0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Здравейте момичета,
Зимния сезон предстои. Нашите "снежковци" за сега си спят, но им предстои едно хубаво пътешествие.

Надявам се на обилен снеговалеж и темата да бъде затрупана от големи преспи сняг.

Късмет на всички!
*
Re: ЕТ на "снежковци" през Ноември/Декември/Януари
« Отговор #1 -: Ноември 17, 2009, 19:34:12 pm »
Рина, има отчетна тема за ноември. Или ти имаш предвид трансфер на размразени ембриони?
« Отговор #2 -: Ноември 17, 2009, 20:26:46 pm »
Ако темата е за предтоящ трансфер на замразени ембриони аз се записвам. Още не съм сигурна в кой от изброените месеци ще бъде моя трансфер, но ще следя темата с интерес. Надявам се да се напълни със "снежни" бебета
*

Velka

• 315
  • Това е моето Чудо!
« Отговор #3 -: Ноември 17, 2009, 21:20:44 pm »
Криси,май пак ще сме заедно :P И аз, чакам поне да завали,обожавам да вали сняг,моят трансфер се очертава към края на януари.зависи от лелката :witch:
Пожелавам на всички много, късмет със снежковците!
Ще следя, темата с интерес. :P
ВИНАГИ ИМА НАДЕЖДА!
Чудесата се случват, когато най-малко ги очакваш!

http://velamitko.snimka.bg/daily/moeto-chudo.517163.19647495
*
« Отговор #4 -: Ноември 17, 2009, 22:13:36 pm »
Рина, има отчетна тема за ноември. Или ти имаш предвид трансфер на размразени ембриони?
Елфи, имам предвид трансфер на размразени или както аз неправилно се изразявам може би, на замръзени ембриони. Зависи от гледната точка.

На мен ще ми е за първи път и бих се радвала тук да се споделят мнения за критичните стъпки в процеса.
« Отговор #5 -: Ноември 17, 2009, 22:23:42 pm »
Велка, ами дано този път заедно да се радваме :) аз ако не успея през декември оставам с теб за януари ,ще видим, каквото има да става, ще става.
Рина, на мен също ще ми е първи ЗЕТ,успех момичета
« Отговор #6 -: Ноември 18, 2009, 09:37:10 am »
Здравейте, включвам се и аз в темичката.
На мен също ми предстои трансфер на замразени ембриони. За първи път ми е и не съм много запозната, но ще си помагаме с информация и подкрепа най-вече.
Аз очаквам моите скиорчета в края на този месец и се надявам наближаващите празници да са най-щастливите ...  :bori_015:  :bori_002:
*
« Отговор #7 -: Ноември 18, 2009, 10:33:22 am »
Здравейте! И на мен ще ми предстои замразен трансфер - най-вероятно през януари. И за мен ще е нещо ново. Доста неща не са ми ясни, но и с този процес ще се запознаем.. :D Преди това трябва да мине биопсията и да но да няма нужда отлечение!
Дано темата се превърне в много щастлива и пълна с бебета и щастливи родители!
„Ние се раждаме в света на природата.
Второто ни раждане е в света на духа."

*
« Отговор #8 -: Ноември 18, 2009, 10:54:06 am »
Бих искала да помоля, ако някой има повече информация за това каква подготовка би трябвало да има. Това вероятно зависи и от причината за неуспеха на стимулирания цикъл, и все пак.
От Д-р Владимиров не разбрах какво ще промени в този цикъл за разлика от стимулирания. Няма ли да ми назначи допълнителни медикаменти за стимулиране на лигавицата, да направи изследване за хидросалпингс и т.н. Просто да предотврати евентуалната причина от миналия опит.
Прегледах други минали теми, но конкретна информация не отрих.
Днес ми е трети ден и следобяд съм на преглед.
Благодаря предварително!
*
« Отговор #9 -: Ноември 18, 2009, 19:26:57 pm »
Rina на мен ми беше направен размразен трансфер през м.април след първото ми неуспешно ИКСИ. И аз съм при док. Владимиров . Ние с теб вървяхме заедно сега през октомври когато на мен ми беше втория опит , този път имам замразени 8 и смятам през януари да правя трансфер.
При размразения трансфер имах само 2 или 3 прегледа на УЗ , прегнил в деня преди трансфера и вече след самия трансфер - дежурните - утрогестан , естрофем , фарксипарин. И това беше.
Преди това по мое настояване ходих на ендокринолог и правих имунологични.
Сега не знам какво да направя допълнително преди новия ЕТ.
*
« Отговор #10 -: Ноември 18, 2009, 22:13:54 pm »
Sne_do,
Пак ще сме заедно, най-вероятно, през Януари. За съжаление, днес Владимиров откри, че имам неспукани фоликули от предишния цикъл и от утре почвам Марвелон, 2х1. Ще ме прегледа другия месец, но ще са празници. Така, че май прекалено рано открих темата за ноември.
Успокояваш ме, защото ми се искаше да знам наистина каква подготовка мога да направя преди трансфера за да е успешен, а на теб също не ти е дал. Но затова пък трябва да се знае причината за предния неуспех, а Владимиров никога не изказа мнение в моя случай.
Успех!
« Отговор #11 -: Ноември 19, 2009, 11:47:33 am »
Здравейте момичета ,
и аз се включвам да следя темата,макар ,че чак април или май 2010 ще правим опит със замразените ни ембриончета от първия опит.От втория не останаха за замразяване.Успех на всички.

