0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Хормонални изследвания - разчитане
« -: Ноември 19, 2009, 14:29:11 pm »
Здравейте, дами. Днес док ми пусна хормонални изследвания / без Прогестерон, който ще направя на 21-я ден от цикъла /.Иска ми се да споделя с вас резултатите, за да ми кажете има ли проблем или не  :?

LH 7.89 IU/L (1.9-12.5)
FSH 5.37 IU/L (2.5-10.2)
Testosteron 0.53 nmol/L (M 8.36-28.7 Ж 0.49-2.64)
Estradiol 243.40 pmol/L ( 46-607)
Prolactin 818.00 mIU/L ( Ж 59.3-619  M 44.5-375.2)

Благодаря на всички предварително  :)
*

crow

• 2670
  • Вяра имам ... мира нямам!
Re: Хормонални изследвания - разчитане
« Отговор #1 -: Ноември 19, 2009, 15:21:59 pm »
Вече има такава тема:
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=32180.180
Задай въпроса си в нея.
"I'll follow him to the ends of the earth," she sobbed. Yes, darling. But the earth doesn't have any ends. Columbus fixed that.
*
« Отговор #2 -: Ноември 19, 2009, 15:31:35 pm »
Предполагам, че хормоните ти са пуснати на 3-ти ден от МЦ. Като се има предвид, че си дала в скоби и референтните стойности, мога да ти кажа няколко неща. Всички хормони, без пролактина, са ти в референтните граници, т.е. в норма. Съотношението между FSH и LH е 1,46, т.е. около 1,5 пъти, което също е добре. До колкото си спомням, най-идеалното съотношение беше около 1-ца. Стойността на пролактина, обаче ти е над горната граница на референтните стойности. Като се има предвид, че това е хормонът на стреса, не винаги резултатите са правилни. Има изискване, когато се прави изследване на този хормон, поне 15 минути преди това да сме в спокойно, по възможност легнало положение. Аз самата винаги на тичешком слизам от автобуса и влизам в клиниката и в такъв случай е ясно, че стойностите не винаги са верни. Моят съвет е да си пуснеш този хормон още веднъж. При него няма значение деня на цикъл, необходимо е само спокойствие. Ако стойностите и тогава са извън норма, ще ти бъде необходима консултация с ендокринолог. Но щом, докторът ти е пуснал тези хормони, то той задължително следващия път, ще ги коментира с тебе. Аз съм била с високи стойности на пролактина и съм пила парлодел няколко месеца и след това стойностите се нормализираха. Ако греша, моля някой да ме поправи. Дано съм ти от полза.

*
« Отговор #3 -: Ноември 19, 2009, 15:57:49 pm »
du6ka, много ти благодаря за изчерпателния отговор, наистина ми беше от полза. Сега си местия темата, че да не ми се карат  :wink: