0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

z22

• *
  • 3293
  • мама на слънцa
Re: Лаборатория Рамус заплаши Зачатие със съд!
« Отговор #40 -: Декември 15, 2009, 15:18:40 pm »
Здравейте всички,
зачетох се в коментарите и ми се струва, че разсъждаваме и правим изводи без да сме видяли фактите, а на база "разкази на очевидци". Според мен за да стане ясно кой крив и кой първо трябва да се видят документите, които потвърждават твърдяното от Джиджи или от Рамус. Аз такива документи във форума не видях.
А и доколкото знам, да си търсиш правата в съда не е "заплаха", а право на всеки български гражданин. Затова мисля, че нещата не се представят обективно от модераторите и се толерира тезата на Джиджи за сметка на лабораторията Рамус.
Между другото от услугите на Рамус аз лично съм напълно доволен.

виж сега ,за тез работи можехме да си пишем ,ако нещата бяха останали само до въпросната тема - ако от тази лаборатория не бяха изнудили момичето да изтрие темата,то можеше и да искаш документи и т.н. Но самият факт ,че са се опитват да подкупват,заплашват и лъжат ,вече съвсем ясно показва кой е крив и хората го видяха.Вече и да се опитва някой да маже  - няма смисъл,най -много още повече да се "оакат" без никакво извинение за израза.
<br />
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
« Отговор #41 -: Декември 15, 2009, 15:24:03 pm »
Здравейте всички,
зачетох се в коментарите и ми се струва, че разсъждаваме и правим изводи без да сме видяли фактите, а на база "разкази на очевидци". Според мен за да стане ясно кой крив и кой първо трябва да се видят документите, които потвърждават твърдяното от Джиджи или от Рамус. Аз такива документи във форума не видях.

Аз лично съм прегледала документите и съм предоставила фактите на Управителния съвет на сдружение Зачатие. Това е достатъчно.

А и доколкото знам, да си търсиш правата в съда не е "заплаха", а право на всеки български гражданин.

Да си търсиш правата е едно, а да заплашваш някого с наказателна отговорност, която той не носи, е съвсем различно. Но ако трябва да сме коректни в терминологията, не е заплаха, а шантаж.

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
« Отговор #42 -: Януари 07, 2010, 00:56:12 am »
Аз съм възмутена !!!
В рамус ми взеха кръв, изпуснаха епруветката и тя се счупи и трябваше да ми взимат наново кръв, в кой век живеем, че да ми взимат кръв със стъклена епруветка...нямам думи
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #43 -: Януари 07, 2010, 10:21:02 am »
Аз съм възмутена !!!
В рамус ми взеха кръв, изпуснаха епруветката и тя се счупи и трябваше да ми взимат наново кръв, в кой век живеем, че да ми взимат кръв със стъклена епруветка...нямам думи

сериозно ли в стъклена епруветка???  8O
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

« Отговор #44 -: Януари 07, 2010, 11:47:27 am »
Да, като падна се счупи, а бе точно стъклена, може да съм се заблудила, но мисля, че на другите места не взимат кръв със стъклени? :( :x
« Отговор #45 -: Януари 11, 2010, 12:29:28 pm »
В лаборатория Рамус никога не се е взимало кръв в епруветки, а във вакутейнери.

Има изследвания, за които е по-добре да бъдат взети в стъклени вакутейнери.

Само за сведения и пластмасовите и стъклените вакутейнери могат да се счупят.

Може би трябва да се взема кръв в гумени "епруветки", за да се избегнат подобни грешки.

И все пак в коя точно лаборатория или манипулационна на Рамус се е сличило това, за да се вземат мерки, да не се повтаря, ако е възможно?
*

jam

• *
  • 14924
« Отговор #46 -: Януари 11, 2010, 13:01:35 pm »
към потребителя Mamouk:

не мислите ли, че е редно първо да предоставите на сдружение Зачатие едно извинение за нанесените обиди, преди отново да ползвате ресурсите на нашия сайт за повдигане на имиджа на лабораторията си?

такова поведение в обществото не се толерира! ако ме наречете "лъжец" и "клеветник", бъдете сигурни, че няма да ви допусна повече в дома си!

