0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Лаборатория Рамус заплаши Зачатие със съд!
« Отговор #20 -: Ноември 20, 2009, 13:25:58 pm »
Не знам дали ще ме разберете правилно, но въпреки това искам да кажа, че аз съм въпросното момиче, публикувало темата за лаборатория Рамус. Ето и моята гледна точка:
Изтрих темата, не защото са ме заплашвали със съд или нещо подобно /по това време дори незнаех, че са заплашвали Сдружение Зачатие/. Напротив, най-учтиво ми се извиниха за стореното и дори предложиха да накажат виновните служители за грешката си, както и ми предоставиха контакти за съдействие от тяхна страна в случай, че нещо подобно се случи отново. Приех, че това извиниение е напълно искрено и че от лабораторията наистина държат на това клиента в крайна сметка да остане удовлетворен. Кратко мислих и реших да изтрия темата. Още повече, че след като бях публикувала поста си тогава, срещнах основно нападки и опити да се защити Рамус от явно доволни потребителки. Изглежда моят случай беше прецедент.
Сега, след като знам цялата истина, разбирам че съм се подлъгала доста наивно и глупаво. Ако можех да върна времето назад, със сигурност нямаше да постъпя по същия начин. За съжаление е твърде късно.
Искам да благодаря на всички от Сдружение Зачатие, които са отделили от ценното си време за да се занимават със случая и да им се извиня за главоболията които им създадох. Съвестно ми е като знам колко значими неща стоят на дневен ред пред Сдружението, а се налага да се занимават с кокошкарски истории.
И последно искам да се обърна към лаборатория Рамус-
Не ви прави чест, след като наистина държите на доброто си име, да действате по толкова долен и унизителен начин. Мисля, че дължите извинение не само на мен а и на Сдружение Зачатие.
Мога да ви уверя, че съм готова ако се наложи да застана с името си зад всичко което съм написала, като няма да спестя и някои подробности, които бях пропуснала в поста си тогава.

« Отговор #21 -: Ноември 20, 2009, 14:06:07 pm »

Имайки в предвид написаното, с цел да не компрометираме, сайта и сдружението и да не им навличаме неприятности, предлагам да се ограничим от към директни наименования, за да не се сблъскаме отново с подобен проблем.  Цензурата също не е решение, но можем да разкажем проблема си, а за имена да си говорим на лични и пак ще се уведомяваме взаимно, къде как се отнасят към нас.
Не мисля, че със завоалиране на имена и укриване на такива, ще си помогнем, камо ли на Сдружението. Къде остава в този случай свободата на словото!? Не бива да се крием като мишоци, трябва да сме единни и да си държим позиция(в каквото и да било), както УС и модераторите на Сдружението са направили(Браво, момичета, много ви уважавам). Тук случаят е единичен(дай Боже да няма повече такива) и е резултат от най-вероятно финансовото положение на лабораторията. Е, според мен си направиха лоша реклама.
Човек трябва да обича избрания начин на живот точно толкова,колкото претенции ще му предяви подир време;и аз го обичам

*

pimpa77

• 284
  • pozitivnata misal pravi jivota 4udesen!!!
« Отговор #22 -: Ноември 20, 2009, 15:14:59 pm »
Бих желала да поднеса моите адмирации към модераторите,които взеха отношение към този проблем.Аз съм била винаги "ЗА" свободното слово и мнение.
Джиджи не се обвинявай миличка,че си изтрила темата.Всяко зло, за добро.
Ако лаборатории "Рамус" си мислят,че проблема е решен много жестоко се лъжат.Сигурна съм,че нещата няма да спрат до тук и ще има възмездие.
*

mishanta

• *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
« Отговор #23 -: Ноември 20, 2009, 15:46:58 pm »
Класически случай, в който вместо да си изпишат веждите, лаборатория Рамус сами са си извадили очите.

