Roxy, може би няма да отговоря директно на въпроса ти, лично аз не съм правила т. нар. спонтанен цикъл при Владимиров. При мен в клиниката на Щерев се опитваха да ми правят леки стимулации, които наподобяват това, което чета за спонтанния при Владимиров - без блокаж, с малки дози гонадотропини (не знам какво означава ниска доза да Владимиров, но при Щерев беше от порядъка на 150 mIU на ден). Лично аз реагирах доста странно на този вид стимулации - според тях, целяха да направя 3-4 фоликула, аз правех по 1 и в единствения случай, когато стигнахме до пункция, беше кух. От други пациентки, подложени на същия вид стимулация, съм чувала същото.
Пробваха един цикъл с клостилбегит, тогава направих 4 фоликула, но вдигнах ЛХ на 38, а не трябва да е повече от 5... прекратихме цикъла.
За мен няма абсолютно никакъв смисъл в подобни спонтанни цикли - ако така или иначе овулираш и си правиш по 1 фоликул всеки месец, не виждам защо трябва да се тъпчеш с лекарства. Рискът да го изпуснете съществува и при напълно естествен цикъл. Смятам, че допълнителните лекарства по-скоро могат да оплескат нещата, отколкото да ги подобрят.
Да не говорим, че няма и финансова изгода от подобно нещо. Един напълно естествен цикъл ще ти излезе двойно по-евтино, в случай, че го приключиш, а ако не стигнеш до пункция и трансфер, ще платиш само 2-3 УЗ прегледа. За мен 3000 лв. са доста близки като цена до едно нормално, не много силно стимулирано ин витро - имам поглед върху цените, поради многото опити зад гърба ми.
Отделно, не знам какво означава нищожна стимулация в случая, само за сравнение, последният ми опит беше с по 225 mIU на ден и беше определен като такъв със сравнително лека стимулация, но имаше блокаж и направих 6 фоликула и 5 яйцеклетки. Други момичета правят по 16 яйцеклетки със същите дози, така че, да не забравяме и индивиудалната реакция.