0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

чиновници или престъпници
« -: Ноември 24, 2009, 10:57:16 am »
http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2009/11/23/819657_fondut_za_lechenie_na_deca_e_vurnal_v_bjudjeta_25_mln/ 8O

повече от възмутена съм ... просто нямам коментар
*

Ganka

• 5926
  • мама и леля на ангелчета
Re: чиновници или престъпници
« Отговор #1 -: Ноември 24, 2009, 11:28:07 am »
ММери, какво те учудва? Престъпници са, като знам за колко време една кампания събира пари, как децата се мъчат и няма решение... Това е повече от безотговорно, но винаги е било така и е жалко и тъжно...
Обещах на Лили:)

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*

Nina

• 2643
  • Понякога седя и мисля, понякога само седя...
« Отговор #2 -: Ноември 24, 2009, 12:24:45 pm »
Престъпници. Според един тюфлек, Добрев, Шефът на фонда за лечение на деца, търсенето на всевъзможни алтернативи за лечение на едно детенце е равно на прахосване на пари. Така се изрази в едно интервю.
Според него, аз поне така разбрах неговите думи, е достатъчно да се каже от едно "светило", че детето е обречено и край. Други пътища не са нужни, чака се детето да почине или да се случи чудо.
*
« Отговор #3 -: Ноември 24, 2009, 13:05:07 pm »
За мен това е престъпление.Толкова деца умират зареди липса на средства за тяхното лечение.Ужас!
*
« Отговор #4 -: Ноември 24, 2009, 13:07:01 pm »
Не знам какво да коментирам,наистина!Каквото и да кажа ще е малко за тия безхаберници!Само се чудя как спят нощем?
*
« Отговор #5 -: Ноември 24, 2009, 13:14:12 pm »
Нищо не ме учудва веч в тази моя държава-мащеха... :( Престъпление е да умират деца - те са абсолютно невинни същества... :(

*

mira_mimi

• 1375
  • И третото столче се запълни! Ще довавяме и 4-то!
« Отговор #6 -: Ноември 24, 2009, 13:27:24 pm »
Добре, престъпници са :x, но къде сме всички ние и ще позволим ли НИЕ това да продължава???
Защо Общественият съвет в нашия Фонда работи и контролира, а ОС в Фонда за лечение на деца в чужбина не функционира? Има нещо гнило, но вече и аз не знам къде е грешката. Определено не живеем в нормална държава, но това несъмнено води до извода, че и ние не сме нормални щом толкова ужасяващи неща са факт.
« Отговор #7 -: Ноември 24, 2009, 13:35:09 pm »
Чух го това днес по БНТ..възмутена съм ,жалко за дечицата ,които в момента така се нуждаят от тези пари.Нямам думи  :(
« Последна редакция: Ноември 24, 2009, 13:38:29 pm от Leila »

« Отговор #8 -: Ноември 24, 2009, 13:42:21 pm »
За учудване и мен не ме, но явно съм до глупост наивна и няма да спра да се възмущавам

не може, отникъде не върви, повече от недопустимо е да чуеш от въпросния професор, че: "Това е типичен случай на лоша нормативна уредба"  8O, според който "през последните години даренията намаляват, което ясно показва, че обществото е загубило доверие във фонда"  8O
Пълна илюстрация, че идея си няма къде е попаднал и за какво ...

уффф, а действително бях много глупава да си мисля, че тази нормална цивилизована практика помага на много родители поне мъничко да не се чувстват като просяци, докато се борят за живота на дечицата си  :(

П.П. но пък ще си имаме пак благотворителната Коледа  8) предполагам ...

П.П.2
... търсенето на всевъзможни алтернативи за лечение на едно детенце е равно на прахосване на пари. Така се изрази в едно интервю...

Ужас, ужас и кошмар ...
« Последна редакция: Ноември 24, 2009, 13:48:15 pm от mmary »
« Отговор #9 -: Ноември 24, 2009, 15:29:35 pm »
Моето възмущение е в друга посока.
Къде блееше сметната палата цели 3 години?
Това ли е първият одит на тази фондация?
Къде са били НПО-тата, родителите, гражданите?
Не се сърдя на чиновниците аз, морал от тях никога не съм очаквала.
Ние, като общество не струваме...съжалявам ако засягам някого, но до този извод стигам.
Ако едно общество е безхаберно към децата си, болни или не, то е безхаберно към бъдещето си изобщо.

П.П. но пък ще си имаме пак благотворителната Коледа  8) предполагам ...
Да, mmary , и аз така предполгам.
Едно смс-че, по Коледа, сваля от плещите ни товара на отговорността, нищо че плащаме двойно, а резултатите са безумни, безнадежни и абсурдни....

