0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: ЕТ на "снежковци" през Ноември/Декември/Януари
« Отговор #20 -: Декември 03, 2009, 16:10:18 pm »
Микела, благодаря ти ,че сподели и ти пожелвам успех от цялото си сърце. Моля те кажи в коя клиника прави трансфера, до колкото разбирам ембрионите са били замразени на 3-ти ден, нали така?
*
« Отговор #21 -: Декември 03, 2009, 16:36:56 pm »
Благодаря ти Криси  :bighug:
в клиника Малинов, да на 3-ти ден.

*

Velka

• 315
  • Това е моето Чудо!
« Отговор #22 -: Декември 03, 2009, 22:10:03 pm »
Успех,Микаела.Дано получиш най хубавия подарък за Коледа.
 :bfp: tree2a
ВИНАГИ ИМА НАДЕЖДА!
Чудесата се случват, когато най-малко ги очакваш!

http://velamitko.snimka.bg/daily/moeto-chudo.517163.19647495
« Отговор #23 -: Декември 04, 2009, 12:35:17 pm »
Стискам палци Микаела,дано да ни зарадваш с :bfp:
*
« Отговор #24 -: Декември 04, 2009, 23:07:51 pm »
Благодаря ти Криси  :bighug:
в клиника Малинов, да на 3-ти ден.
Mickella,
и аз имам три замръзени ембриона от Октомври, к ще използваме Януари, също замръзени на трети ден. При Владимиров съм. До колкото разбрах обаче, сега ще ми върнат най-много 2.
Аз си го обяснявам така, че ембрионите слез размръзяването порастват и са все едно оставени за трансфер на 5ти ден, т.е. оставят ги да се събудят и да се доразвият. А според закона, ембриони на 5ти ден, стадий бластоцист, се връщат само по 2.
Кажи моля те ти какво знаеш. Благодаря ти.
Стискам ти палци, силно...
*
« Отговор #25 -: Декември 05, 2009, 00:27:49 am »
много сте мили момичета, наистина съм ви страшно благодарна за подкрепата и пожеланията  :bighug:
Аз все още удържам положението за сега  :lol: дано наистина нещата се получат този път. Пожелавам на себе си и на всички вас едно ново начало с идващата нова година и това, което ще осмисли напълно нашия живот - детенце!
Значи относно въпроса на Рина - на мен ми върнаха ембриони, които бяха размразени същия ден сутринта, върнаха ми ги късния следобяд същия ден. Предварително преди трансфера ми ги показаха и ми обясниха какво е настъпило след рамразяването - те напрактика се бяха възстановили напълно, само единия имаше един лош фрагмент, но като цяло ми казаха, че и той става. Не познавам в детайли закона, четох го доста преди това и мисля, че наистина при стадий бластоцист имаше подобно ограничение.
Това, което пропуснах преди да напиша е, че при мен този път не са поставяли т.нар. лепило - среда, в която са се развивали ембрионите, имах такава по време на ин-витро опита ми миналия път и за съжаление не помогна. Тя се поставя ден преди трансфера.
Рина и аз съм с теб мила, стискам ти палци и дано наистина 2010 да ти донесе много радост :)

*
« Отговор #26 -: Декември 05, 2009, 07:42:40 am »

Не познавам в детайли закона, четох го доста преди това и мисля, че наистина при стадий бластоцист имаше подобно ограничение.

Ето част от ЗАКОНА ЗА ТРАНСПЛАНТАЦИЯ НА ОРГАНИ, ТЪКАНИ И КЛЕТКИ:

3.5.1. три ембриона на стадий до компактизация, включително при лица на възраст до 36 години и до два неуспешни предхождащи ембриотрансфера;
3.5.2. два ембриона на стадий бластоцист при лица на възраст до 36 години и до два неуспешни предхождащи ембриотрансфера;
3.5.3. четири ембриона на стадий до компактизация включително при лица на възраст
над 36 години и/или над 2 неуспешни предхождащи ембриотрансфера;
3.5.4. три ембриона на стадий бластоцист при лица на възраст над 36 години и/или над два неуспешни предхождащи ембриотрансфера;
3.5.5. два ембриона независимо от стадия, когато е извършено подпомагане на излюпването (с химически агент или лазер) при лица на възраст до 36 години и до два неуспешни предхождащи ембриотрансфера;
3.5.6. три ембриона независимо от стадия, когато е извършено подпомагане на излюпването (с химически агент или лазер) при лица на възраст над 36 години и над 2 неуспешни предхождащи ембриотрансфера;
 3.5.7.четири ембриона след криоконсервация и размразяване независимо от стадия при лица на възраст до 36 години и до два неуспешни предхождащи ембриотрансфера;
3.5.8. пет ембриона след криоконсервация и размразяване независимо от стадия при лица на възраст над 36 години и над два неуспешни предхождащи ембриотрансфера;
*
« Отговор #27 -: Декември 10, 2009, 17:42:45 pm »
Виждам, че Елфи е помогнала с инфо  :)

аз обаче влизам за да напиша друго нещо, а ръцете ми треперят
Днес е 15-ти ден - деня на теста
Сутринта обаче направих първо в къщи еднин Шуър чек и ......видях 2-те чертички, тестовата беше доста по-бледа). След 5 години това е първия положителен домашен тест, направо сърцето ми се сви от страх  8O
веднага отидох в най-близката лаборатория (не знаех дали лаб. в клиниката ми работи) за да пусна кръвния тест и преди малко си видях резултата  188,3
Момичета това май е + резултат? още ми треперят ръцете и сега вече съвсем се шашнах... мисля да повторя теста и в клиниката в събота или другата седмица
ми това е за сега от мен, прегръщам ви силно и дано това  да е едно хубаво начало на предстоящите празници  :D

« Отговор #28 -: Декември 10, 2009, 18:26:08 pm »
Честито Mickaella! Прекрасна новина :D.Пожелавам ти много лека и прекрасн бременност до края.
P.S Имаш ли някакви симптоми или още нищо?
*

rumi 84

• 215
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #29 -: Декември 10, 2009, 19:48:33 pm »
Честито Mickaella! Пожелавам ти много лека и прекрасн бременност до края.
*

nimika

• *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
« Отговор #30 -: Декември 10, 2009, 19:56:27 pm »
Mickella ,честито !!!
 :cheerleader: :cloud9: :cheerleader:
Успех и късмет  ,всичко да е наред  до края  и да гушкаш прекрасно дребосъче след девет месеца    :babyflips:!!!

