разочарована от местната лаборатория. Дадох замърсена проба урина, а те ми казаха, че нямало значение  8O Освен това е и скъпичко според мен. Но това не означава, че там няма добри специалисти за проследяване на бременност.

*

z22

• *
  • 3293
  • мама на слънцa
« Отговор #12 -: Декември 03, 2009, 15:47:09 pm »
аз съм била 2 пъти на ЖК .Единият път бях при д-р Папукчиев и съм много доволна от него ,страхотен е!Обяснява всичко подробно,всеки път гледа на ехограф,дава болнични без проблем ,дава направления без нужда от подкана... изобщо е перфектен!
Вторият  път при д-р Колева от Токуда(но не знам дали записва сега ,мен си ми беше лекуващ лекар от 2г. и ме записа),от нея съм си доволна,то на нея дължа Жорето.
<br />
*
« Отговор #13 -: Декември 03, 2009, 15:53:36 pm »
И мен ме следеше д-р Папукчиев от 25 Поликлиника много съм доволна,даже позна кога ще се родят бебетата.
*
« Отговор #14 -: Декември 05, 2009, 20:24:00 pm »
tortila, А защо искаш да го смениш? Аз бях при него доволна съм, макар че на моменти ме дразнеше с това, че вечно закъсняваха часовете. Накрая много се издразних като родих, даде ми час за да ми издаде болничен за преносването. Чакахме час с мъжа ми и от тогава не съм стъпвала. Аз в началото ходех и при още една лекарка, след което поспрях и към края почнах да ходя и при докторката при която родих. Следил е бременността на няколко мой приятелки, всички са доволни. В час е с всички нови неща, като ранен БХС, фетални морфологии. Той самия всеки път прави нещо като фетална, но тогава ме посъветва и друг да погледне. Давал ми е направления за изследвания с изключение на последните преди раждане, излезна с номера, че му свършил лимита. Той самия всеки път гледа на ехограф за който се заплаща, а полагаемите по ЗК последните седмици от бременността, когато всяка седмица те гледа ехограф ги приспада. В общи линии съм доволна, определено е много по-добре от колкото в някоя поликлиника. И тонове мери, но неправи записи по 20мин. Ако бременността ти е проблемна, не пречи да ходиш и на друго място. Но той си заслужава в сравнение с някоя ЖК в поликлиника, че дори и болница. Това е моето мнение, очаквам да споделиш защо искаш да го смениш.

*
« Отговор #15 -: Декември 07, 2009, 22:31:40 pm »
аз съм била 2 пъти на ЖК .Единият път бях при д-р Папукчиев и съм много доволна от него ,страхотен е!Обяснява всичко подробно,всеки път гледа на ехограф,дава болнични без проблем ,дава направления без нужда от подкана... изобщо е перфектен!....
Втория път и аз бях при него. Изцяло подкрепям Зори.