Тази тема сега ще се индексира достатъчно високо, за да ги поразтревожи още известно време. А пък и тя е много, ама много по-неприятна за техния имидж от един пропуск, описан в изтритата. Хора сме, грешим, всичко щеше да мине мирно и тихо, ако бяха взели мерки грешката да не се повтаря и ако се бяха извинили на пациентката. Обаче вече не става дума за една професионална грешка, срещу която никой не е застрахован. Става дума за наглост и опити за прилагане на сицилиански методи за убеждаване. Това не е дребно. Ани, благодаря ти, че даде гласност! Горда съм, че съм част от Зачатие и че сме си избрали правилните хора да вземат решения от името за сдружението!

Написаното от marmotche изцяло съвпада и с моето мнение!
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *

:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*
« Отговор #24 -: Ноември 20, 2009, 16:09:05 pm »
И аз съм съгласна с Мармотче. Браво на модовете, запазиха морала и смисъла на сайта.

А хубавците от Рамус, след като са разбрали за темата, можеха просто да се регистрират. След което, да напишат само един единствен пост, в който да се извинят на Джиджи, да и предложат някаква компенсация (от рода на безплатно изследване или друго) и да се приключи проблема. Но,явно някой ги е посъветвал да поемат по грешния път.

« Отговор #25 -: Ноември 20, 2009, 16:50:51 pm »
ех,  Рамус, Рамус ... - три груби грешки:

- в подбора и/или обучението на медицинския персонал,
- в избора на уеб администратор,
- в подбора на адвокати.

... и това с бегъл поглед ... и това в бизнес, където ключовата дума е доверие

ако бях собственик или инвестотор на подобни лабораторни амбиции , щях сериозно да се притесня ... като начало

но понеже не съм ..., в подобни случаи само управлявам избора си в коя лаборатория да ходя, или по-скоро - да не ходя ...

ultra, подкрепата е по подразбиране  :D

*

ultra

• Анна Зашева
  • *
  • 7291
« Отговор #26 -: Ноември 20, 2009, 19:40:14 pm »
Вижте как се опитват да използват името ни:
http://digg.com/health/Ramus_3
обърнете внимание на цитирания сайт.

“Experience is the name every one gives to their mistakes.” Oscar Wilde
« Отговор #27 -: Ноември 20, 2009, 19:53:09 pm »
Ултра, според мен това е същата drru, която се представяше в първо /в моята тема/ за доволна клиентка на лабораторията, а след това на лична ми пишеше като служител на Рамус. Публикацията в посочения от теб сайт е направена от Елена Йорданова. Когато за първи път се свързаха с мен от Рамус, въпросната госпожа ми се представи с това име.
Без коментар.....

*

ultra

• Анна Зашева
  • *
  • 7291
« Отговор #28 -: Ноември 20, 2009, 19:53:56 pm »
От нея бяха и публикациите в Свежо, които уж ние бяхме направили :lol:

“Experience is the name every one gives to their mistakes.” Oscar Wilde
*

denisa

• 2681
  • Човек предполага, Господ разполага!
« Отговор #29 -: Ноември 20, 2009, 20:12:01 pm »
Благодаря на УС на Зачатие затова, че се грижат за правата на потребителите си. :youwoman: :thankyousign:
« Отговор #30 -: Ноември 21, 2009, 10:25:25 am »
Моите уважения към модераторите и УС на Зачатие!  :youwoman:  Благодаря ви, че се грижите за нашето право на свободно мнение!
За тази лаборатория не бях чувала, но след тяхната старателна намеса, вече знам за тях и внимателно ще ги избягвам!  :lol:
*
« Отговор #31 -: Ноември 21, 2009, 13:17:31 pm »
Ани, невероятни сте! Благодаря, че не се огъвате и се гордея, че съм макар и мъничка част от сдружението.
И аз никога не бях чувала за тази лаборатория, която така си направи само голяма антиреклама.

*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #32 -: Ноември 21, 2009, 15:20:33 pm »
интелигентният и свободен потребител от 21-ви век избира кому да даде парите си не само по критериите за качество и цена на стоката. потребителят вече има повече изисквания към доставчика на стоки и услуги, включително и такива от морално-етичен характер.

без да коментирам качеството на услугите в лаборатория Рамус, никога не бих стъпила там заради демонстрираното от тях нагло и манипулативно отношение към техните потребители. също така, не бих препоръчала на никой свой познат да ходи там.