*

nimika

• *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
« Отговор #12 -: Ноември 19, 2009, 12:13:21 pm »
хайде и аз тук -евентуално  през януари  ,ако всичко е наред  и ние  ще  опитаме със замразените
Успех на всички !

*

rumi 84

• 215
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #13 -: Ноември 19, 2009, 12:29:10 pm »
Здравей те и от мен и аз ще правя трансфер на "снежковци" чакам да ми доиде цикала и отивам на лекар.
Успех на всички !
« Отговор #14 -: Ноември 19, 2009, 12:34:19 pm »
И аз се записвам да следя темата.При мен не знам кога ще е най-вероятно през новата година.
Успех на всички ни!
« Отговор #15 -: Ноември 23, 2009, 14:39:21 pm »
Здравейте,

имах ЗЕТ миналия месец след неуспешно ИКСИ през мес. Май при д-р Стаменов.

От 12-14 ден следи за ову, после има 2-3 прегледа на УЗ и следва лепило/среда деня преди ЕТ и ЕТ на следващия ден. До колкото си спомням ЕТ беше на 17 ден от МЦ.

Ние върнахме 3, прекрасни....но не било писано и с тях.

Иначе няма прегнил, няма стимулация. Като лекарства аспирин, утрогестан и естрофем.

Кърмих близнаците си 1 год и 2 месеца!!!
За моите две ангелчета родени в 25 г.с.
9.09-11.09.2008
9.09-20.02.2009

Една година без мама...
« Отговор #16 -: Ноември 26, 2009, 14:47:02 pm »
Записвам се и аз да следя темата,защото на мен днес ми замразиха ембриончето от ЕЦ и ще ги събираме няколко цикъла,след това ЕТ.
Успех на всички със снежковците!
« Отговор #17 -: Ноември 26, 2009, 14:53:23 pm »
И аз се прехвърлям в тази тема, след неуспешно ICSI на лимитиран цикъл. Очаквам скоро да направим трансфер на 2та замразени ембриона.
Успех на всички в процедурите!  :wink:

« Отговор #18 -: Ноември 28, 2009, 08:42:48 am »
Хайде и аз в кюпа! Януари или февруари ще правя и аз трансфер на снежковци,да видим само кога ще набера смелост.Успех на всички! Надявам се тук успеваемостта да излезе по-голяма :)
*
« Отговор #19 -: Декември 03, 2009, 15:56:42 pm »
здравейте момичета,
миналата седмица ми направиха трансфер на замразени ембриони (от ин-витро опита ми през м. Април тази година). Дълго се колебах дали да пиша тук преди да направя теста, но времето след трансфера минава бавно и понеже не съм казала на никого, а вече не ме свърта, пък и аз лично винаги съм препрочитала темите по 100 пъти за да си набавя информация, сега накратко ще ви опиша при мен как мина:
Започнах с естрофем на 2-ри ден от цикъла 2 х 1т. всеки ден. На 9-ти ден преглед за да се види лигавицата и въобще как е положението. На 12ти ден започнах утрогестан 2 х 3 капсулки вагинално, естрофема породължава, фолиева киселина (това кога да започнете с тези и други лекарства, разбира се е по преценка на доктора - аз пия още една шепа за НК и т.н.). Два или три дни преди това ми се обадиха от клиниката кога ще е трансфера - ден и час. На 15-ти ден трансфер късния следобяд на ембрионите, всичките 3 се бяха размразили и ми ги върнаха. З ЕТ не е нищо по-различно от ЕТ при обикновен ин-витро опит. Единствената разлика, поне при мен беше че е напълно безболезнено, не е имало пунция преди това, аз се чувствах много по- спокойна и всичко мина бързо. Тест ми казаха на 15-ти ден. След трансфера се пие но-спа 3 х 2т. за първата седмица. Усещанията след трансфера - нищо, ама никакви подсказващи симптоми - нито гърдите ме болят, нито нещо друго, имах леко зацапване в деня след трансфера - наподобяващо розовеещо течение (съвсем за кратко). Усещам единствено огромен глад, от време на време главоболие (което отдавам на спирането на кафето и шоколада), тежест в корема и кръста - вечер. То пък и какви симптоми толкова рано  :D . Това е ... стискайте ми палци пък каквото сабя покаже... :D
п.п. Два дни след трансфера ми се обадиха, че заповедта от фонда ми е готова да отида да я взема....дано не ми се налага да я ползвам  :D