Страхотна новина за преди Коледа !Много ме развълнува ,очите ми се насълзиха от  вълнение-дано темичката се напълни с много положителни тестове и много момичета да те последваме!
« Последна редакция: Декември 10, 2009, 19:59:34 pm от nimika »

« Отговор #31 -: Декември 10, 2009, 20:03:09 pm »
Ей супер новина Микаела :D.Честито миличка това си е много хубав резултат.Стискам палци да е още по-положителен след два дни.Невероятен подарък за Коледа и много голяма надежда за нас.
*
« Отговор #32 -: Декември 10, 2009, 20:08:59 pm »
И от мен едно голямо ЧЕСТИТО!

*

Velka

• 315
  • Това е моето Чудо!
« Отговор #33 -: Декември 10, 2009, 20:52:07 pm »
Микаела, браво миличка :balk_46:Честито и леки 9 месеца,а на финала едно или две снежни бебета.Чудесата се случват! :P
ВИНАГИ ИМА НАДЕЖДА!

*
« Отговор #34 -: Декември 10, 2009, 21:09:10 pm »
Много ви благодаря за милите думи момичета, аз наистина не смея да се зарадвам, но все още силно вярвам, че по Коледа стават чудеса. :bighug:

P.S Имаш ли някакви симптоми или още нищо?
Ми нямам кой знае какви симптоми, ще ти опиша какво усещах/-ам : Веднага след трансфера - придърпвания и в двата яйчника, тежест в кръста и под пъпа. Имах леки ПМС около деня, в който трябваше да ми дойде, от трансфера до ден днешен имам сташни колики и газове, лицето ми се изчисти (обичайно по това време имам по някоя и друга пъпка), ходя май по-често по малка нужда, а с другата нужда е голям проблем  :D но последните дни като, че не е чак така. Гърдите не ме болят - но аз по принцип пия ниски дози Достинекс и най-вероятно заради това. Много съм раздразнителна - на моменти избухвам и направо в истерия изпадам  :lol: и разбира се имам добър апетит, ама много добър  :D Странното в началото след трансфера беше, че не можех въобще да спя нощем. Сега заспивам лесно вечер, но се  събуждам рано. Много се потя и през деня се потя ако стане по-топло в помещението, в което съм.
Незнам дали това са подскаващи неща, но ни най-малко съм очаквала, че са симптоми до днес, даже от 2-3 дни съвсем бях се обекуражила.

*
« Отговор #35 -: Януари 11, 2010, 15:53:24 pm »
Здравейте, отдавна не съм писала тук, но миналата година завърши за мен с аборт в 7-ма седмица и ми тябваше малко време да се съвзема за да мога да го споделя.
Накратко - след първи положителен кръвен тест, последва 2-ри с удвоен резултат, после след седмица видяхме точката, дори имаше пулсации. След още една седмица получих леко зацапване. Кървенето постепенно се засили и се наложи да влезна в болница. Там до последно имаше сърдечна дейност, а аз с пълна програма от симптоми. Прекарах 2 седмици на инжекции и опити да задържим бременността, но за съжаление не се получи...
Причините - сега се опитваме да ги намерим с още изследвания.

п.п. до голяма степен, конкретно в случая ми помогнаха за този край, безхаберието и нечовешкото отношение на т. нар. "лекари" от патолог. отделение на аг болницата - те са всичко друго, но не и доктори, по-скоро едни нещастни търговци....
Пожелавам една по-добра и по-успешна Нова Година на всички ни и най-вече да сме здрави! :bighug:

« Отговор #36 -: Януари 11, 2010, 16:04:34 pm »
О, много съжалявам.Надявах се да чета хубави неща от теб и съм неприятно изненадана :(Нямам думи просто...
Док Стаменов не ти ли препоръча кой да те следи в коя болница си била?
Всъщност по-добре не се връщай назад, а гледай напред и дано следващия път да успееш до края.Пожелавам ти го от сърце. :bighug:
*

nimika

• *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
« Отговор #37 -: Януари 11, 2010, 16:45:53 pm »
Mickella  :bighug: ,съжалявам много  за  случилото се.

Дано  наистина успете да намерите причините за случилото се   ,ако причината  не е   просто :
п.п. до голяма степен, конкретно в случая ми помогнаха за този край, безхаберието и нечовешкото отношение на т. нар. "лекари" от патолог. отделение на аг болницата - те са всичко друго, но не и доктори, по-скоро едни нещастни търговци....

Успех!

« Отговор #38 -: Януари 11, 2010, 16:55:51 pm »
Микела, съжалявам много за случилото се, надявам се тази година да бъде много по- добра за теб и твоето семейство.
Надявам се това да е последно разочароание за теб
*

Velka

• 315
  • Това е моето Чудо!
« Отговор #39 -: Януари 11, 2010, 19:11:17 pm »
Микаела, просто нямам думи с които да те утеша.Буца ми заседна в гърлото.
Прегръщам те силно! :bighug:
ВИНАГИ ИМА НАДЕЖДА!