с две думи, подкрепям първоначалния призив на джиджи: "Лаборатории Рамус - не ходете там!"
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
« Отговор #33 -: Ноември 22, 2009, 19:10:11 pm »
И аз искам да благодаря на Зачатие за смелата, много отговорна и страхотна постъпка.
Аз винаги съм смятала, че за неадекватни постъпки и вреди в крайна сметка всеки рано или късно получава сходен отговор. И този случай потвърждава това.
Не съм чувала за тази лаборатория, но сега едно е сигурно - ако се наложи - точно тази лаборатория не бих избрала. Може да е на ниво, обаче..... това е положението.
Наистина трябва да бъдем смели, да си търсим правата и да казваме, това което мислим - без притеснения. Вярно, че понякога е трудно - но в повечето случаи си струва риска! И да устояваме на заплахите -  те често са породени от страха!
А за Джиджи искам да кажа, че тя е нямало как да знае, какви ги вършат тези хора. Така е преценила - така е направила. За нея това е било вярното действие за онзи момент. Чест й прави, че писа и обясни.
Благодаря ви още веднъж!
„Ние се раждаме в света на природата.
Второто ни раждане е в света на духа."

*
« Отговор #34 -: Ноември 26, 2009, 13:27:40 pm »

с две думи, подкрепям първоначалния призив на джиджи: "Лаборатории Рамус - не ходете там!"

И аз. Пропуснала съм темата на Джиджи, но и аз имам личен негативен опит с тях. А настоящата история ме убеждава, че освен некъдърни, са и много некоректни.

*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
« Отговор #35 -: Ноември 28, 2009, 23:25:06 pm »
Аз свалям шапка на Фани за мотивирания отговор - като колега.  :youwoman:
Налагане на цензура във форума на Зачатие не би трябвало да има. Всеки си изказва собственото мнение - това е ценното на взаимопомощта.

П.П. Я ме "светнете" как за доктор Борислав Кирчев /не съм забравила шарлатанството му, макар че  имам вече дете и изминаха повече от пет години/ как да излиза в първата десетка на Гугала. Ще помагам на Фани, ако се наложи - обещавам.  :D
« Отговор #36 -: Декември 15, 2009, 13:37:18 pm »
Здравейте всички,
зачетох се в коментарите и ми се струва, че разсъждаваме и правим изводи без да сме видяли фактите, а на база "разкази на очевидци". Според мен за да стане ясно кой крив и кой първо трябва да се видят документите, които потвърждават твърдяното от Джиджи или от Рамус. Аз такива документи във форума не видях.
А и доколкото знам, да си търсиш правата в съда не е "заплаха", а право на всеки български гражданин. Затова мисля, че нещата не се представят обективно от модераторите и се толерира тезата на Джиджи за сметка на лабораторията Рамус.
Между другото от услугите на Рамус аз лично съм напълно доволен.
*

mira_mimi

• 1375
  • И третото столче се запълни! Ще довавяме и 4-то!
« Отговор #37 -: Декември 15, 2009, 13:44:53 pm »
Поздравявам те! Първи пост в тази тема, значи много добре се ориентираш във форума  :)Радвам се, че благодарение на темата в Зачатие имаме нови членове на форума.
« Отговор #38 -: Декември 15, 2009, 14:17:52 pm »
...зачетох се в коментарите и ми се струва, че разсъждаваме и правим изводи без да сме видяли фактите, а на база "разкази на очевидци". Според мен за да стане ясно кой крив и кой първо трябва да се видят документите, които потвърждават твърдяното от Джиджи или от Рамус. Аз такива документи във форума не видях...
Според мен това е форум и в него се споделят мнения и преживявания по дадена тема. Никой не е длъжен да предоставя документи в своя защита, тъй като мястото за това са други инстанции. В случай, че някоя от страните се чувства засегната, може да го изрази по начин който предпочита, а не по начин който ние й налагаме с коментарите си.
 :sorry:

« Отговор #39 -: Декември 15, 2009, 14:45:00 pm »
Почти месец след пускането на темата от "Рамус" все още са гузни, щом вкарват маскирани във форума. Стана ми весело...
Човек трябва да обича избрания начин на живот точно толкова,колкото претенции ще му предяви подир време;и аз го обичам