"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

« Отговор #47 -: Януари 11, 2010, 13:53:21 pm »
Здравейте,
за да има реална полза от това писане, трябва потърпевшия да е конкретен, за да може да се проследят причините и да се елиминират. Ако всеки път безлично се оплакваме грешки винаги ще има.
Аз поне винаги съм конкретна когато протестирам срещу нещо, независимо дали е здравето ми, дупки на магистралата или ремонт на миялна.
И винаги има ефект.
Инъче е празно безполезно говерене, което прави и оплакващия се анонимен
лек ден
*
« Отговор #48 -: Януари 11, 2010, 23:45:35 pm »
Здравейте!

Нова съм във форума и когато попаднах на тази тема, просто не можах да се стърпя да не взема отношение.

Първо, досега аз и майка ми сме били пациенти на много лаборатории, но с ръка на сърцето мога да Ви споделя, че от лаборатория Рамус съм най-доволна.
Второ, нека не бъдем агресивни към хора, които не познаваме. Разбирам,че от форума се подкрепяте, но като прочетох всички мнения, стигнах до извода, че вече тенденциозно започва да се търси под вола теле. В крайна сметка предполагам, че повечето от вас, както и аз, не сме медицински лица и едва ли разбираме от епруветки, вакутейнери и тем подобни и не знаем в кои случаи е по-добре да се използва едното или другото.
В заключение, бих искала да се обърна към потребителя jam и да го попитам какви обиди точно е нанесла лабораторията, че не можах да разбера, макар че (още веднъж подчертавам) добре се запознах с темата. И още нещо-по мое скромно мнение имидж се гради предимно от опита и отзивите на пациентите, а не от форуми, в които 1-2ма потребители са ползвали услугите на лабораторията, а останалите просто скачат да ги защитат,  подтикнати от "форумна солидарност".
Благодаря Ви, ако все пак зачетете и моето мнение:)
*
« Отговор #49 -: Януари 11, 2010, 23:49:21 pm »
Някаква офанзива за защита на лаборатория "Рамус" ли тече?  osi_10
"Спри да живееш за това, което е зад ъгъла и започни да се наслаждаваш на разходката по улицата."
*
« Отговор #50 -: Януари 11, 2010, 23:50:33 pm »
Да, от хора с по един пост и си мислят, че сме толкова глупави, че да се вържем. Все пак доматите не ги ядем с колците. Все ми е едно кой какво ще напише от тук нататък. Аз вече съм си изградила мнение, както и останалите, мисля.

Лека вечер!

*

jam

• *
  • 14924
« Отговор #51 -: Януари 11, 2010, 23:55:22 pm »
Здравейте,
за да има реална полза от това писане, трябва потърпевшия да е конкретен, за да може да се проследят причините и да се елиминират. Ако всеки път безлично се оплакваме грешки винаги ще има.
Аз поне винаги съм конкретна когато протестирам срещу нещо, независимо дали е здравето ми, дупки на магистралата или ремонт на миялна.
И винаги има ефект.
Инъче е празно безполезно говерене, което прави и оплакващия се анонимен
лек ден

о да, потърпевшият е конкретен. д-р Даскалова изрично написа в тази тема, че разполага с личните данни на потърпевшия, познава го лично и разполага също - забележете - с копия от поръчаните и изпълнените изследвания.

вие също знаете, че потребителят е конкретен, защото му писахте лично съобщение да му се извинявате.

лаборатория Рамус, престанете с тези смешни и евтини номера... да ви издам ли една малка тайна - така само вдигате рейтинга на тази тема в Google  :lol:

*
« Отговор #52 -: Януари 12, 2010, 00:17:37 am »
jam Сигурна ли си, че въпросната лаборатория се опитва да си лъсне имиджа в случая? Предполагам, че щом си толкова убедена си имаш основания за това, по конкретния казус не мога и няма да взема отношение. Все пак тотално ли изключваш възможността, наистина нов потребител да изказва лично мнение и впечатления, а не да провежда "защитна кампания" на някого?
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*

Pesheck

• *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
« Отговор #53 -: Януари 12, 2010, 00:22:47 am »
Jbrul, не сме от вчера тук. Дето се вика - "тоя филм сме го гледали". Не веднъж при това.
*

jam

• *
  • 14924
« Отговор #54 -: Януари 12, 2010, 00:25:52 am »
JBrul,

да, сигурна съм. има си начини да се установят тези неща - както технически, така и логически.

