първо, за хапането. при известен процент от малките деца, се наблюдава това явление. то в никакъв случай не е свързано с културно-образователното равнище на родителите или с възпитанието на детето. просто хапят, това е. после този период преминава. разправии с родители са излишни. но е права z22, че персоналът е трябвало да й съобщи за инцидента.
Точно това имах предвид. Явно не съм се изразила точно.
Благодатя Джам!
Нина,
Мислиш ли, че ние поощряваме детето си да хапе, д се бие... и т. н. Естествено, е се опотвам да и говоря, да обяснявам, да повтарям и потретям, кое е лошо да се прави и защо.
Ти като обясняваш на детето и, че не трябва да се катери, че не трябва да къса книги, че не трябва да стъпва в локвите...... То моментално казва да мамо, разбрах, няма да правя повече така
. Явно е много послушна и умна дъщерята ти.
За бога, говорим за деца между 1 и 3 години, които посещават ДЯ, Пак повтярям, ние родителите говорим, обясняваме, кое е правилко и кое не, това не значи, че детето ми няма да го направи. Мисля, че по-простичко и достъпно няма как да обясня.
Хапането, предполагам при повечето от вас, се е появило малко след навършване на 1 год. Много преди детето да е тръгнало на ДЯ. Децата хапят родителите си /някой от вас да е показвал на детето си такова нещо?/, явно е някакъв подсъзнателен инстинкт, останал от прародителите ни.
В този дух Нина, смятам, че ние сме интелигентно семейство, непоощряващо детето си да ХАПЕ, дори обратно, но въпреки това не мога да дам гаранция, че тя няма да го направи.
Трябва ли да ми се лепне етикета неандерталец????? Да драматизираме за глупости????