здравейте момичета,
миналата седмица ми направиха трансфер на замразени ембриони (от ин-витро опита ми през м. Април тази година). Дълго се колебах дали да пиша тук преди да направя теста, но времето след трансфера минава бавно и понеже не съм казала на никого, а вече не ме свърта, пък и аз лично винаги съм препрочитала темите по 100 пъти за да си набавя информация, сега накратко ще ви опиша при мен как мина:
Започнах с естрофем на 2-ри ден от цикъла 2 х 1т. всеки ден. На 9-ти ден преглед за да се види лигавицата и въобще как е положението. На 12ти ден започнах утрогестан 2 х 3 капсулки вагинално, естрофема породължава, фолиева киселина (това кога да започнете с тези и други лекарства, разбира се е по преценка на доктора - аз пия още една шепа за НК и т.н.). Два или три дни преди това ми се обадиха от клиниката кога ще е трансфера - ден и час. На 15-ти ден трансфер късния следобяд на ембрионите, всичките 3 се бяха размразили и ми ги върнаха. З ЕТ не е нищо по-различно от ЕТ при обикновен ин-витро опит. Единствената разлика, поне при мен беше че е напълно безболезнено, не е имало пунция преди това, аз се чувствах много по- спокойна и всичко мина бързо. Тест ми казаха на 15-ти ден. След трансфера се пие но-спа 3 х 2т. за първата седмица. Усещанията след трансфера - нищо, ама никакви подсказващи симптоми - нито гърдите ме болят, нито нещо друго, имах леко зацапване в деня след трансфера - наподобяващо розовеещо течение (съвсем за кратко). Усещам единствено огромен глад, от време на време главоболие (което отдавам на спирането на кафето и шоколада), тежест в корема и кръста - вечер. То пък и какви симптоми толкова рано
. Това е ... стискайте ми палци пък каквото сабя покаже...
п.п. Два дни след трансфера ми се обадиха, че заповедта от фонда ми е готова да отида да я взема....дано не ми се налага да я ползвам