*
« Отговор #55 -: Януари 12, 2010, 00:36:01 am »
Ами именно, защото не сте тук от вчера, а аз съм от няколко дни (буквално) - попитах, това което попитах... И въпросът ми съвсем не означаваше, че смятам че вие нещо лъжете и си измисляте, определено. Мен като пресен потребител ме объркват разни текущи "скандалчета", като това на някакъв господин, чиято съпруга била банната и... сещаш се нататък. Заради самия му начин на писане не бих му повярвала и на една дума, но не в това е въпросът. Никой от редовите потребители, (особено новите като мен) не знае как стоят нещата в детайли и често се случва да пита глупави според вас неща, за да изясни дадена ситуация сам за себе си.
Все пак, извинявам се за безпокойството. Няма да питам повече.

*

jam

• *
  • 14924
« Отговор #56 -: Януари 12, 2010, 00:42:31 am »
няма проблем да се пита. затова се стараем да изнасяме пред посетителите подробна и достатъчна информация за живота на сдружението и сайта - за да няма съмнения и догадки.

виж, този сайт има над 21 хиляди регистрирани потребители, над 400 души едновременно посещаващи сайта и над 10 хиляди уникални посещения на сайта дневно.
статистически твърде вероятно е сред тях да има всякакви хора, съответно - всякакви проблеми, случки, характери, та дори и заболявания...

има повече от достатъчно полезна информация, статии, теми и постинги в този огромен сайт, за да се концентрира вниманието на новодошлите върху някакви скандалчета, несвързани с основната ни задача и дейност...

*
« Отговор #57 -: Януари 12, 2010, 01:32:50 am »

има повече от достатъчно полезна информация, статии, теми и постинги в този огромен сайт, за да се концентрира вниманието на новодошлите върху някакви скандалчета, несвързани с основната ни задача и дейност...

Да, има и аз я чета. При цялото ми уважение към теб лично и към всички в този сайт, никой от вас не е човекът, който да ми определя кога, къде и какво да чета и от какво би трябвало да се интересувам все пак. В този ред на мисли, назидателният тон е доста неуместен. А и колкото и да не ти се вярва, първоначалното ми питане към теб си имаше съвсем конкретен смисъл и идея (важни и съществени, според мен). Умишлено не ги споделих, защото не искам да насаждам ненужни съмнения у момичетата тук, повечето от които са си изпатили достатъчно от некоректни лекари и лаборатории отдадени на печалбарство, споделяйки публично защо всъщност те попитах това. Няма и сега да ги споделя, защото самата аз съм достатъчно стресирана и си давам сметка за зловредния ефект, който би имало изказването на точно определен вид опасения, неподкрепени с никаква конкретика. Но липсата на доказателства, както ще кажат и юристите тук, не означава автоматично липса на реален проблем, ако е налице "обосновано предположение" за такъв. Доста по-ясно ми е , отколкото ти доспускаш как функционира глобалната мрежа, но все пак благодаря за изчерпателния отговор.
За финал на този пост, искам да подчертая, че не се съмнявам нито в добрите намерения, нито във всеотдайността на всеки един от вас и в никакъв случай не целя и не търся конфликт. Казвам само каквото мисля, което според правилата на сайта е гарантирано мое право, дори дебело подчертано в първия пост на темата, в която пишем в момента. Просто се опитвам да ти кажа, че всички сме различни характери, имаме различни реакции и мисли в идентични ситуации и това е съвсем нормално, а не причина "да ни се понакара някой".
Ако все пак има значение и на някой му пука, след като прочетох подробно всичко в тази тема, мога да споделя личната си подкрепа за реакцията на СДРУЖЕНИЕ ЗАЧАТИЕ в този случай.
Желая успех на всички!

*

jam

• *
  • 14924
« Отговор #58 -: Януари 12, 2010, 01:42:36 am »
виж, този сайт има над 21 хиляди регистрирани потребители, над 400 души едновременно посещаващи сайта и над 10 хиляди уникални посещения на сайта дневно.
статистически твърде вероятно е сред тях да има всякакви хора, съответно - всякакви проблеми, случки, характери, та дори и заболявания...

Просто се опитвам да ти кажа, че всички сме различни характери, имаме различни реакции и мисли в идентични ситуации и това е съвсем нормално, а не причина "да ни се понакара някой".

за нещо различно ли говорим, че се налага да си го изясняваме? :)
нека приключим с офф-топика.

*
« Отговор #59 -: Януари 12, 2010, 01:49:38 am »
Да, за съвсем различни неща говорим. Все едно. Приключихме с... "офф - топика".
« Последна редакция: Януари 12, 2010, 01:51:30 am от Jbrul »