Що ли ми идва като обобщение,онази клиширана латинска сентенция
-O, tempora, o, mores! ?
*
« Отговор #10 -: Ноември 24, 2009, 16:06:17 pm »
През последните двадесет години нещо тотално се повреди в колективния български мозък!

Уж сме с добър домашен морал, ценности и принципи, но станем ли, макар и малко властимащи, се извисяваме по-горе от хляба и от Бога!

На всеки корумпиран да му казват името и хората да ги пребиват с камъни, по-бързо е от кривото правосъдие.

Кога ще се натрупа най-после това първоначално натрупване на капитала?!
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #11 -: Ноември 24, 2009, 16:33:35 pm »
наскоро гледах и репортаж за досегашното състояние в Агенцията за трансплантации.
крехките хорски надежди за живот са били захвърлени във вид на окъсани прашни папки в разни шкафове в мазе - непотърсени с години от никого. хората са чакали и умирали, а техните досиета са били гризани от мишките...

20 години преход. държава от Европейския съюз. аз вече не вярвам в нищо за тази страна. спасявайте се, който може.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

« Отговор #12 -: Ноември 24, 2009, 17:24:30 pm »
Да, mmary , и аз така предполгам.
Едно смс-че, по Коледа, сваля от плещите ни товара на отговорността, нищо че плащаме двойно, а резултатите са безумни, безнадежни и абсурдни....

по-скоро потресът ме бе в посока, че с едната ръка създаваш подобни инициативи, а с другата връщаш в бюджета неизразходваните /поради безобразно управление/ средства ... с които ще строим чешмички за предизборни кампании ...

Иначе това му е хубавото на идея като този фонд - влизат държавни средства, влизат дарения от юридически и физически лица, мащабността е важна, дори и 10 лева да е дарението ... и ... някакъв чиновник там, счита, че е направил максималното като на 10 дни приканва към отговор френски лекар /който е избран от фонда, на родителя и това не се разрешава/, когато говорим за болно детенце... видиш ли те не били богове ...

:x  :x  :x много съм им гневна, много

« Последна редакция: Ноември 24, 2009, 17:30:36 pm от mmary »
*

ultra

• Анна Зашева
  • *
  • 7291
« Отговор #13 -: Ноември 24, 2009, 17:46:13 pm »
Само да припомня, че и нашия фонд имаше опасност да не потръгне именно заради лошия пример на фонда за лечение за деца.
Каква е разликата?
На всички заседаващи в нашия фонд се плащат солидни суми. Когато се опитахме да възразим срещу размера на заплащането, ни беше отговорено така:
- тези пари не са от фонда, а от МЗ
- налага се да се плаща по толкова, за да имат стимул да работят и да не се получи фарса с фонд за лечение на деца

“Experience is the name every one gives to their mistakes.” Oscar Wilde
*
« Отговор #14 -: Ноември 24, 2009, 18:15:16 pm »
mmary, може да им дават големи бонуси, че са спестовни и правят икономии. Нещо тъпоумно ще е!
*

denisa

• 2681
  • Човек предполага, Господ разполага!
« Отговор #15 -: Ноември 24, 2009, 18:24:01 pm »
Боже как спят тия изроди?Потресена съм нямам думи просто  :balk_145: :balk_145: :balk_145:
*
« Отговор #16 -: Ноември 24, 2009, 18:42:27 pm »
Мда, гледах го сутринта по БТВ този господин.
Нормативната уредба крива му била, бавели се щото правели проучване къде е най-изгодно и къде може да се направи съответната трансплантация например( за месеци иде реч тука че и година е отнемало, не за седмица :x). Той не бил виновен, те специалистите видиш ли така казвали ... Аз мислех, че е директор, пък то той не бил компетентен.
нямам думи просто :x
« Отговор #17 -: Ноември 24, 2009, 19:30:20 pm »
наскоро гледах и репортаж за досегашното състояние в Агенцията за трансплантации.
крехките хорски надежди за живот са били захвърлени във вид на окъсани прашни папки в разни шкафове в мазе - непотърсени с години от никого. хората са чакали и умирали, а техните досиета са били гризани от мишките...

20 години преход. държава от Европейския съюз. аз вече не вярвам в нищо за тази страна. спасявайте се, който може.
:good_post:
« Отговор #18 -: Ноември 24, 2009, 19:37:05 pm »

:good_post:

*
« Отговор #19 -: Ноември 24, 2009, 22:21:48 pm »
Ами да,пари за болните деца в бюджета няма,но за стотици луксозни автомобили,развозващи задниците на нашите политици и тем подобни-има.И то да бяха само колите...тъжна българска картинка :?