Здравейте, момичета! Моята първа процедура ИКСИ при доктора приключи. Сега съм в очакване на резултата от нея.
Като ретроспрекция на преживяното мога да споделя следното:
Стимулацията ми беше силна (според мен) и продължи 9 дена, през които имах 3 пъти хормони и 3 прегледа лично от док. И така 3 дни бях на гонал пен 600, 6 дни на цетротайд , гонал пен 300 и меногон 300. Резултатът беше 9 фоликула, 4 яйцеклетки, 2 от тях се оплодиха, но 1 спря да се дели, така че ми върнаха 1 ембрионче. Честно казано, много ми е мъчно, тъй като очаквах да се справя по-добре при тези високи дози. Давам си сметка и че едва ли док е виновен за това. Сега със свито сърце очаквам резултата от теста...
Колкото до стимулациите, да, аз бях със силна такава, но съм на 40г. Док каза , че съм с намален ЯР, съдейки по инхибина и АМХ. В клиниката, докато чакахме новите назначения, се запознах с по-млади момичета, на които док бе изписал доста по-ниски от моите дози.
Аз лично за себе си знам, че зачатието е божа работа. Убедила съм се, след като преди 5 години успях да забременея по естествен път (и да родя здраво детенце) при морфология по Крюгер на мъжа ми 4%. И благодаря на Бог за което!
Желая успех на всички в процедура и на тези, които очакват резултати от тестове!